![]() |
ja tam wgram dopiero jak sie ukaze oficialnie na tej stronie
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp |
Witam. Wgralem wczoraj ten nowy BIOS i ...kicha. Żadnej płyty DVD+/-R za żadne skarby nagrać nie mogę :( Próbowałem później wrocic do wersji BS0K i nic. Dopiero później wpadlem na pomysł żeby LtnFlashem go zrobić... pomogło :) Wszystko wrócilo do normy.
|
Cytat:
|
zaktualizowałem mojego posta z wykresami, tym razem sa na predkosci 4x :) dziekuje za info i pozdrawiam!
|
@Bielu moglbys dac linka do orginalnego biosu BS0C Liteo-n'a
i dlaczego nie aktualizowales do BS0K?? Acha i ijeszcze jedno: jak sie ma twoj powrot do poprzedniego biosa do tej notki ze strony Lite-on'a: "NOTE !! Once the drive has been upgraded to new firmware , it can NOT changed back anymore." |
Cytat:
|
W moim przypadku, zmiana na BS41 (z BS0C) dala fatalne efekty. Wszystkie plyty nagrywaly sie _o wiele_ gorzej, czesc nie chciala sie odczytac po nagraniu. Powrocilem do starego i jest jak najbardziej ok.
|
Ilość załączników: 1
Panowie, ja sie w tych wykresach nie łapie, wiec moze Wy mi powiecie cos wiecej ;) odczytywalem Verbatima palonego na predkosci 4x odczytu dokonywalem wlasnie z tego najunowszego biosu ...
Kod:
Date : 2004-11-26 16:53:24 |
Ale zimny prysznic!!! W moim litku 1633s po wgraniu biosu BS41 naped czyta ładnie wszystkie płytki ale nie chce nagrywać żadnej płytki DVD+/-R.!!! ALE KANAŁ !!!.Przy próbie zapisu wyskakuje komunikat "zły dysk" :O ??? i musiałem powrócić do BS0K.Naszczęście wszystko wróciło do normy.
!!!WSTYDŹCIE SIĘ PANOWIE Z LITEONA!!! :bicz: :boks: :podbite: :blee: W takim razie mam pytanko.Czy przy zmianie biosa w 1633s na bios z 1653s trzeba też zmienic eeprom? Czytałem rożne posty ale nigdzie jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.A nie lubie się domyślać.Wole być pewien. |
To jak na esperanza to nie tak źle.Na biosie BS0K na płytce esperanza miałem PI w granicy 200
|
Cytat:
sam dales sobie odpowiedz ;) |
esperanza
|
Cieżko podjać jakies logiczne wnioski.Niby nie jest najgorzej. Na jakiej płytce to wypaliłeś?
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem co o tym myśleć :|
|
Na pierwszy rzut oka w biosiku zwraca uwagę brak mozliwosci właczenia "auto-bitsetting".Także nie pojawiła się możliwosć zapisu DVD-R x12 a i DL wypali sie nam x2,4.Co to,czyżbysmy zostali znowu nabici w butelke przez FACHWCÓW z LITEON'a?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |