![]() |
Nagrywanie systemowe - opcja w Win XP, która umozliwia zapis płyt CD - DVD z tego co wiem to nie. Domyślenie jest włączona i czasami powoduje problemy tego typu, że np. w eksploratorze nie widać zawartości nagranej płyty, a np. poprzez Nero tak.
Miałem taki problem z napędem CD-RW LiteOn LTR 40125W i wyłączenie nagrywania systemowego go wyeliminowało. Aby wyłączyć kliknij: Mój Komputer - ikona napędu DVD RW - zaznacz - prawy klawisz myszki - właściwości - nagrywanie i odznacz właściwą opcję. Jezeli to nie pomoże to sprawdź jeszcze ASPI. Po zamontowaniu nagrywarki stawiałeś system na nowo? Pozdr. |
Cytat:
Wyjasnij mi o jakie nagrywanie systemowe ci chodzi |
Jeżeli masz Win XP to spróbuj wyłączyć nagrywanie systemowe.
Pozdr. |
Cytat:
|
Cytat:
a sprawdziłeś czy nie masz zaznaczone "tylko symulacja nagrywania" ?? tobie się wydaje że nagrałeś ale to tylko symulacja, np. czy płyta nie jest uszkodzona :) zerknij |
O Co Chodzi
Witam
Posiadam Nagrywarke LG 4163 i moj problem polega na tym iz po nagraniu danych na plyte czy filmu dane nie sa widoczne na tym nosniku np. nagram plik 100MB na cd-r 700MB to po nagraniu widzie plyte ktora ma wolnego miejsca 600MB ale plikow nagranych nie ma. Tak samo widac na napedzie DVD-ROM. Dlaczego ich nie widać, dlaczego tak nagrywa? Prosze czytelnikow o pomoc Pozdr Nemeczek77 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:19. |