Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
17.09.2024, 22:46 | #1 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
|
Odczyt/odzysk danych ze starych płyt DVD i CD
Niema co ukrywać, że lata świetności wypalania płyt mamy za sobą. Zapewne większość z Was gdzieś jeszcze chomikuje jakieś biblioteki różnych danych na płytach tak jak i ja. Mam pełną świadomość że niektórych płyt nie da się już odczytać tak łatwo jak w pierwszym roku po wypaleniu, ale w tym wątku chciałem dopytać o Wasze doświadczenia i metody kopiowania danych na dysk twardy, kiedy już potrafi być z tym jednak problem.
Mając do dyspozycji HDD o pojemności 10TB mam plan w niedługiej przyszłości ponownego ucyfrowienia danych z nośników optycznych. Posegregowania i może zrobienia boazerii z tego co zostanie ... a na poważnie. Testować kilka odtwarzaczy bo to lepsze niż metody z wykorzystaniem software czy jak radzicie? Wydaje mi się że najlepiej będzie to zrobić na komputerze stacjonarnym gdzie ze względu na brak konieczności miniaturyzacji odtwarzacze i nagrywarki DVD są po prostu lepsze. przy problemach z odczytam coś mi świta że też Linuks mniej się zacinał. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
18.09.2024, 13:41 | #2 |
Moderator
Data rejestracji: 26.10.2008
|
Kwestia dobrej napedu DVD i to tyle, ale nie ma sie co oszukiwac nawet nalepszy naped z najlepsza korekcja bledow nic nie pomoze jak plyta to sh!t z marketu ktory jest zrysowany.
19.09.2024, 22:37 | #3 |
Guru
|
a co sądzisz na temat tego co napisałem w kwestii napędów 5,25 czyli do PC i tych na USB lub w laptopie, mogą być tu znaczące różnice?
|
20.09.2024, 12:24 | #4 |
Moderator
|
tyle tu czasu jestes i nic nawet nie ten teges, no prosze cie przeciez te tematy sie przelewaja
22.09.2024, 21:43 | #5 |
Guru
|
to się teraz Tobie należy.
Owszem przeglądnąłem forum nim utworzyłem wątek i raczej średnio jest to umiejscowione w jednym miejscu, a nawet jeśli gdzieś są stare strzępy, to stwierdziłem że większą korzyścią dla forum, będzie wygenerowanie odrębnego wątku, a tym samym ruszenie swojej i nie tylko swojej d*** by popisać w temacie, trochę ruchu wygenerować. To trochę jak z piciem, jak jest dobra ekipa to byle pretekst wystarczy... a Ty mi teraz dałeś odpowiedź swoim wpisem "sorry już wypite, poco drążyć temat" ... heh, kolega |
22.09.2024, 22:50 | #6 |
Moderator
|
No teraz to dramat panie , dobierz nagrywarke z najlepsza korekcja bledow i gotowe tzw. TA DA
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|