![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
wypalanie DVD ??
Wiec zaczne od tego ... korzystam z DVD Decrypter ripuje plytke DVD ( film) i powstaje plik z rozszezeniem ISO.
wiec pierwsze pytanie : 1. Obraz ISO zajmuje 6,7 GB a plytka DVD z ktorej ripowalem 4,5 GB. Czy tak ma byc ![]() 2. Mam pliczek ISO wypalam go po przez program DVD Decrypter ( probowalem kilka razy ) i wyskakuje error zawsze w granicach 90% - 100% wypalonej plyty ( np raz 98% drugi raz 94% itd )i wyskakuje tego typu komunikat : I/G ERROR SCSI Stat. 0X02 CHECK CONDITIOW CDBi2A 00 00 23 od 00 00 20 do INTERP WRITE (IO) - SECTORS 22 95 106 - 20 951 35 SEWSE AREA 700 00 000000000000 00000000 INTER : LOGICAL BLOCK AIODRE OUT OF PRINGE O co chodzi ![]() Sprawdzalem programem CLON XXL czy plytka ma jakies zabezpieczenia , okazalo sie ze ma tego typu " ILLEGALE TOL" jak to ominac ?? co zrobic by plytka sie wkoncu wypalila ... bo robilem to juz dziesiatki razy ... wypalalem i nie poradzilem sobie ... pomocy ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Już Ci próbowałem pomóc, ale czytasz nieuważnie.
Jakim cudem płyta 4GB zajmuje 6GB ![]() Obejrzyj zrzut poniżej. W polu 1.odczytujesz ile miejsca zajmuje płyta DVD W polu 2.odczytujesz ile płta zajmie na dysku Dla porównania dałem pkt.3, ponieważ nie chce mi się zgrywać a obrazuje to ,że przy 16% jest w tej chwili 734MB oznacza to,że przy 100% będzie tyle ile w pkt.1. MYŚLĘ,ŻE ŹLE ODCZYTAŁEŚ WARTOŚĆ GB JAKĄ MA PŁYTA.Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Jak zwykle czegoś zapomniałem.
DVD Decrypter nie ripuje tylko zgrywa płytę na dysk i odwrotnie |
![]() |
![]() |
|
|