![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.01.2003
![]() |
![]()
Mam mały problem z odtwarzaniem filmów na ekranie telewizora .Podpiąłem kartę grafiki do TV i wszystko wydaje się być ok., Ale gdy chce obejrzeć jakiś film to, w oknie odtwarzacza nic nie widać,obojętnie, jakim programem chciałbym odtwarzać (media plater, Bestplayer,Vplayer) a najdziwniejsze jest to ze na monitorze komputera wszystko jest ok. a na TV widać tylko ramkę programu a w ramce czarne pole (napisy też widać) zamiast filmu.
Dodam jeszcze, że z filmami DVD jest ta sama historia.Filmy odtwarzam z napędów i z HDD. Windows XP Home Athlon XP 2200 DDRam 256 (333) GForce 4 mx 440 64Ram Napędy : Samsung DVD, LiteOn 48x24x48 HDD 60 GB |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
bo trzeba w
na tym obrazku widac co i jak, musisz tam odznaczyc gdzie ,ktory monitor ma byc obslugiwany.
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Ten obrazek mi nic nie daje .Bo jak już pisałem na TV wszystko widać dobrze ,więc jest podłączony prawidłowo.A po drugie mam karte NVIDIA a nie ATI.Wszystko co wyświetla monitor(gry ,programy,tekst) jest również wyświetlane na TV,tylko filmów mi nie wyświetla.
Dzięki za chęci ale nie rozwiązuje to mojego problemu. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
ale jakich filmow ?
a wczesniej nic nie pisales jaka karte masz wiec pokazalem ci na przykladzie mojej.
Dalej nic nie wiem czy moze rozchodzi ci sie o filmy w formacie dvix ? czy filmow z tunera TV ? upewnij sie czy masz zainstalowane kodeki ! i staraj sie zadawac pytania bardziej jasniej bo inaczej to sie maca to tu to tam... zainstaluj te kodeki i bedzie po problemie. 8)
#5 | |
Bywalec
![]() |
Re: ale jakich filmow ?
Cytat:
![]() Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Tunera TV nie posiadam , a jeśli chodzi o filmy ,to pisałem że wszystko nawet DVD.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Witam!
Czy używałeś programiku TVtool? Jet to prosta rzecz i tym tkwi jego zaleta...(mimo braku Twinview) Czy przy jego użyciu nadal masz problem z wyświetlaniem filmów na TV?
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
tv out bez obrazu?
weź zainstaluj detonatora 42.30 i napewno pomoże http://www.nvidia.com.pl/download.ht...A_Referencyjne
i na pewno pomoże (mi pomogło \) a jezeli tvtool to v7.0 obsługuje nvidie tylko że jeszcze wersja beta POZ Ostatnio zmieniany przez skona : 21.04.2003 o godz. 23:10 |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
musisz wejśc w włąsciwości karty gforce i tam odfajkuj tryb overload bo nie działa ci ruch na tv ( ja nie mam takiej karty ale robiłem to kumplowi jak chcesz to wezme od niego jak dokładnie to zrobic -pisz na priva jak by co)
#11 | |
Bywalec
![]() |
Re: tv out bez obrazu?
Cytat:
Wszystkim dziękuje za pomoc. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Pytanko do tej karty
Dlaczego tak brzydko to wygląda na telewizorze. Rzadne rewelacja z tą tv out. A poza tym czy da się nie oglądać dwóch rzeczy na raz. Ten sam jest na monitorze a drugi na tele.( np. na kompie grzebie w necie a na tele oglądam film - marzenia?) Raczej nie pewnie do tych dwóch wyjść jest jeden strumień. aaaaa..z resztą
#13 | |
Bywalec
![]() |
Re: Pytanko do tej karty
Cytat:
I tak przeważnie puszczam bajki dzieciom, a one są zadowolone. I oto chodzi. Obraz może być złej jakości również, gdy masz duże zakłócenia, przez inne kable (energetyczne), które biegną wzdłuż kabla do twojego telewizora. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
Cytat:
jest takie ustawienie w opcjack karty moja to GF2MX200 32MB TV OUT EKRAN/USTAWIENIA/ZAAWANSOWANE/(zakladka GF2MX400) w menu z lewej USTAWIENIE KOLOROW NAKLADKI w tabelce ustawienie pelnoekranowe ustawiasz EKRAN POMOCNICZY. w tym momencie masz na TV full scren a na monitorze w okienku playera nawet jak masz otwarte www na full to i tak film idzie na TV. jedyny problem to taki ze mi napisy nie pokazuje na TV player tylko korzystan z nakladki DivxG400. |
|
![]() |
![]() |
|
|