![]() |
A wlasnie, ze byly po 199pln TDK 1616n + 10 DVD-R (i jedna DVD+R w pudelku z nagrywarka i nero express 6) - zalapalem sie :)
P.S. Chodzi mi o media w gdańsku |
kurcze macie koledzy problem!
nie brać drogich, bo za trzy miesiące będziecie żałować. i to bardzo. brać dobre i tanie a za chwile będą stare i dobre :) |
@Artineo
Widocznie byla to lokalna promocja w Katowicach ani w Czeladzi MM, takich prezentow nie robil, gostki ze sklepu byli zdziwieni tym faktem |
Pewnie już o 10 rano wykupili wszystkie TDKi.
Już widze te tematy na forum ... "Problem z TDK 1616n" "Czemu TDK 1616n nie chce nagrywać płyt" "TDK 1616n nie czyta płyt" itp. itp. :) Ja jestem osobiście bardzo uprzedzony do hipermarketow po tym jak znajomy ktory pracował w Auchanie i mi opowiedzial jaki tam towar idzie. Same odpadki za grosze. |
Sam jestem zaskoczony, pisalem o tym TDK za 199zl w oparciu wlasnie o ulotke z media i nawet mi przez mysl nie przeszlo ze to lokalna promocja, i podczas gdy w gdansku za 199 to reszta polski za 399 ?? Niezle jaja, zawsze myslalem ze te promocje sa ogolnopolskie.
@Artineo - duzo bylo, czy trzeba bylo od switu stac w kolejce ? :D BTW - ja juz mam swojego Benka :P |
Hehe, pewnie byly 2 sztuki, tych co uzytkownicy zwrocili bo uszkodzone byly :)
Albo tez to egzemplarze wystawowe - ktore kazdy mogl pomacac i guziczkami popstrykac. Takie sa promocje w Mediamarkcie. Jakos mi sie wierzyc nie chce, ze pelnosprawny sprzet przecenili o 50%. |
Warto brać za 230 zł Neca 3520 czy czekać na BenQ ?
|
Cytat:
|
Ja też tak zrobię. Zostaję przy BenQ !
Zamawiam go jakoś po 10 marca. |
Cytat:
Czy to oznacza że do Neca 3520 trzeba wgrać jakiś zmodyfikowany bios bo firmowy tego nie obsługuje? :\ Żarty sobie robią? Czy to nagrywarka hackerów? :D |
Nie crackerow:)Mala roznica;)Od biosu oryginalnego 1.24-1.25 jest autobitsetting dla +:)
|
Cytat:
|
Nie ma:)
|
Bitsetting nie dotyczy płytek minusowych , na tych płykach ta opcja nie działa.
Apropo nagrywarek DVD , mam zamiar w maju(dopiero) zakupić nagrywarkę, więc moje pytanie raczej nie dotyczy nagrywarek teraz sprzedawanych ,co sądzicie o tym co nam zaproponują producenci sprzętu czy słyszeliscie albo czytaliście o takim modelu na który warto by poczekać (cena nie gra roli, raczej ważne żeby oprócz nagrywania DVD przegrywała też najnowsze zabezpieczenia zwykłych płyt itp...) |
Mi coś się obiło o uszy że LG ma wypuścić jakiś nowy superszybki napęd w okolicach kwietnia. A może Nec 3540 :cool:
|
Chyba już nic innego poza zwiększaniem prędkości nie wymyślą. Dlatego to wszystko tak tanieje 8 )
|
A co tu maja wymyslac ? I po co komu szybciej (aby plytki sie na stacjonarkach nie czytaly ?) ??? Jak na razie to w obecnych nagrywarkach nie sa wykozystywane najwieksze predkosci. Nawet odpowiednich plytek brak. Nagral ktos cos z predkoscia 16x ? :) Natomiast z pewnoscia bedzie wzrost nagrywania plyt DL i pewnie RW - to akurat przydatne.
|
Cytat:
|
Cytat:
może nie wszystkie potrafią nagrac z taką prędkością Cytat:
Cytat:
i jak do tej pory nie było problemu z odtworzeniem na stacjonarnym DVD nie tylko moim http://img90.exs.cx/img90/3605/dvdrx165wb.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Ja tam nie bede nagrywal plytek dedykowanych jako x8 na x16. Niech inni sobie tak nagrywaja :) Moze i sa szybsze plytki, ale pewnie i cenowo sa "szybsze". Jak na razie to PRAWIE nie odczuwam roznicy predkosci miedzy 8x a 12x. Minuta w jedna czy druga to juz male piwo. Choc jak mam sporo plytek do nagrania, to pale je jako 12-tki, a jesli to tylko jedna plytka to wystarczy x8. |
Właśnie zadzwonił kumpel. Ma problem z kompem. Zresztą nieważne. Da mi go na tydzień do zabawy :D
Chodzi o to że w kompie jest Nec 3520A i jakiś Lite-on :D Zamierzam przeprowadzić parę testów hehe :D Jakie płyty proponujecie? Mam na myśli cd-r i dvd-r. Czy eProFormance będzie dobre? Proszę o szybką odpowiedź :> |
Cytat:
:> |
eProFormance są takie dobre czy takie złe że proponujesz te trzy firmy? :D
Będę brał z tego sklepu więc macie niestety trochę ograniczony wybór www.cdrspeed.pl U mnie 'na wsi' nie dostanę niczego innego oprócz Platinum i Datexa -R ( a ceny kosmiczne ). Nie opłaca mi się jechać do innego miasta ( gdzie pewnie dostanę wynalazki typu CopyMe ) i szukać bo jak policzę koszty transportu to taniej wyjdzie jak zamówię przez net. Panowie, co radzicie? Musicie zdecydować się na jednej rodzaj cd-r i jeden dvd-r. Sorry ale z $ krucho. |
Cytat:
Dlatego jest sens na nich sprawdzać :taktak: W cdrspeed.pl są chyba Speedy po 1zł Turboni wypalał je na Plexie Więc byłoby fajne porównanie :czytaj: :taktak: |
Cytat:
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/plyty/345npu.jpg http://www.cdrinfo.pl/software/plyty/345ncd.jpg |
Cytat:
Mogę zamówić tego Speeda movie ale żeby później coś się dało z tego odczytać :> Hyh, to już może Esperanze skoro eProFormance są za dobre? A jakie cd-r? Może Dysana? Cena jest w miarę przystępna. Jutro będę w Hypernovej to może coś wypatrzę :> |
Cytat:
|
Ok, jak nic ciekawego nie wypatrzę w Hyper to złożę zamówienie na te płytki w cdrspeed.
|
A z jaką prędkością nagrywać? Z taką na jaką pozwoli program czy może wybrać pozycję niżej?
Czy do Neca pasuje jakiś program do testowania z jaką prędkością najbezpieczniej można nagrać płytkę? Z jaką prędkością przeprowadzać test jakości? |
Cytat:
Chcesz plytki do testowania, czy do uzywania ? Jak dobre to Verbatim i TDK, jak tanie to eProformance. Podobno dobre sa tez plytki Benq (robi je SONY ale cena jest jak Benq). Mozesz je sprawdzic, bo sam jestem ciekaw. Datexow, Hawkow i innych takich nie polecam. Ale oczywiscie mozesz je kupic aby potestowac :) |
Cytat:
A więc ponawiam swoje pytanie. Do kupna nagrywarki mam jeszcze 2 tygodnie. (kupuje ja na świeta) więc moze cos sie jeszcze moze zmienic. Piszcie ! Pozdrawiam |
No przeciez oczywiscie ze BENQ !
Jeszcze sie zastanawiasz :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Tam od razu na :offtopic: Proszę bardzo! A propos nagrywarki i a propos Datexów :czytaj: Jeszcze cieplutki Datex DVD+R x4 burn x8 1620B7U9 |
Ja tama titanium dvd+r sobie chwale, pod spodem sa HP:)I nagrywaja sie wysmienicie
|
:wow: Tylko Nec 3520!
|
Pozyczylem na kilka dni Neca 3520. Chcem nagrac film Ostatni samuraj i Rybki z Ferajny. Sciagnalem z DC osiedlowego te 2 filmy zgrywane z oryginalnej płyty DVD. Filmy zajmuje po 4.3 gb z kawalkiem. Jest tylko jeden problem. Jeden film jest w kilku plikach a drugi w jednym.
1. Co to jest ? 2. Jak nagrac te pliki ? OSTATNI SAMURAJ - [IMG]ftp://shd@ftp.webpark.pl/samuraj.jpg[/IMG] RYBKI Z FERAJNY - [IMG]ftp://shd@ftp.webpark.pl/ferajna.jpg[/IMG] |
ja jzu za pare dni kopuje LG 4163B !! , do nec'a nie jestem przekonany a benq to juz wogule :D , no ale zawsz mozna sobie kupic szajsunga tzn. samsunga :D
|
Cytat:
|
I jak sie nagra w iso albo w kilku plikach to niebedzie roznicy w odtwarzaniu ?
|
Nie nie bedzie
|
A więc. ;)
Jutro jadę po nagrywarkę. Po przestudiowaniu wielu testów i forów doszedłem do wyboru między. - LG 4136B OEM (234 zł) - NEC 3520A OEM (262 zł) Co kupić ? Wysilcie się jeszcze raz i doradzcie. Inne nagrywarki już nie wchodzą w gre. Pozdrawiam :cool: |
Cytat:
Cena tej nagrywarki we Wrocku to 239 zł :) |
Cytat:
Z LG nie ma takich "przebojów", chciaż sprzedaje się go pewnie więcej. Ostatecznie kupiłem LG i jestem zadowolony ( :spoko: ) |
Ja od tygodnia mam Nec'a 3520a i jestem zadowolony. Nagrałem już ze 20 płytek DVD i wszystkie śmigają i na kompie i na stacjonarce. Podobnie sprawa ma się z CD. Co prawda używam tylko DVD TDK+ ale są już dosyć tanie. W porównaniu do mojego combo LG - NEC jest całkiem cichy. CD nagrywa x32 - ale nowy firmware rozwiązuje ten problem.
|
No i kupiłem Nec'a 3520.
Jestem mile zaskoczony (bardzo cichy) i dobrze pali. Płytki śmigają na Emperorze 2 bez problemów :) Pozdrawiam |
LG-4163 to jest to
Mam to coś od 2 tygodni, palę kilka razy dziennie i nic jeszcze nie wtrzuciłem do kosza, nawet Esperanze i Mediastory wypalają się i śmigają w stacjonarce. Z czystym sumieniem polecam.
|
Cytat:
;) |
Cytat:
Ważne że jestem zadowolony :) |
Cytat:
|
Bardzo mądry wybór. Sam mam Nec'a i pali dosłownie wszystko. Jako właściciel kilku nagrywarek LG w przeszłości jestem zupełnie zrażony do tej firmy. Gratuluję dobrego i słusznego wyboru. Niech Ci Nec służy.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |