Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Overburning DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/overburning-dvd-49336/)

ed hunter 19.03.2005 19:20

jak nie chcesz się bawić to po co piszesz.

szczególnie o przestępstwie jakie popełniłeś?

greenthumg 19.03.2005 19:04

Ostatnio tez sie nad tym zastanawialem - sciagnalem rodzine Soprano, i kazda oprocz 1 serii ma wiecej niz sie powinno miescic na DVD. Nero wyrzuca info o przymusie overburningu jezeli ma sie zmiescic. Testowo dalem, bo glupio rozdzielac cala serie na 2 plyty, a w kompresowanie, czy ucinanie nie bardzo chce mi sie bawic. Nadpis byl niewielki - 6 minut, ale 4,42 GB weszlo (4 746 952 704). Plyta TDK DVD+R zapis 8x. Problemow z odczytem NA RAZIE nie ma - testowo sprawdzilem kazdy odcinek.

Zaraz proboje z nastepna seria - tutaj juz musi zmiescic sie 4 550 MB, takze jak sie da to dam znac :)

VIZZARD 12.03.2005 02:30

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak widać wyżej ale dla lepszego trawienia polecam zmywacz do paznokci:>

Z sokiem? :mruga:

ed hunter 12.03.2005 02:27

jak widać wyżej ale dla lepszego trawienia polecam zmywacz do paznokci:>

VIZZARD 12.03.2005 02:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
co do fioletowego to chyba masz rację - albo źle dokręciłem, albo ktoś upił....:D

To widzę, że te płyty to na zagrychę :>

:czar:

ed hunter 12.03.2005 02:21

co do fioletowego to chyba masz rację - albo źle dokręciłem, albo ktoś upił....:D

VIZZARD 12.03.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez SaimonINC
Bardzio ciekawa dyskusja ale jak to mozliwe ze plyta moze byc przydatna do dzialania tylko przez 3 miesiace !! Brednia !! Znalazlem w szafie ostatnio Euro ++ :) ma juz 7 lat albo wiecej i nie ma na nich ani ryski ani zadnego innego uszkodzenia!! A jest to normalna plyta CD! (SONY)

W DVD to trochę inna sprawa :taktak:

Inny barwnik, mniej się przykładają :spie:

No i fioletowe szybciej wyparowuje :mruga:

No ale trzy miesięce to trochę za krótko

Zresztą czas pokaże :czas:

:czar:

ed hunter 12.03.2005 01:24

nie tłok? tylko nagrywana. czyli sony to było sony wtedy - made in japan bankowo.

SaimonINC 12.03.2005 01:14

Bardzio ciekawa dyskusja ale jak to mozliwe ze plyta moze byc przydatna do dzialania tylko przez 3 miesiace !! Brednia !! Znalazlem w szafie ostatnio Euro ++ :) ma juz 7 lat albo wiecej i nie ma na nich ani ryski ani zadnego innego uszkodzenia!! A jest to normalna plyta CD! (SONY)

ed hunter 12.03.2005 00:59

Ilość załączników: 1
a tak wyglądają płyty, które nadgryzam. (dla wszystkich nie lubiących warszawiaków, ludzi z poczuciem humoru i mnie osobiście :P)

Boger 11.03.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez bakupl
Jak to się nie da?! Ja nadpaliłem o 4mb :]

Vizzard dobrze ci zasugerowal - ta plyta nie przejdzie weryfikacji :nie:

Na dvd nie da sie nadpalic POPRAWNIE danych :nie:

Mozesz nadpalic, ale koncowka nie bedzie czytana :nie:

Przydatne jest to jedynie wtedy, kiedy masz np. film na dvd-r wykorzystanej na maxa i przegrywasz go na dvd+r (sa one troche mniejsze). Wlanczasz overburning i poprstu koncowka (czyli 1-3 s) nie beda czytane (ale wypada to na samym koncu napisow, wiec nie ma najmniejszego problemu :taktak:

VIZZARD 11.03.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez bakupl

Jak to się nie da?! Ja nadpaliłem o 4mb :]

Z weryfikacją? :idea:

ed hunter 10.03.2005 17:49

oj nie Łapiesz nie Łapiesz. temat wałkowany x razy ale co tam niech sobie warszawiacy szukają na forum. Ty i tak swoje wiesz
Cytat:

Skoro płytki CD-R da się nadpalać w normalnym ISO, to czemu nie dałoby się DVD
Cytat:

A może macie inną metodę wciśnięcia na DVD więcej niż 4,38GB!!!
Patrz na zdjęcie. :P

MagicO 10.03.2005 12:56

Jak się Warszawa odezwie to chylić głowy Panowie. Pouczające zdanie nie ma co, biedni ci mieszkańcy stolicy. :glaszcze:

Słuchajta, no to powiedzcie mi po co wymyślono Overburning skoro nie da się go wykorzystać w DVD? Skoro płytki CD-R da się nadpalać w normalnym ISO, to czemu nie dałoby się DVD. Chyba, że coś z technologii produkcji tych płytek nie łapię.

A może macie inną metodę wciśnięcia na DVD więcej niż 4,38GB!!!

ed hunter 10.03.2005 10:38

Ilość załączników: 1
ja płyty DVD nadpalam tak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50.