![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2005
![]() |
Pali dvd-r
Witam,
posiadam wypalarkę dvd+-rw lite on sohw 1653s.Mam z nia taki problem że nie chce ona przyjmowac płyt dvd-r żadnej marki.Albo wogóle jej nie widzi , albo podczas wypalania zawsze powstaje błądi płyta wiadomo do czego sie nadaje.O co tu chodzi?Posiadam jeszcze jedną nagrywarkę również liteon model ldw 401s dvd+r.Gdy nagrywam na nie filmy przerobione z divx na dvd w nero vision dosyc czesto przy ogladaniu takich filmów powstają różne przeskoki w obrazie lub film całkowicie się zawiesza.Wszystkie filmy nagrywam zawsze na verbatimy.Czego powodem moze byc taka sytuacja?Nagrywarek tej marki, nero , e-mulka którego przewaznie mam włączonego przez cały czas czy może istnieje jeszcze jakiś inny powód? Proszę o radę bo męczą mnie te problemy i powtarzanie dosyc często nagrywania tego samego filmu i utraty (drogich!!!) płyt. Próbowałem aktualizować sterowniki , ale menedżer urządzeń nie znajduje zadnych nowych do mojego sprzętu. Dziekuję, |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
litki niezbyt dobrze pal***261; na no***347;nikach dvd-r (w nowszych modelach to poprawili), radz***281; pali***263; na plusach i to markowych (verbatim, Sony)
mo***380;e zaktualizuj bios jak nie masz najnowszego |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dla siebie zawsze wypalam tylko na verbatimach+, a znajomym na p***322;ytkach kt***243;re mi przynios***261;.Nie wiem w jaki spos***243;b zaktualizowa***263; biosa.Dzi***281;ki za odp.
|
|
|
|
|
#4 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
www.cdrinfo.pl
www.liteonit.com link do biosy CS0T najnowszy http://62.58.201.212/eu/DOWNLOADS/OD...e/DR16CS0T.zip instrukcja - ***347;ci***261;gasz - rozpakowujesz - odpalasz *.exe - post***281;pujesz zgodnie z zaleceniami programu - restart kompa i ju***380; tylko nie zapomnij wyj***261;***263; p***322;ytki z nap***281;du
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki Icemac.Byłem w sklepie przed chwilka i zamówiłem w ciemno ,na zamiane za mojego liteona, LG h10n.Co sadzisz o tej spawarce.Podobno nowa i poprawiona tako rzekł mój znajomy sprzedawca.Chciałem BenQ1640 ale nie ma tego w hurtowniach.Sam patrzałem w komputroniku,rzeczywiscie tak jest.
|
|
|
|
|
#6 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
ostatnio kupi***322;em litka 165P6S zamiast tego LG, ale sam si***281; zastanawia***322;em - niech Ci d***322;ugo s***322;u***380;y
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki.Mam nadzieję że długo posłuży.Osobiście jestem uprzedzony do wszelkiego sprzetu tej marki , ale na forum przeczytałem tak wiele pozytywnych opini o tej nagrywarce że posanowiłem zaryzykować.Jak już ją będe mial i coś wypale to dam znaka jak się sprawuje.(na ten topik).
Pozdro |
|
|
![]() |
|
|