![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pan Tadeusz z gazety... oficjalna kompresja :)
Cześć !
Moja Mama kupiła sobie gazetę Przyjaciółka, do której dołączony był film "Pan Tadeusz". Poprosiła mnie,zebym zbadał czy da się go odtworzyć na stacjonarnym DVD. Obejrzałem sobie kopertę z płytą. I co za zaskoczenie... Pana Tadeusz to film długi. A wydawca umiescił go na płycie DVD-5 o czym zreszta poinformował kupujących na okładce. Większą kompresję (bo zrobił to co my robimy czyli płytę DVD-9 skompresował, zmniejszył bitrate) tłumaczył chęcią zabezpieczenia płyty przed trudnymi warunkami transportu i sprzedaży nośnika z gazetą.... Tak jakby płyty DVD-5 mniej sie rysowały niż DVD-9. Strumień MPEG2 ma teraz w PT średnio koło 3000-4000 kbps. Kurcze, lepszy średni bitrate wychodzi już z DVD2DVDR (4000-5000), nie mówiąc o wartościach MAX. Równoczesnie na płycie jest tez filmik reklamujący QDVD czyli płyty DVD o polepszonej jakości, jakie mają się wkrótce ukazać (na przykład T2, Pamięć Absolutna i inne). Niezle połączenie ![]() ![]() Jabba |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Pan Tadeusz nawet skompresowany jest tak samo maloatrakcyjna pozycja lol
![]() ![]() ![]()
#3 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Nie wiem czy zostane zrozumiany ale.....wpadło mi to do głowy.
Czyli kompresja nie jest niczym nielegalnym. Jeśli osoba prawda ( czy tam podmiot gosp. ) może wydawać płyty skompresowane, to osoba fizyczna może to robić bez patrzenia na legalność. Taka alternatywa jak divx do dvd. Chyba...
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja z tym porcederm spotykam sie na kazdym kroku i KAZDY film jaki jest dolaczony do gazety (czy to jakas ch..... Claudia, Tina czy inny shit, czy nawet szanowany PCWK) jest zawsze przekodowany, ale co najgorsze : jest przekodowany okropnie - lepsze efekty osiagam ja w DVD Shrink! Malo tego - menu wyglada prymitywnie i na ogol jak ma 2 sciezki dzwiekowe (en 5.1 i pl 2.0) mozemy mowic o szczesciu. A "normlane" DVD? Po 3 sceizki dziwekowe, 8 wersji napisow, dodatki, animowane menu... Slowem : raczej olejcie pozycje gazetowe...
Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 06.12.2003 o godz. 20:23 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
Niektorzy wola bez menu, bez bulgarskiej i niemieckiej sciezki dzwiekowej, bez arabskich i rumunskich napisow, ale za to za darmo. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |