Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.12.2003, 02:02   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pan Tadeusz z gazety... oficjalna kompresja :)

Cześć !

Moja Mama kupiła sobie gazetę Przyjaciółka, do której dołączony był film "Pan Tadeusz". Poprosiła mnie,zebym zbadał czy da się go odtworzyć na stacjonarnym DVD. Obejrzałem sobie kopertę z płytą. I co za zaskoczenie... Pana Tadeusz to film długi. A wydawca umiescił go na płycie DVD-5 o czym zreszta poinformował kupujących na okładce. Większą kompresję (bo zrobił to co my robimy czyli płytę DVD-9 skompresował, zmniejszył bitrate) tłumaczył chęcią zabezpieczenia płyty przed trudnymi warunkami transportu i sprzedaży nośnika z gazetą.... Tak jakby płyty DVD-5 mniej sie rysowały niż DVD-9.
Strumień MPEG2 ma teraz w PT średnio koło 3000-4000 kbps. Kurcze, lepszy średni bitrate wychodzi już z DVD2DVDR (4000-5000), nie mówiąc o wartościach MAX.

Równoczesnie na płycie jest tez filmik reklamujący QDVD czyli płyty DVD o polepszonej jakości, jakie mają się wkrótce ukazać (na przykład T2, Pamięć Absolutna i inne). Niezle połączenie . Tu obniżamy jakosć, a tam mówimy o polepszonej. Te "kurczaki sa naprawdę po......e" jak mówi reklama .

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2003, 06:45   #2
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pan Tadeusz nawet skompresowany jest tak samo maloatrakcyjna pozycja lol
Stary 06.12.2003, 15:43   #3
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem czy zostane zrozumiany ale.....wpadło mi to do głowy.
Czyli kompresja nie jest niczym nielegalnym. Jeśli osoba prawda ( czy tam podmiot gosp. ) może wydawać płyty skompresowane, to osoba fizyczna może to robić bez patrzenia na legalność.
Taka alternatywa jak divx do dvd. Chyba...
Stary 06.12.2003, 16:26   #4
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja z tym porcederm spotykam sie na kazdym kroku i KAZDY film jaki jest dolaczony do gazety (czy to jakas ch..... Claudia, Tina czy inny shit, czy nawet szanowany PCWK) jest zawsze przekodowany, ale co najgorsze : jest przekodowany okropnie - lepsze efekty osiagam ja w DVD Shrink! Malo tego - menu wyglada prymitywnie i na ogol jak ma 2 sciezki dzwiekowe (en 5.1 i pl 2.0) mozemy mowic o szczesciu. A "normlane" DVD? Po 3 sceizki dziwekowe, 8 wersji napisow, dodatki, animowane menu... Slowem : raczej olejcie pozycje gazetowe...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 06.12.2003 o godz. 20:23
M@X jest offline  
Stary 06.12.2003, 20:19   #5
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez miles
Nie wiem czy zostane zrozumiany ale.....wpadło mi to do głowy.
Czyli kompresja nie jest niczym nielegalnym. Jeśli osoba prawda ( czy tam podmiot gosp. ) może wydawać płyty skompresowane, to osoba fizyczna może to robić bez patrzenia na legalność.
Taka alternatywa jak divx do dvd. Chyba...
Hehe ^_^ to nie tak, to że dana pozycja została wydana z lepszą czy z gorszą jakością nie przesądza o niczym. Nie ma czegoś takiego jak legalność kompresji. Nas interesuje jedynie sam proceder kopiowania. A kopia wiadomo kiedy jest legalna - jeśli naszą własnością jest oryginał
Stary 07.12.2003, 01:07   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Ja z tym porcederm spotykam sie na kazdym kroku i KAZDY film jaki jest dolaczony do gazety (czy to jakas ch..... Claudia, Tina czy inny shit, czy nawet szanowany PCWK) jest zawsze przekodowany, ale co najgorsze : jest przekodowany okropnie - lepsze efekty osiagam ja w DVD Shrink! Malo tego - menu wyglada prymitywnie i na ogol jak ma 2 sciezki dzwiekowe (en 5.1 i pl 2.0) mozemy mowic o szczesciu. A "normlane" DVD? Po 3 sceizki dziwekowe, 8 wersji napisow, dodatki, animowane menu... Slowem : raczej olejcie pozycje gazetowe...
No więc sprawa przykra... Co do menu, dodatków to akurat mnie to nie martwi. Ja lubię ogladać film a nie jakieś obrazki o jego powstawaniu i zachwyty aktorów nad swoimi rolami, wystarczy mi 5.1 ENG plus PL napisy. Natomiast martwi mnie oficjalna kompresja czyli zmniejszenia bitrate aby zmieścić film na DVD5. W końcu to nie DVDR tylko DVD i można się spodziewać po nim dobrej jakości...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 07.12.2003, 10:48   #7
ErCoDeZz
Bywalec

Data rejestracji: 30.12.2002
ErCoDeZz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Nikt cie nie broni isc sobie do sklepu i kupic sobie "normalne DVD" za 80zl.
Niektorzy wola bez menu, bez bulgarskiej i niemieckiej sciezki dzwiekowej, bez arabskich i rumunskich napisow, ale za to za darmo.
ErCoDeZz jest offline  
Stary 07.12.2003, 12:21   #8
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ErCoDeZz
Nikt cie nie broni isc sobie do sklepu i kupic sobie "normalne DVD" za 80zl.
Niektorzy wola bez menu, bez bulgarskiej i niemieckiej sciezki dzwiekowej, bez arabskich i rumunskich napisow, ale za to za darmo.
NIe powiedzialem ze wole... Ale wole isc do wypozyczalni i przepalic sobei na DVD-R z komrpesja, jaka zadowala mnei, a nie taka jaka ustala dla mnie pani red. nacz. szanowanego magazynu "Claudia" ;-P NIc do nich nie mam - "Psy" Pasikowskiego byly u nich wydane miodnie, inna psrawa ze bylo to... wydanie z Magazynu DVD (wydawca IDG) z dodana na poczatku reklama Claudii (kto mial to wydanie w rece widzial ze na czolowce o prawach autorskihc pisze "Magazyn DVD" ;-0). Ciekaw jestem jak wydadza np. tanczacego z wilkami w gazecie i bedzie mial 3 GB ;-P Pozdro!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: