![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Panasonic Dvd-s295
witam!
szukałem na forum, lecz nie znalazłem zbyt wielu informacji. planuje zakupić odtwarzacz stacjonarny PANASONIC DVD-S295. chciałbym go używać głównie do oglądania filmów w divx/xvid. ciekawy jestem czy ktoś z forumowiczów posiada ten sprzęt i jakie są jego wrażenia co do obsługi divx/xvid. wiem, że ten model dopiero po wraniu najnowszego softu ze strony panasonica wyświetla napisy do divx/xvid w txt. w kwesti kompatybilności nośników, to szukając na google widzę duże rozbieżności. podaje się, że napęd czyta tylko DVD-R/DVD-RW i DVD-RAM a na innych stronach, że czyta także DVD+R/RW. jak jest w rzeczywistości ? opłaca się kupić ten model czy zainteresować się raczej mantą prince 2/emperor 3 lub korr'em ? szczerze mówiąc wolałbym tego panasonica. czekam na wasze opinie. pozdrawiam Skyrider |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Używam bliźniaczy S49. Jest dodatkowo więcej funkcji a różnica tylko 100,-
W S295 brak cyfrowej redukcji szumów, głębi kolorów, regulacji obrazu, multi Re-Master, 5.1 kanałowego wyjścia dźwięku surround i subwoofera. Pozostałe funkcje takie same. Obraz DVD krystalicznie czysty, u mnie odtwarzany w technologii 100Hz również na Panosonic'u. Bardzo dobry i stabilny obraz DivX i XviD pod warunkiem, że filmy nagrane są w obowiązującym standardzie (max 720x .... i wielkośc pliku <= 2GB). Brak odtwarzania mp3 z DVD. Zaletą jest odtwarzanie wszystkich formatów łącznie z DVD-RAM (dwie niezależne głowice). Odczyt +R DL wyłącznie jako DVD-ROM (book type). Po aktualizacji brak problemów z odczytem napisów z polską czcionką. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
dzięki slawekj. a orientujesz się może jak wygląda sytuacja z QPEL/GMC/b-frames/packet bitstream w divx/xvid ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() ![]() |
O obsłudze QPEL/GMC/b nic nie jest napisane w instrukcji.
Nie jest to obowiązujący i zatwierdzony standard. Filmy tak nagrane lekko przeskakują. (do zaakceptowania). Osobiście tak nagrane filmy transkoduje usuwając QPEL i GMC. Przeważnie filmy są nagrywane z mniejszym bitrate niż 1350 Kbyte/s i stosowanie tych dodatkowych funkcji pogarsza obraz a nie poprawia. Zatwierdzony standard to Digital Home Theatre bez użycia QPEL i GMC, i tak nagrane filmy odtwarzane są poprawnie nie wiele różniąc się od oryginału. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
dzięki za info. chyba się skuszę na DVD-S295
![]() btw: sprawdzałeś odtwarzacz divxtestem ? zerknij na http://www.divxtest.com/article.php3?id_article=124 iso do ściągnięcia na http://divxtest.isstar.net/DivXTestC...surdvd.com.iso edit: ciekawa stronka o panasonicu s49 / s295 http://members.chello.nl/~m.schuitemaker1/ Ostatnio zmieniany przez skyrider : 02.12.2005 o godz. 14:05 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
@slawekj: kupiłem dzisiaj PANASONIC DVD-S295 i jestem bardzo zadowolnony z zakupu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() ![]() |
W teście divxtest Panasonic S49 odczytuje max w jednej linii 40 znaków.
Można inaczej ale na stałe dowolną czcionkę i wielkość. ![]() Przykład: ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:46 |
![]() |
![]() |
|
|