![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2004
![]() |
Panasonic DVD-s295 i aktualizacja softu
Cześć. Jestem laikiem w tych sprawach i niechcę czegoś spierniczyć. Posiadam odtwarzacz stacjonarny o nazwie "Panasonic DVD-s295" i mam cztery pytania a właściwie to 5.
1.Jak sprawdzić jaka jest wersja softu w moim odtwarzaczu? 2.Czy soft z tej strony http://www.dcevolution.net/panasonic...d=50&Itemid=79 pod linkiem "Download S295 Firmware" jest dobry do mojego odtwarzacza? 3.Jak mam to zrobić aby zaktualizować? 4.Co daje DivXTestCDv2.0 by bbdoc forum surdvd com ? 5.Czy da się coś zrobić z tymi małymi napisami. Bo czytałem tutaj na forum, że nie, ale może coś się już zmienilo ? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aktualizacja wewnętrznego oprogramowania (firmware-u) odtwarzacza DVD.
Pierwszy krok: Przygotowanie płyty aktualizującej. Rozpakuj archiwum ****.zip. Uzyskasz w ten sposób plik z aktualizacją DVDUPDT.FRM Skopiuj plik DVDPUPDT.FRM na płytę CD-R lub CD-RW. W ten posób otrzymasz płytę aktualizującą. Uwaga: użyj czystej płyty. Drugi krok: Aktualizacja oprogramowania za pomocą płyty. Włącz odtwarzacz DVD i wysuń tackę na płytę. Włóż płytę aktualizującą i zamknij tackę. Na ekranie telewizora zostaną wyświetlone instrukcje: ***8222;This Player needs the up-date. Do you want to do up-date?***8221; ***8222;Yes No***8221; (Odtwarzacz wymaga aktualizacji. Czy chcesz ją wykonać? Tak Nie) Za pomocą pilota zdalnego sterowania wskaż opcję ***8222;YES***8221; i naciśnij przycisk ENTER. Rozpocznie się proces wgrywania nowego oprogramowania. Uwaga: w czasie trwania aktualizacji nie korzystaj z odtwarzacza. W szczególności nie wyłączaj go ani nie odłączaj zasilania. Wyłączenie sprzętu przed ukończeniem aktualizacji grozi uszkodzeniem odtwarzacza. Uszkodzenie tego typu nie jest objęte gwarancją. Po upływie około 4-8 minut na ekranie telewizora pojawi się komunikat: ***8222;Completed. Please eject the disc.***8221; (Zakończono. Proszę wyjąć płytę) Wyjmij płytę i wyłącz zasilanie. Aktualizacja zostanie w ten sposób zakończona. Informacje dodatkowe Odczytanie wersji oprogramowania 1. Równocześnie naciśnij trzy przyciski: [7] na pilocie zdalnego sterowania [PAUSE] i [OPEN/CLOSE] na panelu odtwarzacza 2. Wersja oprogramowania zostanie wyświetlona na ekranie telewizora i wyświetlaczu. jeden z ostatnich : This is modified firmware for Panasonic DVD-S295. (Should also work on DVD-S49, SC-HT335, SC-HT535, SC-HT845, SC-HT885W and SC-HT885 but i didn't test it) This modification enables support to play MP3 from DVD discs. This update does not change firmware version number. Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 14.06.2006 o godz. 01:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
Cytat:
Opis znajduje sie > TUTAJ < Pozdrawiam - Virus [VHD] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SC-HT - to symbol kompletu kina domowego
SA-HT - to symbol jednostki centralnej a jak z wesja SA-HT ............. mozna to ...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
Nie testowalem ale poniewaz update do napisow w DivX jest wspolne dla wszystkich odtwarzaczy DVD z DivX (S295, S49, SC-HT335, SC-HT535, SC-HT845, SC-HT885W i SC-HT885) to jestem przekonany, ze nie bedzie zadnych problemow. Jezeli moj firmware nie bedzie przeznaczony do tego modelu to aktualizacja po prostu sie nie rozpocznie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2010
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2011
![]() |
Z tego linku to skad wiadomo który soft jest dobry do odtwarzacza SA-HT 335?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego linku wiadomo - trzeba tylko przeczytać całość uważnie i kliknąć na link, który się tam znajduje. Tamże znów uważnie czytając dowiedzieć się, co dalej.
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Witam,
Przepraszam że odkopuje temat, ale może znajdzie się ktoś kto posiada jeszcze pliki z FW do DVD-S295. Niestety wszystkie źródła jakie wygooglałem są martwe ![]() Posiadam taki odtwarzacz z fabrycznym softem, i chciałem go troszkę odmłodzić. Z góry dziękuje za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|