![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2006
![]() |
Panasonic s53 a odtwarzanie cdfs/udf
Witam,
zmieniłem odtwarzacz na w/w i zaczynam tego żałować, połowa nagranych płyt nie działa. Wyczytałem w instrukcji, że odtwarzacz nie obsługuje CDFS, no ok, przyjąłem to z pokorą - mogłem sprawdzić. Postanowiłem pozamieniać format płyt z CDFS na UDF (w instrukcji jest napisane, że takie czyta i rzeczywiście czyta). Niestety nijak nie mogę sobie poradzić z przerobieniem płyt, już 'zepsułem' około 5 płyt, a odtwarzacz dalej wyświetla wymowne 'no Play'. Robiłem wg. tego opisu : http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=180357 Niech ktoś poratuje co mam zrobić, ja to przeżyje bo i tak nie oglądam filmów DVD, ale mój ojciec już zaczyna na mnie krzywo patrzeć... (a to ja mu go poleciłem...) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Bardzo dobry wyb***243;r.
![]() Czy filmy ma Kolega nagrane jako pliki avi, czy w formacie DVD ? Je***380;eli avi wystarczy zrobi***263; kopi***281; tych plik***243;w na dysk i nagra***263; na p***322;ytk***281; DVD. Pliki avi powy***380;ej 2GB Panasonic nie czyta. Format UDF dotyczy DVD-RAM i mo***380;na r***243;wnie***380; dowolnie nagrywa***263; avi i format DVD. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2006
![]() |
Oczywiście DVD, są nagrywane z obrazów ISO uprzednio zgranych z oryginalnych DVD, tzw. kopie zapasowe.
Sprawa wygląda tak : - wrzucam DVD, panasonic pokazuje 'no play', wrzucam do laptopa we właściwościach pokazuje format - CDFS - wrzucam kolejne DVD, normalnie odtwarza, wrzucam do laptopa, tak pokazuje format - UDF. Próbowałem przerobić z CDFS na UDF wg. opisu co dałem linka wyżej, ale pomimo pokazywania w Windowsie we właściwościach format - UDF, odtwarzacz wyświetla wymowny napis - 'no Play' |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Filmy DVD nagrywane s***261; w formacie UDF.
Zgra***263; katalog DVD na dysk i DVD Shrink 3.2.0.15 zrobi***263; plik ISO i nagra***263; dowolnym programem na p***322;ytk***281; DVD. B***281;dzie odczytywana. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 17.08.2007 o godz. 19:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|