Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2005, 20:32   #1
eths
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.09.2005
eths w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panasonic SC-HT535 -help..

Model jak w temacie.

Problem: nie czyta przegrywanych DVD.
Oryginalne tak, dvdr z .avi tak, przegrywanych dvd nie.
Co najwazniejsze sa to plyty ktore chodzily u innych ludzi, wiec sa dobrze nagrane i nie zniszczone.
Plyty ktore dzis probowalem to TDK, Platinium, Omega. DVD-R 4,7.

Jako ze nie znam sie zbytnio na stacjonarnych odtwarzaczach, bardzo ładnie prosze o pomoc. Dziekuje

eths

PS Jezeli cos juz bylo na ten temat to sroki.. Szukalem chwile i odpowiedzi nie znalazlem..
eths jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.09.2005, 10:55   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
takie są efekty kupowania gotowych zestawów kina domowego

ten sprzęt nie czyta nagrywanych DVD (przynajmniej nikt nic o tym nigdzie nie pisze, DVD-Video i koniec) edit: znalazłem na stronie Panasonica, że czyta DVD-RAM i powinien DVD-R może wymaga bardzo dobrych nośników

jedyna sztuczka jakiej można spróbować, to nagrać płytę DVD+R z ustawinym bitsettingiem (booktype, typ księgi ^_^) na DVD-ROM

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.09.2005 o godz. 10:58
ed hunter jest offline  
Stary 19.09.2005, 13:12   #3
eths
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.09.2005
eths w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupwanie gotowego jak najbardziej. Ale roznie sie drogi w zyicu ukladaja..

Wracajac do tematu, zgodnie z instrukcja i danymi na stronie czyta DVD-RAM i DVD-R. Wiec w sumie kombinacje ze sposobem nagrywania powinny okazac sie zbedne. Powinny..

Ma w ogole ktos ten model, czy jestem jak samotny, bialy zagiel?
Bo chcialbym wiedziec, czy u innych uzytkownikow one tylko "powinny czytac DVD-R" zamiast czytac, czy nie.

eths
eths jest offline  
Stary 30.10.2005, 11:40   #4
K4c2m4r
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2005
K4c2m4r w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czesc,
ja mam bardzo podobny problem z Panasonic SA-HT850, w instrukcji jest napisane ze powinien odtwarzac DVD-R, ale jak dotad nie udalo mi sie go do tego zmusic, zarowno plyty kopiowane jak i przerabiane przeze mnie nie dzialaja.
Nagrywalem z roznymi predkosciami na TDK DVD-R (8x), czy plytkach Sony i Philips, ale jakl dotad bez rezulatatu - odtwarzacz sie z nimi poprostu zawiesza.
Jedynym sposobem na ogladanie moich wlasnych filmow jest nagrywanie ich na DVD-RAM.. co jednak trwa troche dlugo i chetnie dowiedzialbym sie na jakich plytach mam to nagrac zeby odtwarzacz je "lykna;".
Pozdrawiam, Piotr
K4c2m4r jest offline  
Stary 07.11.2005, 19:05   #5
K4c2m4r
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2005
K4c2m4r w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec znalazlem remedium na swoje problemy ( i mysle ze wielu innych rowniez).
Mianowicie doszedlem do tego ze moje kino domowe - SA-HT850 odtwarza DVD-R, ale nie DVD-ROM. Idac tym tropem, odkrylem ze Nero standardowo zmienia bitsetting na DVD-ROM o dziwo w celu zwiekszenia kompatybilnosci. Natomiast ja wylaczylem te opcje, pozostaiwajac typ dysku fizycznego i teraz kazda plytka DVD-R jest bezproblemowo odtwarzana. Co wiecej, mimo iz w instrukji jest rownierz napisane ze nie obsluguje DVD-RW to po nagraniu jej z nowymi ustawieniami rownierz jest doskonale "widziana" przez odtwarzacz.

Mysle ze wskazowka okaze sie pomocna, pozdrawiam
Piotr
K4c2m4r jest offline  
Stary 07.11.2005, 21:34   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez K4c2m4r
Wiec znalazlem remedium na swoje problemy ( i mysle ze wielu innych rowniez).
Mianowicie doszedlem do tego ze moje kino domowe - SA-HT850 odtwarza DVD-R, ale nie DVD-ROM. Idac tym tropem, odkrylem ze Nero standardowo zmienia bitsetting na DVD-ROM o dziwo w celu zwiekszenia kompatybilnosci. Natomiast ja wylaczylem te opcje, pozostaiwajac typ dysku fizycznego i teraz kazda plytka DVD-R jest bezproblemowo odtwarzana. Co wiecej, mimo iz w instrukji jest rownierz napisane ze nie obsluguje DVD-RW to po nagraniu jej z nowymi ustawieniami rownierz jest doskonale "widziana" przez odtwarzacz.

Mysle ze wskazowka okaze sie pomocna, pozdrawiam
Piotr

to bardzo ciekawe, bo na płytach DVD-R i DVD-RW nie da się zmienić bitsettingu na DVD-Rom

ta zmiana możliwa jest jedynie na 'plusach'
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: