![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
Panasonic SC-HT535 -help..
Model jak w temacie.
Problem: nie czyta przegrywanych DVD. Oryginalne tak, dvdr z .avi tak, przegrywanych dvd nie. Co najwazniejsze sa to plyty ktore chodzily u innych ludzi, wiec sa dobrze nagrane i nie zniszczone. Plyty ktore dzis probowalem to TDK, Platinium, Omega. DVD-R 4,7. Jako ze nie znam sie zbytnio na stacjonarnych odtwarzaczach, bardzo ładnie prosze o pomoc. Dziekuje ![]() eths PS Jezeli cos juz bylo na ten temat to sroki.. Szukalem chwile i odpowiedzi nie znalazlem.. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
takie są efekty kupowania gotowych zestawów kina domowego
![]() ten sprzęt nie czyta nagrywanych DVD (przynajmniej nikt nic o tym nigdzie nie pisze, DVD-Video i koniec) edit: znalazłem na stronie Panasonica, że czyta DVD-RAM i powinien DVD-R ![]() ![]() jedyna sztuczka jakiej można spróbować, to nagrać płytę DVD+R z ustawinym bitsettingiem (booktype, typ księgi ^_^) na DVD-ROM Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.09.2005 o godz. 10:58 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
Kupwanie gotowego jak najbardziej. Ale roznie sie drogi w zyicu ukladaja..
![]() Wracajac do tematu, zgodnie z instrukcja i danymi na stronie czyta DVD-RAM i DVD-R. Wiec w sumie kombinacje ze sposobem nagrywania powinny okazac sie zbedne. Powinny.. Ma w ogole ktos ten model, czy jestem jak samotny, bialy zagiel? ![]() Bo chcialbym wiedziec, czy u innych uzytkownikow one tylko "powinny czytac DVD-R" zamiast czytac, czy nie. eths |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2005
![]() |
Czesc,
ja mam bardzo podobny problem z Panasonic SA-HT850, w instrukcji jest napisane ze powinien odtwarzac DVD-R, ale jak dotad nie udalo mi sie go do tego zmusic, zarowno plyty kopiowane jak i przerabiane przeze mnie nie dzialaja. Nagrywalem z roznymi predkosciami na TDK DVD-R (8x), czy plytkach Sony i Philips, ale jakl dotad bez rezulatatu - odtwarzacz sie z nimi poprostu zawiesza. Jedynym sposobem na ogladanie moich wlasnych filmow jest nagrywanie ich na DVD-RAM.. co jednak trwa troche dlugo i chetnie dowiedzialbym sie na jakich plytach mam to nagrac zeby odtwarzacz je "lykna;". Pozdrawiam, Piotr |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.03.2005
![]() |
Wiec znalazlem remedium na swoje problemy ( i mysle ze wielu innych rowniez).
Mianowicie doszedlem do tego ze moje kino domowe - SA-HT850 odtwarza DVD-R, ale nie DVD-ROM. Idac tym tropem, odkrylem ze Nero standardowo zmienia bitsetting na DVD-ROM o dziwo w celu zwiekszenia kompatybilnosci. Natomiast ja wylaczylem te opcje, pozostaiwajac typ dysku fizycznego i teraz kazda plytka DVD-R jest bezproblemowo odtwarzana. Co wiecej, mimo iz w instrukji jest rownierz napisane ze nie obsluguje DVD-RW to po nagraniu jej z nowymi ustawieniami rownierz jest doskonale "widziana" przez odtwarzacz. Mysle ze wskazowka okaze sie pomocna, pozdrawiam Piotr |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() to bardzo ciekawe, bo na płytach DVD-R i DVD-RW nie da się zmienić bitsettingu na DVD-Rom ![]() ta zmiana możliwa jest jedynie na 'plusach' ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|