![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
![]()
Witam.
Który jest lepszy DVD-ROM(DVD ROM TOSHIBA SD-M1612 16x/48x czy DVD ROM LG x16/x48) .Oba mam do wyboru w podobnej cenie.A jutro jadę kupić jakiś.Jeżeli macie te DVD-ROM to podajcie co wam się w nich nie podoba, ich usterki i zalety. Z góry dziękuję i pozdrwaiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
Cześć!
Nic nie mogę powiedzieć o Toshibie. Natomiast LG są ciche (ważne szczególnie przy oglądaniu filmów). Sam posiadam model LG DRD8120B - jestem zadowolony. Cechuje ich również dobra korekcja błędów. Piszesz: Cytat:
zargo |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.06.2002
![]() |
Ja natomiast mam ta Toshibe, o ktorej mowisz i jestem w pelni z niej zadowolony. Cicha, dobra korekcja bledow no i jest szybka. Jest juz do niej firmware zdejmujacy regionalizacje ale ma on narazie ta wade, ze ogranicza predkosc napedu do 40x. No ale mi to nie przeszkadza a nowa, poprawiona wersja biosu bez ograniczenie regionalnego ma dopiero wyjsc.
Oczywiscie zmiana biosu to juz indywidualna decyzja ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
LG to szajs, sam widziałem.
NIE KUPUJ LG!
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co za glupie pytanie - w stylu co lepsze, mercedes czy polonez? No i czym sie roznia - oczywiscie niczym, oba jezdza:-D No i ten dylemat: ich cena jest podobna, doprawdy mozna zglupiec. Tylko sie nie daj wrobic, przeciez czesci do merca sa drogie jak diabli hehehe :-D
|
![]() |
![]() |
#6 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
Pierwsze porównania obu modeli znajdziesz tu
Zbieg12 - Cytat:
Cytat:
Być może w większości produktów jest to średniak, ale nie można uogólniać, chociażby w przypadku wspomnianego powyżej porównania (obsługa płyt 90 i 99 min, korekcja przy odczycie CR-R). Pozdrawiam ![]() zargo |
||
![]() |
![]() |
|
|