![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
Toshiba 1802 nie czyta DVD-R!!!!
No wlasnie, wczoraj kupilam toshibe 1802 i nie czyta moich dvd-r. Za to czyta dvd+ i tloczone tez bez problemu. Ja to mam pecha.Info z nero takie jak powinno byc czyli dvd-r odhaczone a nie czyta. Dzis jade do sklepu wymienic, wezme plyty ze soba zeby od razu sprawdzic
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Dziwne. Moja 1802 czyta i +R/RW oraz -R (-RW nie sprawdzalem bo nie mam).
A i wlasnie, na czym te -R byly nagrywane? Bo jak moze na LiteOn to sie wcale bym nie zdziwil... i to wina nagrywarki by byla, a nie czytnika.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
[QUOTE=Martin_TP]Dziwne. Moja 1802 czyta i +R/RW oraz -R (-RW nie sprawdzalem bo nie mam).
A i wlasnie, na czym te -R byly nagrywane? Bo jak moze na LiteOn to sie wcale bym nie zdziwil... i to wina nagrywarki by byla, a nie czytnika.[/ Strzal w 10!!!Liteon 411s, wyczytalam dzis w watku ponizej otym konflikcie, tylko dlaczego inne napedy nie maja problemow z czytaniem tych plyt?Byly czytane na : lg combo, lg dvdrom, poza tym stacjonarny Pioneer, Panasonic i Sony tez bez problemu. Nosniki sa rozne:Verbatim, Hawk, Akoss, nagrywane z predkoscia x2 przewaznie.Chyba w zwiazku z tym wymienie ta toshibe na dvdrom liteon?- powinien chyba widziec plyty nagrane przez siostre 411s z tej samej rodziny? ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
Oczywiście że będzie czytał , przecież to sam sprawdzałem! (ta sama rodzina) A co do -R,-RW to po wgraniu nowego biosu FSHOF do Liteona 411 nagrywane wszelkie ,,MINUSY'' są czytane bez problemów przez Toshibę 1802 i combo Liteona.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
Gratuluję ! udało Ci się dostać 1702!
To prawie cud.Nigdzie ich niema.Teraz skończyły się twoje problemy. 1702 ma inny chipset (dużo lepszy od 1802). |
![]() |
![]() |
#7 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ooo.. no to faktycznie cud.
Mnie tez naszczescie udalo sie w ostatniej chwili zdobyc dwie sztuki 1712 ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
|
|