![]() |
A w biosie nie da sie przestawi***263;? :hmm:
Albo na dma albo na auto. :idea: |
no w bisosie jest tylko opcja albo Auto albo Disable DMA
jest Auto. Nic nie pomoglo wszytsko sprawdzilem jakies zmiany kluczy w rejestrze itd. Podlaczylem nagrywarke pod ta sama tasme co dyk i jest ATA 66. !!!!!! No nie wiem zobaczymy jak to teraz bedzie dzialalo. Generalnie nie jest chyba fajnie jezeli nagrywarka i dysk sa na tym samym kablu. Ale jedno jest 100 a drugie 66. Jakies inne pomysly ? Wydaje mi sie ze to ta plyta jest do bani tak bardzo ze na drugim kontolerze chodzi tylko na Multi Word DMA 2 i nic wiecej nie da sie zrobic. |
Polecam zakup kontrolera na PCI. Starczy taki z Ata 100 i bez Raid. Zobacz te***380; czy jest nowszy bios do Mobo
|
Ilość załączników: 1
z biosem nei che mieszac bo to i tak juz chyab jest jakies kombinowanie bo na ta plyte max 1200 powinno isc a ja mam 1600 Durona. Nie bede sie tym bawil.
Co do kontrolera to juz lepiej wolalbym kupic taki SATA i nowy dysk na niego wrzucic. Zobaczymy co z tego wyniknie zalaczam wykres predkosci czytnai plyty z nero. nie jest idealnie ale podobno i tak 16x nei wyciagne. Generalnie spodziewalem sie wiecej po tym napedzie. Do tej pory mialem Teac W524E i na chwile gdy ja kupilem chodzila pieknie majac wszytskie parametry pierwsza klasa. Do dzisiaj nagrywa jeszcze plyty. Tutaj niestety z Pioneerem widac tak pieknie nie jest. |
Wszystko u Kolegi jest w porz***261;dku. :spoko:
Max pr***281;dko***347;***263; odczytu Pioneera to 12x a transfer w trybie burst 35MB/s... poprawny. :taktak: :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |