![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2008
![]() |
![]()
Witam,
posiadam w/w nagrywarkę DVD Super Multi DL. Od jakiegoś czasu coś dziwnego sie z nia dzieje. Najpierw zaniżała prędkość. Doszło do tego, że cd nagrywałam x10, a dvd x2,4 (w przypadku dvd, jak nagrywałam na wiekszych predkosciach, to napęd nie miał mocy i nie mógł ruszyć). Podobno mogło być to spowodowane zajechanym zasilaczem. Teraz to już wogóle jakaś kaplica. Nie mogę skopiować danych z płytki na laptopa. Albo się wiesza przy samym wydawaniu polecenia kopiuj, albo po kilku minutach, jak zostaje 3% z kopiowania wyskakuje błąd wejścia/wyjścia. Odpala płytki ok, nagrywa, oprócz zaniżonej prędkości przy płytach cd, też ok. Z dvd już nie jest tak lajtowo. Wczoraj płytka nagrywała mi się ponad godzinę. Właśnie ją przedmuchałam ![]() ![]() I dalej bez zmian. Mam jeszcze ponad rok gwarancji, ale nie wiem, czy sens ją serwisować i czekać nie wiadomo ile. Mogłabym kupić nową, ale może ta jest sprawna, tylko coś z łączeniem nie tak, albo z prockiem. Nie mam zielonego pojęcia. Proszę o pomoc. Ach...jeszcze jedno. Mam Acera 3693NWLMi celeron M, 1,73GHz, 512MB DDR2 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|