![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2007
![]() |
problem z nagrywarką LG GH22NS40
Witam
Wcześniej miałem nagrywarkę DVD NEC i się zepsuła ponieważ przy nagrywaniu płyt DVD9 pod koniec zamykania drugiej warstwy występował błąd. Miałem ją na gwarancji więc wymienili mi na LG GH22NS40 używałem ją może z miesiąc i przestała czytać i nagrywać wszystkie płyty. Wysłałem do LG i wymienili mi nagrywarkę na taką samą tylko nową ( przynajmniej taki wpis był w karcie gwarancyjnej i numer seryjny jest inny). Nacieszyłem się może z 2 tygodnie. Nagrałem może z 10płyt DVD9 i teraz gdy nagrywam to na sam koniec( tak jak w NEC'u) wyskakuje błąd "Nie można wykonać polecenia zakończ w trybie DAO! Zapis się niepowiódł" ( w Necu był chyba błąd kalibracji mocy o ile pamiętam) Błąd ten wyświetla w Nero i w UltraISO. Średnio co drugą płytę udaje się nagrać. Próbowałem nagrywać z prędkością 2,4x jak i 8x. płyty są chyba jedne z najtańszych na rynku ale mój kolega na starszym LG nie ma żadnego problemu. nagrywarka ma zaktualizowany firmware. Ktoś ma jakieś pomysły? Może Komputer powoduje takie "akcje"? Czy raczej wina jest w samej nagrywarce? 0 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przede wszystkim zacznij używać normalnych płyt.
Sprawdź inne nośniki.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problem z nagrywarką DVD LG | Mestwin | Napędy optyczne DVD | 2 | 27.03.2011 20:00 |
| problem z nagrywarką LG GSA-H22N | tomek6969 | Napędy optyczne DVD | 3 | 07.07.2010 19:01 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| problem z nagrywarką lg | MartinezM | Napędy optyczne CD | 3 | 03.11.2003 22:15 |