Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.07.2004, 05:45   #16
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pioneer jest dobry. To ,że zepsuje się czasem jakiś egzemplarz to normalne, to nie Rolls Royce. Statystycznie rzecz biorąc jest jednak lepszy od LiteOna. A Ty Jerry nie bądź taki mądry bo Ci rogi urosną, buahhaaaaaahaaa !

Widać stąd jak się ludzie przywiązują do swoich palników i nie tylko bronią swoich ale i atakują inne. Podobnie jest chyba z każdą rzeczą.

Z porad - można by próbować zmienić bios na kolejny, nie hakowany - 1.08. Nie zaszkodzi pewnie.

Jabba

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 24.07.2004 o godz. 05:49
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.07.2004, 07:59   #17
G-Vader
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2004
G-Vader zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jerry from hell
Nie chcem ale muszem............................................ ........
.................................................. ................................................
.................................................. ..............................................
................. hahahahahahahahahahah Pionek sie spier....... hahahahahahahahahahahahahah. Buaahahahahaah a mowia że Litki sa do bani a tu taka niespodzianka. Pionek źle pali. Hahahahah

P.S.- Dodo nie śmieje sie z Ciebie tylko z tej "dobrej inaczej" nagrywarki Pioneer (a moze Pionear)

Mądralo co ty porównujesz fiata 125 ***8211; to, to samo jak byś mercedesa S do 125- po pierwsze A07 XLA to właśnie taki mercedes a A06 to coś w rodzaju fiata 125-To są dwa różne modele ***8211;całkiem innej klasyA07XLA A06
A po za tym co ty ******ysz ***8211; wszystko to tylko głupie martwe przedmioty i wszystko może się popsuć -tylko ze jeszcze nic nie wiadomo a ty już się zlałeś, jak spodnie jeszcze nie z ciągnięte

G-Vader jest offline  
Stary 24.07.2004, 08:35   #18
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
.................................................. ................................................
.................................................. ..............................................
................. hahahahahahahahahahah Pionek sie spier....... hahahahahahahahahahahahahah. Buaahahahahaah a mowia że Litki sa do bani a tu taka niespodzianka. Pionek źle pali. Hahahahah

P.S.- Dodo nie śmieje sie z Ciebie tylko z tej "dobrej inaczej" nagrywarki Pioneer (a moze Pionear)
Jerry - Zenada. Twoje posty staja sie coraz bardziej infantylne.

Ale powiem szczerze ze dobrze sie stalo. Dzieki temu widac ze gloryfikowany przez pewna grupe pioneer tez moze sie popsuc. Takze pionek to nie jest jakis super sprzet. On jest po prostu w miare dobry.

Nie rozumiem tez stwierdzenia ze A06 to fiat 125 a A07XLA to mercedes. Po czym to oceniasz ?? Jezeli po wygladzie to masz racje.
pawelblu jest offline  
Stary 24.07.2004, 10:36   #19
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeeeeezu ale macie poczucie humoru!. Nie ma co. Ale wiecie co? Tylko ludzie którzy wiedza że ich sprzęt jest do bani (maja swoje tajemnice) "staja się nerwowi" gdy im sie to powie prosto w oczy. Napisałem tak specjalnie bo widze ze na tym forum jest "kult pioneera" Ja mam liteona i lata mi to koło gwizdka czy ktos napisze ze jest do dupy. Jak sie sp******li to sobie kupie nowego czy to Pioneera czl Litka czy kij wie co tam jeszcze wtedy bedzie na sklepie. Pioneer'owcy nie zucajcie sie do gardła każdemy kto powie że Pioneer jest do bani bo to moze być dla was groźne (wiecie o czym mówie, wrzody na żołądku, siwe włosy, poobgryzane paznokcie i.t.p.) Ja mam Litka jeszcze od czasów nagrywarek cdrw. Nie miałem z nim zadnych problemów i uważam że jest to sprzęt dobry. Zawzięci właściciele Pionierów teraz cos dla was LITE ON JEST DO BANI. TOTALNA CHAŁA!!! Ulzyło? Pozdroofka dla wszystkich....

P.S.- Z tym że Litek jest do bani to żartowalem

Jerry from hell jest offline  
Stary 24.07.2004, 12:22   #20
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Nie zaprzeczysz Jerry,że postów z problemami o Litku jest znacznie więcej i ludzie mają problemy z nagrywanymi na nim płytami. Równocześnie, jak się okazuje,na Pionku można nagrać płytę DVD, której on sam nie odczyta ale stacjonarny player odczyta . Więc to też chyba zaleta (odbierzcie to w kategoriach żartu).
Litek ma tą zaletę, że mozna go zhakować biosem przygotowanym przez zapaleńców i uzyskać praktycznie nową nagrywarkę. Być może w wypadku Poneera A06 mogło by być podobnie (o czym świadczą plotki z targów) ale albo Pioneer bardziej pilnuje swojej technologii, albo zhakowanie go w taki sposób aby uzyskać namiastkę DL (A08) jest niemożliwe.
Widać,że LiteON bardzo pragnie być w czołówce firm o wiodącej technologii -daje możliwość badania jakosci nagranych płyt (KProbe), wypuszcza nagrywarki szybko, kiedy inni jeszcze się szykują i brak nośników. Stara się też to robić tanio. Pośpiech niekoniecznie jednak pomaga w jakości. Taniość też, choć w wypadku Polski, cena jest uwarunkowana nie tylko czynnikiem typu "nazwa firmy", "jakość", "czas ukazania się na rynku" ale i podatkami,marżami, naszą biedą.
Nie tylko do Litka część osób podchodzi nieufnie. Przecież TDK też nie jest wśród nas chyba bardzo popularne. A znowu Sony straszy ceną (i faktem,że to OEM Litka). BenQ znowu kojarzy się z tanimi, złymi CDRami, słabymi palnikami CDRW. A może ich palniki DL będą dobre, kto wie.

"Każda pliszka swój ogonek chwali". I kazdy chwali swój palnik, o czym już tu pisałem. Jesli komuś pali on dobrze to czemu nie ma go chwalić ? Tylko,że w temacie Litka panuje ciągły "młyn" jesli chodzi o biosy, jakość nagranych płyt (nie mówię o zmianach na DL bo to co innego). W temacie Pionka posty zdarzają się rzadko i od razu budzą sensację. A pamiętacie,że słynny Plextor 712, zawsze kojarzony z jakością, też potrafił paść (jak dla fido2001 - ten chyba po tej awarii też się nie podniósł i znikł ] ?

Jesli mamy być trochę obiektywni to Pionek 106 ma też wady. Wolno rippuje większość płyt DVD (z reguły 2.1 x). Poza tym wolno pali płyty CDR i CDRW - x16 i x10... Hakowanych biosów nie stosuję, jakoś nie mogę się przekonac do nich.

Jabba

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 24.07.2004 o godz. 20:19
Stary 24.07.2004, 20:12   #21
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Powiem Wam w zaufaniu Panowie, że ja również mialem kiks ze swoim rocznym Pionkiem 106. On też w pewnym momencie nagrał płytę DVD+R z danymi i jej potem nie widział. Podobnie było z płytą z filmem (DVD+R). Obie plyty to Platinum x8. Płyta z filmem oczywiście grała w stacjonarnym playerze.

Musiałem odczekać trochę czasu ,aż zakupiłem tani a markowy nośnik DVD+R (Verbatim x4). Nagrałem film. oczywiście widać go w nagrywarce, zarówno w DVDInfo pro jak i po prostu w Total Commanderze (pliki) jak i w Power DVD (jako film). Tak więc wygląda to na sprawę z nośnikiem Platinum. Wczesniej jednak nagrałem na nim jakieś dane i te się czytają.

Jabba

SITH LORD
Stary 24.07.2004, 23:02   #22
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
....................
Litek ma tą zaletę, że mozna go zhakować biosem przygotowanym przez zapaleńców i uzyskać praktycznie nową nagrywarkę............... A znowu Sony straszy ceną (i faktem,że to OEM Litka).............
Tylko,że w temacie Litka panuje ciągły "młyn" jesli chodzi o biosy, jakość nagranych płyt (nie mówię o zmianach na DL bo to co innego). W temacie Pionka posty zdarzają się rzadko i od razu budzą sensację............

Jabba
Sorki za okrojenie Twojej wypowiedzi ale...........

Ciekawe ile problemów z Litkiem jest czysto z przyczyn producenta a ile z mozliwości naszych domoroslych "programistów" którzy sciągną skąś nowy (nie całkiem dobrze zhakowany) bios wciśnie go na hamca do nagry (do tego pomyli modele nagrywarek) i potem płacze na forum.

Co do Sony (Oem'y lite on'a) to jak wiadomo jest to jedna z lepszych firm i wiodąca na świecie w produkcji sprzetu elektronicznego więc nie wydaje mi sie żeby kazała jakiejs firmie robic dla siebie dziadowskie nagrywarki i potem firmowała je swoja nazwą i narazała się na zepsucie swojego wizerunku. Dlaczego nie wybrali np oem'ów od innych firm?

Do tego wszystkiego ilu jest użytkowników Lite on'ów a ile Pioneerów? ja mysle że na 100 litków przypada 15 Pionków. Niech do bani bedzie 10% z każdej marki to co.....? ? ? ? na forum bedzie 10 płaczacych Liteonowców i 1,5 Pioneerowca. Byc może dlatego właśnie liteon jest uważany ze to szmelc. Tak na marginesie to pamiętam jeszcze czasy palnikow cdr to tam królowało przekonanie ze najwiekszy szmelc to LG. Dlaczego? Bo LG był o 30% tańszy od innych nagrywarek i proporcje były podobne to tych. (to bylo na tym forum)

Pozdroofka for all

Stary 25.07.2004, 01:04   #23
dodo.
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.12.2003
dodo. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka to tylko nagrywarka bez względu na markę czasami się psuje. Porobiłem kilka testów, narazie na płytkach tych tańszych, w poniedziałek kupię jakieś markowe i dokończe testowanie. A więc tak: płyty dvd+r (nagrywane od 1x wzwyż) i dvd-r nagrywane powyżej 2x kończą się komunikatem: Power Calibration Area Error. Sprawdzałem co to oznacza więc cytuje: "Optimum Power Calibration Area
(z. ang. Obszar Optymalnej Kalibracji Mocy) - wydzielony obszar w centralnej części nagrywanej płyty, na którym nagrywarka CD dostosowuje właściwą do nagrywania (tej konkretnie płyty) moc lasera i dostraja jej optymalną wartość. Obszar Optymalnej Kalibracji Mocy jest zarezerwowany wyłącznie do tego zadania". Według mnie nagrywarka nie radzi sobie z dostosowaniem mocy lasera dla danej płytki. Co wy na to?

Byłem również u kumpla i na świeżym systemie (xp) sprawdzałem moją nagrywarkę i nie stety to samo. Ale jeden test mnie zastanowił. Sciągnełem do kompa najnowsze sterowniki do mojej płyty głównej wraz z sterami do IDE, oczywiście pod xp. Po tym działaniu nie udaje mi się nagrać nawet tych płyt, które nagrywałem z prędkością 2x. Słychać tylko jak się rozpędza i zwalnia, i tak w kółko, kończy się oczywiście komunikatem: Power Calibration Area Error. Co o tym sądzicie?

Załóżmy, że testy na markowych płytach wyjdą dobrze (wszystkie się dobrze wypalą), i to, że źle się wypalają tylko płytki tańsze (ale na innych nagrywarkach te same tanie płytki się dobrze palą), czy w takim przypadku mogę udać się do serwisu, a może to za słaba argumentacja?

Spróbuję odpalić jeszcze nagrywarkę na świeżo postawionym systemie win 98, bo czytałem w necie, że ktoś miał problemy po wgraniu xp z nagrywarką.
dodo. jest offline  
Stary 25.07.2004, 03:24   #24
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Wal smiało z nią do serwisu. Jak by cos mruczeli to powiedz że w instrukcji obsługi nie pisze ze wypala tylko na firmowych nośnikach i ma palic na wszystkim wiec nadaje sie do naprawy. Może dadza nową Ja bym już jej nie sprawdzął na żadnym kompie tylko w pudełko i do sklepu. No chyba że sam jesteś ciekaw czy pójdzie na 98 to no problem.

Stary 25.07.2004, 15:18   #25
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jezeli caly czas sprawdzasz jedne plyty to takie testowanie nie ma sensu.
pawelblu jest offline  
Stary 25.07.2004, 19:13   #26
dodo.
Stały bywalec ;)

Jak sprawdzam jedne płyty. 3 rodzaje dvd+r, 4 rodzaje dvd-r, w poniedziałek kupię 4 markowe w tym 2 dvd+r i 2 dvd-r. To na pewno wystarczy. Pozdrawiam.
dodo. jest offline  
Stary 27.07.2004, 22:27   #27
G-Vader
Bywalec

Cytat:

Następny prostak , się znalazł
Tak, tak ten kochany zachód to nie ze cos ***8211;tylko mamy wreszcie TO-mieczem my nie mogli ,ale za to nas sprzedali ***8211;D....
I nie cytuj kogoś co jest tylko prostakiem...........

Szkoda słów.............
G-Vader jest offline  
Stary 27.07.2004, 22:34   #28
G-Vader
Bywalec

Prezydent Kwaśniewski wzywa do siebie szefa UOP i mówi:
- Niech pan popatrzy! Znów ktoś narobił na trawnik przed Belwederem! Ile razy mam powtarzać, że trzeba pilnować tych rosyjskich dyplomatów!?
- Żadnych dyplomatów dziś nie było. Przechodził tylko Lech Wałęsa.
- Wałęsa? Ale kupa!!! To naprawdę światowy człowiek!
G-Vader jest offline  
Stary 28.07.2004, 17:25   #29
dodo.
Stały bywalec ;)

No i jestem po testach na markowych płytkach typu TDK i Verbatim. Jak myślałem płyty dvd+r nie dają się nagrać bez względu jaką prędkością nagrywam. Ale udało się nagrać na markowych nośnikach dvd-r x4. Dzwoniłem już do sklepu i mam ją przywieźć, ale mam pytanko, czy mogą się domyślić że zmieniałem bios? Wróciłem do wersji 1.06 (czy to jest pierwsz wersja do Pionka, bo nie pamiętam?). Czy wspominać, że próbowałem zmienić bios?
dodo. jest offline  
Stary 28.07.2004, 19:40   #30
nacuna
Wymiatacz

Data rejestracji: 30.01.2004
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dodo.
No i jestem po testach na markowych płytkach typu TDK i Verbatim. Jak myślałem płyty dvd+r nie dają się nagrać bez względu jaką prędkością nagrywam. Ale udało się nagrać na markowych nośnikach dvd-r x4. Dzwoniłem już do sklepu i mam ją przywieźć, ale mam pytanko, czy mogą się domyślić że zmieniałem bios? Wróciłem do wersji 1.06 (czy to jest pierwsz wersja do Pionka, bo nie pamiętam?). Czy wspominać, że próbowałem zmienić bios?
Moja rada jest taka, ze skoro nie pamietasz jakiego biosu byl twoj naped to wez wgraj do niego najnowszy oficjalny bios ze strony pioneera. Jak sie przyczepia to powiedz ze biosy sa wypuszczane przez producenta po to zeby rozwiazac problemy a nie tak dla zabawy.
nacuna jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: