![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Panie od Pionkow - ja tez bardzo lubie te firme i nawet kiedys mialem... o - nadal mam - wielkie logo pioneera na drzwiach naklejone (z jakiegos Audio Show kiedys zwinalem).
Nie jestem specjalista od nagrywarek, wiec nieznajomosc tematu jest mozliwa, ale jako elektronik-informatyk - sprzetowiec, ktory sam naprawil parenascie napedow CD (no, DVD jeszcze sie nie bawilem), nie czuje sie az tak poza tematem. Bart uwaza, ze na tych systemach, na tych sprzetach akurat nagrywarka nie chodzi jak powinna, a na innych powinna (to niezbyt dobrze swiadczy o nagrywarce, ze nie chodzi na niektorym sprzecie - szczegolnie, gdy jest to topowy Abit z przed 2 lat). Potraktujmy wiec sprawe z innej strony - co mam zrobic, by moc w domu (najlepiej z wykorzystaniem Pioneera mego) odczytac druga sesje na tej plytce? Na Catuxie, Slaxie i Windowsie XP pro Pioneer nie czytal. Plytka ta jest za to czytana na napedzie Combo firmy LG pod winda XP, na Liteonie DVD-RW pod winda XP i na LG DVD-RW pod Fedora 4. Czy moze Demek ze swoja znajomoscia tematu pomoze mi rozwiklac problem (i obronic honor Pioneera)? Jesli chodzi o serwis pioneera, to nie wiem czy liczyc w ogole na jakas odpowiedz. Ale firmy czesto maja jakies techsupporty na wypadek problemow. No i czesto dzwonia/pisza do nich ludzie ktorych nieznajomosc tematu jest daleko wieksza niz moja (i zgloszenie sprowadza sie do stwierdzenia "panie, plytka mi sie nie czyta - tylko czesc plikow widac"). |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 17:40 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |