![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Pioneer DVR-109 wydaje dźwięki jakby rysował płyty
Mam nagrywarkę Pioneer DVR-109 i ostatnio zaczyna wariować. Zaczęła psuć prawie każdą płytę (5 nowych poszło do śmieci, zarówno CD jak i DVD. Przed chwilą bezproblemowo dograła sesję do starej porysowanej DVD "Omega", po czym zaraz na początku Track rozwaliła nową CD Esperanzy).
Bufor nawet nie skacze, bo nie ma kiedy. Po prostu w Nero pokazuje się błąd, fixation error, płyta do śmieci. Teraz uwaga, choć nie jest to regułą czasem nagrywarka wydaje z siebie dźwięk głośnego "przytarcia", po czym się zatrzymuje. Nie ma śladów rys na płytach. Oczywiście po chwili jest error nagrywania. Mam najnowszy bios 1.58, nagrywarka jest master, używam Nero 6. Czego to mogą być objawy? Mam się bawić kablami, reinstalowac nero? Wydaje mi się, że problem raczej może leżeć fizycznie w nagrywarce. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@IamWeasel - a ten dzwięk 'przytarcia' to nie jest objaw czasem 'gubienia się' płyt tzn za szybko się rozpędza i nagle brrrr i od nowa się rozpędza
![]() najpewniej oddać ją na serwis ![]() edit: no spróbuj sie dogadać z serwisem może załapiesz sie na wymianę na pionka 111 za dopłatą w granicach rozsądku Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 20.10.2006 o godz. 23:12 |
![]() |
![]() |
#3 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Przepraszam VIZZARD, jeśli zaburzyłem Twoje poczucie wyższości
![]() Mam ją jeszcze na gwarancji, mam nadzieję, że wymienią. Myślałem że ten problem da się rozwiązać jakoś łatwiej ![]() A ten dźwięk tarcia to nie jest po prostu "męczenie" płyty. To jest jak najbardziej dosłownie dźwięk obcierającego się jakiegoś mechanizmu. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
@VIZZARD zastanawia mnie jedno co o twoim zachowaniu błazna-forumowego myśli administracja strony www.cdrinfo.pl , ponieważ swoim zachowaniem zniechęcasz ludzi, aby przyszli tu po pomoc, bo nie każdy jest obeznany w temacie jak Ty. Za bardzo się rozbrykałeś byczku
![]() "Fixation Error" http://cdrlab.pl/forum/showpost.php?p=942&postcount=4 Ostatnio zmieniany przez dymek9 : 21.10.2006 o godz. 23:31 |
![]() |
![]() |
|
|