![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2006
![]() |
Jeśli chodzi o DMA to w podstawowym kanale IDE w urządzeniu główmym mam ustawione "Ultra DMA tryb 5 ", a w podrzędnym " nie dotyczy"
Natomiast w kanale pomocniczym IDE w urządzeniu głównym "Ultra DMA tryb 4 ", a w podrzędnym "Multi-Word DMA tryb 2". Dodam że już je raz odinstalowywałem. Nagrywarkę DVD podłączyłem na końcu taśmy na master, a nagrywarkę CD na slave. Sterowniki do kontrolerów.... Nie wiem czy o to chodzi, ale czytałem troche na forum o sterownikach i o tym że jak się ma kartę VIA to się one nie instalują. Zainstalowałem VIA Service Pack 4.42. Czy to o to chodziło?? Biosa to tego modelu nagrywarki oraz ASPI już zainstalowałem. Więc zostaje mi tylko sprawdzenie u kogoś oraz reklamacja, no chyba że coś z tych podpunktów źle zrobiłem np. PS. Nie jestem pewnien, ale chyba zachowanie nagrywarki podczas odtwarzania filmów świadczy o tym że jest zepsuta. Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za odpowiedzi/podpowiedzi. Ostatnio zmieniany przez DanG : 17.01.2006 o godz. 16:22 |
![]() |
|
|