Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.09.2005, 22:48   #1
NIXin
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.09.2005
NIXin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Pioneer DVR-110D - problem z nagrywaniem płyt DVD

Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to:

Obrazek 1 [klik]

Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke.
Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R:

Obrazek 2 [klik]

To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak.
Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić.

Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc...
NIXin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2005, 07:49   #2
Bosskg
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.02.2003
Bosskg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zmien nosniki. Platinum ostatnio troche zepsul jakosc plytek i znosne sa tylko "+". Kilka napedow na ktorych probowalem wypalic wlasnie Platinum DVD-R nie dalo sobie z tym rady.
Bosskg jest offline  
Stary 14.09.2005, 08:59   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez NIXin
Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to:

Obrazek 1 [klik]

Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke.
Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R:

Obrazek 2 [klik]

To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak.
Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić.

Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc...
Spróbuj odinstalować kanał IDE i niech system jeszcze raz ci go wykryje

Jakie MOBO?

Stary 14.09.2005, 09:17   #4
Raferti
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Raferti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
screeny z nagrywania podobnie jak w moim przypadku...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...103#post529103
Hm... ja nagrywałem na TDK+ 8x, oraz na Platinium+ 8x. Teraz robie próóby na DVD+RW Platinium... nadal kicha.
Nie mam możliwości podłączenia pod IDE (jak wspomniałem w postcie mam kieszeń USB 2.0), jednak jutro zaniose ją do kumpla - wtedy przybliże sytuacje... może to ten sam przypadek?
Ogólnie dziwi mnie fakt, że ze wszelką maścią Lite-Onków DVD-RW nie miałem nigdy problemu.
"Nie miała baba problemu, kupiła se Pionieera"

Ostatnio zmieniany przez Raferti : 14.09.2005 o godz. 09:28
Raferti jest offline  
Stary 14.09.2005, 09:30   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Raferti
screeny z nagrywania podobnie jak w moim przypadku...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...103#post529103
Hm... ja nagrywałem na TDK+ 8x, oraz na Platinium+ 8x. Teraz robie próóby na DVD+RW Platinium... nadal kicha.
Nie mam możliwości podłączenia pod IDE (jak wspomniałem w postcie mam kieszeń USB 2.0), jednak jutro zaniose ją do kumpla - wtedy przybliże sytuacje... może to ten sam przypadek?
Ogólnie dziwi mnie fakt, że ze wszelką maścią Lite-Onków DVD-RW nie miałem nigdy problemu.
"Nie miała baba problemu, kupiła se Pionieera"
Zobacz jeszcze TU i TU

Stary 14.09.2005, 13:39   #6
NIXin
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.09.2005
NIXin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moje mobo: MSI K8N Neo2 Platinum, tj. na nForce3.
Nagrywarke sprawdze dzisiaj jeszcze na komputerze u kolegi.
Zobaczymy :/
NIXin jest offline  
Stary 14.09.2005, 13:48   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez NIXin
Stawiam na to, że masz zainstalowane stery nVidii IDE SW

Trzeba przywrócić oryginalne Microsoftu

Zobacz TU i TU
Stary 14.09.2005, 13:48   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez NIXin
może jak to już często bywało sterowniki nvidi do mobo robią jakiś zonk
ed hunter jest offline  
Stary 14.09.2005, 13:51   #9
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez ed hunter
może jak to już często bywało sterowniki nvidi do mobo robią jakiś zonk
Pierwszy!

Stary 15.09.2005, 09:08   #10
Raferti
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Raferti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdziłem nagrywarke Pionieer 110 na innym komputerze na systemie Windows 98, bez kieszeni usb (pod ide) - działa ok. Komp na chipsecie SiS.
Najwyraźniej jest problem z tą kieszenią USB wraz z Pionieerem 110.
P.S.
Wgrałem inne sterowniki MassStorage - nie pomogło. Płyta główna laptopa jest na Intelu845 - wgrałem też producenta stery pod usb.
Efekt jaki na plus uzyskałem, to ten, że na moim Lite-On 1653 pod USB nagrywa teraz we wszyskich programach włącznie z Alcoholem (przedtem był problem). Pionieer 110 nadal niestety milczy. No cóż - trzeba będzie moze czekać na inny bios. Niestety Litka mam tylko do soboty, bo go sprzedałem już wcześniej . Trochę się wkopałem z tym Pionieerkiem

Ostatnio zmieniany przez Raferti : 15.09.2005 o godz. 09:13
Raferti jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: