![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2005
![]() |
![]()
Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to: Obrazek 1 [klik] Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke. Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R: Obrazek 2 [klik] To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak. Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić. Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2003
![]() |
Zmien nosniki. Platinum ostatnio troche zepsul jakosc plytek i znosne sa tylko "+". Kilka napedow na ktorych probowalem wypalic wlasnie Platinum DVD-R nie dalo sobie z tym rady.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jakie MOBO? ![]()
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
screeny z nagrywania podobnie jak w moim przypadku...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...103#post529103 Hm... ja nagrywałem na TDK+ 8x, oraz na Platinium+ 8x. Teraz robie próóby na DVD+RW Platinium... nadal kicha. Nie mam możliwości podłączenia pod IDE (jak wspomniałem w postcie mam kieszeń USB 2.0), jednak jutro zaniose ją do kumpla - wtedy przybliże sytuacje... może to ten sam przypadek? Ogólnie dziwi mnie fakt, że ze wszelką maścią Lite-Onków DVD-RW nie miałem nigdy problemu. "Nie miała baba problemu, kupiła se Pionieera" ![]() Ostatnio zmieniany przez Raferti : 14.09.2005 o godz. 09:28 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2005
![]() |
Moje mobo: MSI K8N Neo2 Platinum, tj. na nForce3.
Nagrywarke sprawdze dzisiaj jeszcze na komputerze u kolegi. Zobaczymy :/ |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Trzeba przywrócić oryginalne Microsoftu ![]() Zobacz TU i TU ![]()
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Sprawdziłem nagrywarke Pionieer 110 na innym komputerze na systemie Windows 98, bez kieszeni usb (pod ide) - działa ok. Komp na chipsecie SiS.
Najwyraźniej jest problem z tą kieszenią USB wraz z Pionieerem 110. P.S. Wgrałem inne sterowniki MassStorage - nie pomogło. Płyta główna laptopa jest na Intelu845 - wgrałem też producenta stery pod usb. Efekt jaki na plus uzyskałem, to ten, że na moim Lite-On 1653 pod USB nagrywa teraz we wszyskich programach włącznie z Alcoholem (przedtem był problem). Pionieer 110 nadal niestety milczy. No cóż - trzeba będzie moze czekać na inny bios. Niestety Litka mam tylko do soboty, bo go sprzedałem już wcześniej ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Raferti : 15.09.2005 o godz. 09:13 |
![]() |
![]() |
|
|