![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Nie rozumiem stwierdzenia "jedynie słusznej nagrywarce".
Przecież cały czas poprzez testy nagrywanych płytek na różnych napędach nie tylko na naszym Forum ustalono, że napęd Plextor jest tym napędem, który daje najbardziej zbliżone a więc wiarygodne wyniki porównywalne do profesjonalnych. Obraz jakości wypalonej płytki to nie tylko błędy PIE/PIF i Jitter ale pozostałe. Plextor poszerza zakres testowania dając pełniejszy obraz o jakości testowanej płytki. Jestem zdziwiony pytaniem "co daje tak SUPER wypalona plytka". Odpowiedź jest tylko jedna. Każda płytka powinna być nagrana optymalnie. Optymalnie to nie znaczy prawidłowo odczytana. To płytka nagrana o możliwie najwyższej jakości. Co zrobić z płytkami nagranymi na BenQ ? W ciemno nie należy sortować. Potrzebny jest Plextor i ponowne sprawdzenie. Ja tak zrobiłem i wszystkie płytki mimo wysokiej oceny Nero przy ocenie błędów TA na Plextorze "no good" i "bad" lub przekroczonych błędach Beta nagrałem ponownie ale już na innych napędach. Można oczywiście zostawić takie płytki. Nasuwa się jednak pytanie. Po co testy jakości i normy płytek ? Dla jednych zabawa dla innych zasady, które należy stosować. ![]() Decyzja jak postępować należy do nas. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 02:44 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |