![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Verbatim CD-R od TY cake 50szt. kolor żółty :P nowa seria
palona 16x na 112@A12J 1.28 Załącznik 50483 czyli bez zmian |
W mojej coś nawalil docisk płyty ;/ jak rozkreci sie ponad 8x to wywala plyte ;/
wie ktos jak to dobrze naprawic ? bede wdzieczny za pomoc :) ps- nie mam na nia gwarancji ;] |
Cytat:
Napisz więcej jakie są objawy ( to może coś wiecej bede wiedział.... |
docisk ten odskakuje po przekroczeniu pewnej predkosci i płyta fruwa sobie w nagrywarce ;]
po zalozeniu prowizorycznego docisku z postaci wkreconej śrubki która trze o plastykową osłone wszystko jest OK - poz tym ze chałasuje strasznie i niedlugo sie chyba przetrze ;) zamieszcze jeszcze zdjecie samego uchwytu na silniku krokowym - sądze ze juz jest chyba zbyt styrany i nie jest w stanie utrzymac plyty ;( PS - http://img155.imageshack.us/img155/7...0043fp9.th.jpg - mój prowizoryczny sposób na docisk ;) http://img155.imageshack.us/img155/8...0029xe3.th.jpg ale i tak niewiele widac .. w kazdym razie plyta nawet bez docisku trzyma sie calkiem mocno w tym uchwycie .. |
Cytat:
Pozatym dziwne....nawet bardzo dziwne....ten kawałek plastyku jest nie do zniszczenia w normalnych warunkach..... btw. jak masz dostęp do innych napędów to wymień. |
Cytat:
wkręciłem ją w ten docisk - trze o osłone, działa ... ;) nie wiem dlaczego tak sie dzieje .. coś jest niewyważone ? .. płyta przy wyższych obrotach wpada w lekkie wibracje i "wyrywa" się ze swojego miejsca ... |
Ja pierdziu!
O czym wy tu pierdzielicie?! :O Na stos z tym! :ognicho: :czar: |
Cytat:
|
więc tak :
-czyszczenie sprytem nic nie dało .. -usuniecie tej osłonki wpinanej w górny panel z przodu napedu - pracuje stabilniej - nie wpada juz w drgania .. wyrabia 14x CD :D ps- osłonka widze blokowala dalsze wysuwanie tacki .. bo teraz wyciagam ja razem z plyta ;] -schowanie ząbków z uchwytu płyty pomogło chyba na dobre ;] bardziej ja wypychały i ustawialy w nierownej pozycji anizeli trzymały :) teraz wyrabia bez problemu 32x CD ;] |
Cytat:
Bardziej odpowiednie byłoby chyba Alchemik;) |
Cytat:
:czar: |
Witam
Kto by mi powiedział, czy istnieje odpowiednia wersja firmware do pionka 112d, aby można było nagrywać prędkością x2,4, materiał na płytkach DVD+R DLx8.? Niestety, gdy korzystałem jeszcze z płytek 2,4 to bez problemu nagrywała mi z prędkością 2,4 lecz teraz gdy muszę korzystać z płytek x8, to na przykładzie programu ImgBurn, widać wyraznie, że mimo zaznaczenia prędkości 2,4 to i tak nagrywa minimum x4. Bardzo proszę o porady, osób, które miały podobny problem lub wiedzą jak sobie z tym poradzić. |
Cytat:
Zależy Ci na zepsuciu tych płyt?:hmm: Wolniej, nie znaczy lepiej:czytaj: |
ktos madry piszac firmware zablokowal pewne predkosci dla okreslonych nosnikow, bo nagrywanie przy ich pomocy plyt, ktore zoptymalizowane sa dla innych predkosci, powoduje bardzo niska jakosc zapisu
ciekawe jednak jest, ze zawsze znajda sie grupy ludzi "wiedzacych lepiej" wiec odpowiedz na Twoje pytanie - na szczescie sie nie da ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30. |