Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-112\-212\-A12 \-S12 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-112-212-a12-s12-68975/)

punisher 23.12.2008 02:25

Cytat:

Napisany przez seku (Post 988733)
a czy s= sata ?

Tak :taktak: Chyba miałem pomroczność jasną pisząc to co wyżej :(

seku 30.12.2008 16:36

Ilość załączników: 1
Verbatim CD-R od TY cake 50szt. kolor żółty :P nowa seria

palona 16x na 112@A12J 1.28
Załącznik 50483
czyli bez zmian

chemik89 02.01.2009 18:05

W mojej coś nawalil docisk płyty ;/ jak rozkreci sie ponad 8x to wywala plyte ;/
wie ktos jak to dobrze naprawic ? bede wdzieczny za pomoc :)

ps- nie mam na nia gwarancji ;]

VANTWG 02.01.2009 18:50

Cytat:

Napisany przez chemik89 (Post 991580)
W mojej coś nawalil docisk płyty ;/ jak rozkreci sie ponad 8x to wywala plyte ;/
wie ktos jak to dobrze naprawic ? bede wdzieczny za pomoc :)

ps- nie mam na nia gwarancji ;]

IMO to nie docisk............sam docisk to plastikowy dynks z magnesem w środku i jest zamocowany do obudowy od góry.......
Napisz więcej jakie są objawy ( to może coś wiecej bede wiedział....

chemik89 02.01.2009 19:06

docisk ten odskakuje po przekroczeniu pewnej predkosci i płyta fruwa sobie w nagrywarce ;]
po zalozeniu prowizorycznego docisku z postaci wkreconej śrubki która trze o plastykową osłone wszystko jest OK - poz tym ze chałasuje strasznie i niedlugo sie chyba przetrze ;)
zamieszcze jeszcze zdjecie samego uchwytu na silniku krokowym - sądze ze juz jest chyba zbyt styrany i nie jest w stanie utrzymac plyty ;(

PS -
http://img155.imageshack.us/img155/7...0043fp9.th.jpg
- mój prowizoryczny sposób na docisk ;)
http://img155.imageshack.us/img155/8...0029xe3.th.jpg

ale i tak niewiele widac .. w kazdym razie plyta nawet bez docisku trzyma sie calkiem mocno w tym uchwycie ..

VANTWG 02.01.2009 19:49

Cytat:

Napisany przez chemik89 (Post 991591)
docisk ten odskakuje po przekroczeniu pewnej predkosci i płyta fruwa sobie w nagrywarce ;]
po zalozeniu prowizorycznego docisku z postaci wkreconej śrubki która trze o plastykową osłone wszystko jest OK - poz tym ze chałasuje strasznie i niedlugo sie chyba przetrze ;)
zamieszcze jeszcze zdjecie samego uchwytu na silniku krokowym - sądze ze juz jest chyba zbyt styrany i nie jest w stanie utrzymac plyty ;(

nie rozumiem....w co wkręciłeś śrubkę?? i o co ona tarła.....

Pozatym dziwne....nawet bardzo dziwne....ten kawałek plastyku jest nie do zniszczenia w normalnych warunkach.....

btw. jak masz dostęp do innych napędów to wymień.

chemik89 02.01.2009 20:38

Cytat:

Napisany przez VANTWG (Post 991632)
nie rozumiem....w co wkręciłeś śrubkę?? i o co ona tarła.....

Pozatym dziwne....nawet bardzo dziwne....ten kawałek plastyku jest nie do zniszczenia w normalnych warunkach.....

btw. jak masz dostęp do innych napędów to wymień.

looknij na 1rwsze zdjecie jakie zamiescilem w poprzednim poście
wkręciłem ją w ten docisk - trze o osłone, działa ... ;)

nie wiem dlaczego tak sie dzieje .. coś jest niewyważone ? ..
płyta przy wyższych obrotach wpada w lekkie wibracje i "wyrywa" się ze swojego miejsca ...

VIZZARD 02.01.2009 21:34

Ja pierdziu!

O czym wy tu pierdzielicie?! :O

Na stos z tym! :ognicho:

:czar:

VANTWG 02.01.2009 22:05

Cytat:

Napisany przez chemik89 (Post 991650)
looknij na 1rwsze zdjecie jakie zamiescilem w poprzednim poście
wkręciłem ją w ten docisk - trze o osłone, działa ... ;)

nie wiem dlaczego tak sie dzieje .. coś jest niewyważone ? ..
płyta przy wyższych obrotach wpada w lekkie wibracje i "wyrywa" się ze swojego miejsca ...

a czyściłeś gumowy pierścień na którym siedzi płyta?? jak stracił swoje gumowate właściwości to efekt będzie taki jak u ciebie...Jak nie czyściłeś to weź spirytus i szmatką dokładnie wyczyść....zbiera się tam dużo syfu...

chemik89 04.01.2009 00:33

więc tak :

-czyszczenie sprytem nic nie dało ..
-usuniecie tej osłonki wpinanej w górny panel z przodu napedu - pracuje stabilniej - nie wpada juz w drgania .. wyrabia 14x CD :D
ps- osłonka widze blokowala dalsze wysuwanie tacki .. bo teraz wyciagam ja razem z plyta ;]
-schowanie ząbków z uchwytu płyty pomogło chyba na dobre ;] bardziej ja wypychały i ustawialy w nierownej pozycji anizeli trzymały :) teraz wyrabia bez problemu 32x CD ;]

zene_k 04.01.2009 01:11

Cytat:

Napisany przez chemik89 (Post 992219)
więc tak :

-czyszczenie sprytem nic nie dało ..
-usuniecie tej osłonki wpinanej w górny panel z przodu napedu - pracuje stabilniej - nie wpada juz w drgania .. wyrabia 14x CD :D
ps- osłonka widze blokowala dalsze wysuwanie tacki .. bo teraz wyciagam ja razem z plyta ;]
-schowanie ząbków z uchwytu płyty pomogło chyba na dobre ;] bardziej ja wypychały i ustawialy w nierownej pozycji anizeli trzymały :) teraz wyrabia bez problemu 32x CD ;]

Chemik89:hmm:

Bardziej odpowiednie byłoby chyba Alchemik;)

VIZZARD 04.01.2009 16:06

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 992233)
Chemik89:hmm:

Bardziej odpowiednie byłoby chyba Alchemik;)

A nie Chomik89? :>

:czar:

astronom 09.02.2009 12:15

Witam
Kto by mi powiedział, czy istnieje odpowiednia wersja firmware do pionka 112d, aby można było nagrywać prędkością x2,4, materiał na płytkach DVD+R DLx8.?
Niestety, gdy korzystałem jeszcze z płytek 2,4 to bez problemu nagrywała mi z prędkością 2,4 lecz teraz gdy muszę korzystać z płytek x8, to na przykładzie programu ImgBurn, widać wyraznie, że mimo zaznaczenia prędkości 2,4 to i tak nagrywa minimum x4.
Bardzo proszę o porady, osób, które miały podobny problem lub wiedzą jak sobie z tym poradzić.

zene_k 09.02.2009 13:45

Cytat:

Napisany przez astronom (Post 1002815)
Witam
Kto by mi powiedział, czy istnieje odpowiednia wersja firmware do pionka 112d, aby można było nagrywać prędkością x2,4, materiał na płytkach DVD+R DLx8.?
Niestety, gdy korzystałem jeszcze z płytek 2,4 to bez problemu nagrywała mi z prędkością 2,4 lecz teraz gdy muszę korzystać z płytek x8, to na przykładzie programu ImgBurn, widać wyraznie, że mimo zaznaczenia prędkości 2,4 to i tak nagrywa minimum x4.
Bardzo proszę o porady, osób, które miały podobny problem lub wiedzą jak sobie z tym poradzić.

Ale w jakim celu chcesz nagrywać tak wolno?

Zależy Ci na zepsuciu tych płyt?:hmm:

Wolniej, nie znaczy lepiej:czytaj:

nimal 09.02.2009 15:25

ktos madry piszac firmware zablokowal pewne predkosci dla okreslonych nosnikow, bo nagrywanie przy ich pomocy plyt, ktore zoptymalizowane sa dla innych predkosci, powoduje bardzo niska jakosc zapisu
ciekawe jednak jest, ze zawsze znajda sie grupy ludzi "wiedzacych lepiej"

wiec odpowiedz na Twoje pytanie - na szczescie sie nie da ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30.