![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Intenso DVD+R x8 burn x8 112@112L 8.09
Załącznik 40667 Cały cake jest troszeczkę gorszej jakości przy końcu płyt Uwidacznia się to wzrastającym jitterem :czytaj: |
Witam!
Mam problem z tym napedem. Posiadam sporo plyt nagrywanych okolo 1.5 roku temu, dzis je przegladalem bo mialem kilka waznych rzeczy do zgrania i tu nie mile zaskoczenie. Jedna plyte moj 112D odtworzyl ale z wielkim trudem po czym nie chcial jej oddac i pomoglo tylko otwarcie przez dziurke, z kolei drugiej plyty nie odczytal wogole! Jest to dla mnie o tyle dziwne bo sprawdzalem na laptopie i obie plyty dzialaja i do tego odpalaja bardzo szybko! Czy ktos wie co moze byc tego przyczyna? Zaczynam watpic w jakosc tego napedu. Prosze o jakies wskazowki bo nie wiem co robic, czy isc do serwisu? |
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|| |
Cytat:
Cytat:
|
Widze ze niewiele dowiem sie z tego forum...
|
Cytat:
Już od dawna znana jest słaba korekcja błędów tego napędu.. Ale jeśli coś takiego się dzieje, oddałbym na gwarę :] |
Cytat:
Czy to nie jest ograniczanie swobody wypowiedzi? :> Cytat:
:help: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Na jakich p***322;ytkach Kolega wypala***322; ? M***243;j Pioneer 112 tak widzi i odczytuje 2-letnie p***322;ytki. :spoko: Załącznik 40669 Załącznik 40670 Proponuj***281; szybki te***347;cik na Pioneerku i zobaczymy jak czuj***261; si***281; 1,5 roczne p***322;ytki. :) |
A tak w og***243;le to Pionek chyba co***347; zma***347;ci***322; troszk***281;, przynajmniej przy serii 112. 3 ostatnie sztuki (kt***243;re sprzeda***322;em) pojecha***322;y do serwisu. Kolejna kt***243;r***261; mam r***243;wnie***380; si***281; spierniczy***322;a, mam stracha aby moja osobista 212 si***281; nie posypa***322;a. 4 sztuki - co***347; kurde nie jest dobrze. :(
|
Bios mam 1.21, plyty to Vakoss i jakis No Name.
No Name odczytuje ale ma strasznego laga i zanim odczyta plyte trwa to okolo 3 minut jesli nie dluzej, nastepnie podczas kopiowania przez Total Commander danych z plyty na dysk, na poczatku naped strasznie muli i pokazuje 2.5h do konca procesu kopiowania i tak jest przez okolo minute po czym startuje z pelna moca i kopiuje juz normalnie i wlasnie na tej plycie "zawiesza" mi naped i nie da sie go otworzyc normalnie przez guzik. Natomiast druga plyta nie jest odczytywana wogole, naped jej po prostu nie widzi i nie pomaga tu kilku krotne odswiezanie widoku napedu w Moim Komputerze. Obie plyty sprawdzalem na laptopie i odczytywane sa bez zadnego problemu, od razu po wlozeniu plyty mozna z niej korzystac. Co konkretnie chcialbym wiedziec? A no np to czemu wlasnie tych plyt nie czyta a laptop z nimi problemu nie ma? Czy mam sie wybierac do serwisu czy sie do tego przyzwyczaic? Jest to dla mnie dziwne ze naped nie czyta tych plyt, nie jestem specem od nagrywarek stad zadaje tu pytania bo to chyba jedyne sluszne forum w tej sprawie. Zaluje ze nie moge zwrocic napedu do sklepu i wymienic na inny bo w tej sytuacji najchetniej bym to zrobil tym bardziej ze dostepu do laptopa nie bede mial dluzszy czas i wyglada na to ze jestem skazany na humory mojego 112D i nie odczytywanie starych plyt. |
Cytat:
Jeżeli laptop odczytuje zgrać na dysk i nagrać Pioneerem na dobrych :czytaj: nośnikach. :) |
Z paczki 25 normalnie przeczytal 3. Mowisz nagrac na nowo, ale po to nagrywa sie raz zeby potem nie kombinowac wiec powtorne nagrywanie to nie jest wytlumaczenie w tej sytuacji i mija sie z celem. Wychodzilo by na to ze mam teraz przewalic okolo 300 plytek i nagrywac to wszystko na nowo? To nie wyjscie z sytuacji i jak dla mnie to naped sobie po prostu z nimi nie radzi i tyle. Druga sprawa jaka wlasnie zauwazylem, na poprzednim biosie, nie pamietam oznaczenia, plytki TDK DVD+R nagrywalo mi x16, na biosie 1.21 max x12. Nie wiem o co chodzi. Denerwuje mnie ten naped juz.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:39. |