![]() |
Cytat:
:] |
Witam.
Posiadam tego pioneera i chciałem go sflahować tymi przerobionymi firmaware, które są tutaj zamieszczone. Robię wszystko tak jak w opisie ze strony 11 i cały czas wyskakuje mi komunikat can't open firmware :( Wgryny mam orginalny bios 1.09 od pionka. Jest na to jakas rada??? |
trochę czasu minęło mam takie pytanko do 216 ostatni FW to 1.09?
jako ze nie będę pisał w kilku tematach zapytam o OptiDriveControl wypaliłem ostatnio DL i chciałam zrobić test sprawdzam jaki jest najnowszy NCDS a tu kuku coś nowego w dodatku za 19.99$ :) czy wyniki z NCDS 4.7.7.3 pozostają jako te najbardziej "wiarygodne" czy ten nowy programik to całkiem nowa epoka skanowania ? |
Witam
Mam problem z Pioneer 216D (firmware 1.09). Sterowniki ASPI, tryb DMA itd. wszystko jest OK, a nagrywarka nie chcę nagrywać płyt CD. Przy starcie nagrywania od razu przerywa nagrywanie. Co dziwne ? bez problemu nagrywa płyty pod winXP, a pod nero nie chce. Proszę o pomoc. Chciałbym korzystać z nero. Dziękuje |
Kupiłem nagrywarke pod SATA Pioneer 216D.
Próbowałem coś nagrać na płyte DVD-R (próbowałem na Verbatimy i na TDK). Nero nie wykrywa mi nagrywarki... Więc próbuje IMGBURN jak nagrywam z max prędkością to wyskakuje mi takie coś: http://i44.tinypic.com/9q92rc.jpg Gry nagrywałem z prędkością 2,4x to na dole w dzienniku wyskakiwały mi żółte trójkąty i coś było coś takiego: "Filed to Write Sectors 352=383 - Reason: Unknown (ASC: 0xA8, ASCQ: 0x03) W 13:51:28 Retrying (1 of 20)..." Kończył się zapis niby powodzeniem ale było źle nagrane. Dlaczego w tym programie mam napisane PIONEER DVD-RW DVR-216D 1.09 (ATA), chociaż nagrywarka jest podpięta pod SATA... Dodam że płyte CD nagrałem IMGBURNem i nagrał bez błędów |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
daj znać co dalej |
Nie mam dysków w RAID a te sterowniki non-RAID SATA Driver v998 są na Viste, ja mam XP.
Nero 6 wykrywa mi nagrywarkę, nagrało się bez problemu i działa. |
Cytat:
|
@- Deckard -
Podaję link do screena z nero : http://www.iza.user.icpnet.pl/mp3/nero.JPG Nagrywarka bardzo dziwnie się zachowuje, raz działa pod winXP, za chwilę już nie chce nagrywać i tak w kółko. Pod nero i innymi aplikacjami do wypalania nie chce poprawnie wypalić płytki (sprawdzone na różnych nośnikach). Proszę o pomoc. Dziękuje |
Cytat:
edyta. sprawdz też czy taśma z nagrywarki nie jest uszkodzona |
Sprawa się już wyjaśniła :) Znalazłem tutaj paczkę z firmware 1.06 i zrobiłem flasha z 1.09 na 1.06 i ....
działa już wszystko poprawnie :) Dziękuje |
Cytat:
|
Pospieszyłem się z informacją, że już sprawa rozwiązana. Problem po kilku poprawnie nagranych płytach - pojawił się ponownie. Już nie wiem co mam robić :(
|
jeśli masz możliwość sprawdź napęd na innym kompie, posprawdzaj taśmy oprogramowani itd.
|
Teraz to już chyba wogóle rozwaliłem nagrywarkę. Próbowałem zrobić powrót to 1.09 i na koniec wystąpił błąd z informacją o jakimś adres typu. 0C E3 i teraz cały czas świeci się dioda na nagrywarce i nie wysuwa się tacka.
Proszę o pomoc |
no to na serwis z nią, w opisie podaj sprzedawcy że robiłeś update biosu nagrywarki w/g opisu strony producenta i takie coś wykrzaczyło się
|
Udało mi się ponownie wgrać soft 1.09 i nagrywarka działała przez pewien czas normalnie (wypalała wszystkie rodzaje płyt) - i znowu pojawiły się problemy. Tym razem przy zapis krótkiego Lead In.
Podaje link do loga z nero : http://www.iza.user.icpnet.pl/mp3/Log.txt Może to będzie pomocne we wskazaniu przyczyny tych problemów ? |
niestety ja nie mam pomysłu co to może być, wysłał bym ją na serwis ,może przy odrobinie szczęścia @Vizz się zjawi i coś poradzi, albo ktoś inny z fachmanów bo ostatnio Ci tu o nich ciężko ...tylko pierdu pierdu w offtopie i hasioku
|
Mi sie też wydaje że nagrywarka sie sypie.
Bez przesady, ale to jest urządzenie które ma działać bez kombinowania z firmware, fikołków i zaklęć. Skoro problem wraca, być może degradacja postępuje. Weź jakąś RW, wypal ją z 10 razy aż się całkiem posypie (żeby nie mieli przypadkiem wątpliwości) i oddaj na serwis. Tylko sprawdz w innym kompie czy to na pewno wina jej a nie komputera. |
Witam,
mam nastepujacy problem z nagrywarka PIONEER DVR-216 BK (Firmware ver. 1.09). Mam plytki Verbatim DVD+R i ta nagrywarka sobie z nimi nie radzi. Jak wkladam plytke do napedu to nagrywarka zwykle plyty nie widzi ale czasami jakims cudem zdarza sie ze ja wykryje. Jak zaczne nagrywac taka plyte to na samym poczatku nagrywania nero pojawia sie blad. Z innymi plytkami nagrywarka sobie radzi nawet z no name. Jesli tego verbatima nagram na innej nagrywarce i pozniej wloze do pionieera to wtedy ta plytk bez problemu odczyta. Czy ktos moze mi powiedziec o co tu chodzi ? |
Cytat:
Log z nero potrzebny od zaraz. :taktak: |
Prosze bardzo o to log
Windows XP 5.1 IA32 WinAspi: - ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 2004-11-02 12:54:32 NT-SPTI used Nero Version: 7.0.1.2 Internal Version: 7, 0, 1, 2 Recorder: <PIONEER DVD-RW DVR-216> Version: 1.09 - HA 1 TA 1 - 7.0.1.2 Adapter driver: <IDE> HA 1 Drive buffer : 2000kB Bus Type : via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ? Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 1 Drive is autodetected - recorder class: Std. MMC recorder CD-ROM: <CD-RW CDR-5W48 >Version: VSG3 - HA 1 TA 0 - 7.0.1.2 Adapter driver: <IDE> HA 1 === Scsi-Device-Map === CdRomPeripheral : CD-RW CDR-5W48 atapi Port 0 ID 0 DMA: On DiskPeripheral : ST3120827AS nvata Port 2 ID 2 DMA: Off CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-216 nvata Port 3 ID 0 DMA: Off CdRomPeripheral : VUDKFIZ 7GPANWL 1.03 aqq15nqd Port 4 ID 0 DMA: Off === CDRom-Device-Map === CD-RW CDR-5W48 H: CDRom0 PIONEER DVD-RW DVR-216 I: CDRom1 VUDKFIZ 7GPANWL J: CDRom2 ======================= AutoRun : 1 Excluded drive IDs: WriteBufferSize: 83886080 (0) Byte ShowDrvBufStat : 0 BUFE : 0 Physical memory : 2047MB (2097151kB) Free physical memory: 2047MB (2097151kB) Memory in use : 16 Uncached PFiles: 0x0 Use Inquiry : 1 Global Bus Type: default (0) Check supported media : Disabled (0) |
To nawet nie jest pół logu. :nieee:
|
Przepraszam moja wina :) calego pliku nie bede wklejal bo jest trochu duzy
Kod:
Windows XP 5.1 |
To się w tagach wkleja - zresztą jak widać. :D
key medium error - brak nośnika w bazie biosu - niemożność dobrania parametrów zapisu verbatim od yudena - pewnie made in japan - chyba najgorsze verby z możliwych (poza podróbami). Od tego bym zaczął. :] |
Dzieki wielkie za informacje. Jak sie mozna ustrzec przed tandetnymi verbatimami, czyli kiedy wiadomo ze one sa lipne?
|
Z moich osobistych doświadczeń - najmniej problemów jest z indyjskimi verbami. :spoko:
|
Witam ponownie,
dla testów mojej nagrywarki kupiłem płytkę TDK aby sprawdzić czy będę miał ten sam problem co z pytkami Verbatim. Okazalo sie niestety, że jest ten same problem :( Czyli nagrywarka ma duży problem z wykryciem plytki w napędzie a jak już laskawie ją wykryje to w na początku nagrywania pojawia sie błąd (załaczony poniżej). Zastanawiam się czemu nagrywatka ta ma duże problemy z wykrywaniem płytek? Czy nagrywarka ma jakąś usterke lub czy jest to problem oprogramowania ? Kod:
Windows XP 5.1 |
Znowu key medium error.
|
DiskPeripheral : ST3120827AS nvata Port 2 ID 2 DMA: Off
CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-216 nvata Port 3 ID 0 DMA: Off wałcz DMA a jak ma się ASPI |
Co ma SATA do DMA? :hmm:
|
Cytat:
|
Hej,
czy jest jakiś sposób aby poradzić sobie z tym błędem "key medium error"? Nie uśmiecha mi się szukanie płytek z którymi ta nagrywarka będzie miała chęć współpracować. |
Cytat:
|
Mam już zaktualizowany bios do najnowszej wersji (Firmware ver. 1.09).
|
Cytat:
|
czyli to jest problem sprzętowy ?
|
spróbuj nero 6XXX o ile już nie próbowałeś
|
Właśnie zrobiłem test na Nero 6.6.1.15 i jest ten sam błąd :(
|
Mam też taki problem. Przez jakiś czas nagrywarka działała poprawnie - teraz znowu nie działa. Nigdy więcej nie kupie nagrywarki pioneera. Najgorsze, że zgubiłem paragon i nie mogę zwrócić jej :(
Bardzo proszę o informacje jak zmienić bios z 1.06 na 1.09 (wiem wiem, że wiele instrukcji opisów itd. ALE... Cytat:
Kiedy próbuje zmienić z 1.06 na 1.09 to nic nie wychodzi z tego i nagrywarka nie działa w ogóle wtedy :( Proszę o pomoc - może jest jakiś inny sposób zmiany softu ? |
Cytat:
|
Kupiłem w media expert (wersja oem) więc szanse są praktycznie zerowe. Kolega pracuje tam i sam o tym wspomniał mi, że bez paragonu będzie ciężko.
Najgorsze, że działała normalnie i znowu problem się pojawił :/ |
@ do wszystkich, którzy posiadają problem z NERO (nieprawidłowy dysk) i błąd na początku nagrywania
Przejrzałem kilka zagranicznych forum i jedna osób napisała, że źródłem problemu jest... UWAGA : Kaspersky AntyVirus !!! Sam nie mogłem w to uwierzyć, ale podobno blokuje on jakieś procesy, które wykorzystuje NERO. Po wielu godzinach męczenia się i po wielu zmianach firmware, w końcu przed wypaleniem płyty wstrzymałem ochronę kasperskiego i... wypalenie cd zakończyło się wreszcie sukcesem. Po wypaleniu wystarczy wznowić ochronę i to wszystko :) Mam nadzieję, że wam to również pomoże. Pozdrawiam |
ja mam pioneera 216 i kaspersky`ego i na Viście wszystko chula aż miło
|
Na XP też nie mam problemów, ale nero starawe, bo 6.6.1.4
|
Witam.
Kupiłem sobie nową nagrywarkę, Pioneer 116D, podłączyłem i co? Nie czyta w ogóle płyt, żadnych. Wszystko na pewno jest dobrze podłączone, bo w ten sam sposób podłączałem też starą nagrywarke (pionek 112D), na zmiane z nową. Stara działa i odczytuje płyty, nowa działa, komputer ją wykrywa, światełko się swieci, ale jak włoże jakąkolwiek płyte, reakcji nie ma, zupełnie jakbym nic nie włożył. Co może być przyczyną? Jestem kompletnie zielony w tych sprawach, więc proszę o pomoc. Co może byc przyczyną? Ja coś przeoczyłem, czegoś nie zrobiłem czy to wina sprzętu? Z góry dzięki. |
Cytat:
Na dzień dobry jeśli masz możliwość to podłącz do innego kompa jeśli to samo to na serwis z nią.. |
Czy jest jakaś różnica pomiędzy SATA a IDE? W sklepie gdzie kompletuje komputer maja tylko białe SATA (obudowa czarna) a IDE czarne wiec wolałbym czarne, jeśli nie byłoby znaczącej różnicy między nimi
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wiem czym się różni ale czy w praktycznym używaniu tych nagrywarek różnica jest zauważalna? ;p
|
Cytat:
SATA jest dzikie i nieokiełznane i może samo wyleźć z kompa Natomiast ATA jest łagodne, ciche i pogodne, że aż z ręki może jeść :jem: :taktak: |
Hmm jak to rozumieć? :P
|
Cytat:
Różnica jest tylko w interfejsie, co dla zwykłego usera nie ma żadnego znaczenia pod względem obsługi, użytkowania czy możliwości :nie: :czytaj: |
Dzięki za odpowiedź :) Czyli mogę brać ATA
|
Cytat:
|
Cytat:
Stały stary i znany problem starszych płyt głównych :ysz: Przy nowszych na szczęście ten aspekt można pominąć :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
Kilka tematów o problemach z SATA było i jest to znana przypadłość Nawet kontrolery SATA PCI wpięte w takie płyty nie pomagają Trzeba zmieniać płytę, żeby się nie wku*wiać :klnie: :mruga: |
Hey :fiu:
Mały problem mam, za pomoc z góry dzięki. Na moim 116 wypaliłem nie więcej niż 30 płyt. Od kilku wypaleń Pi errors przekracza u mnie 30. Paliłem na Verbach, myślałem, że to wina płytek. Kupiłem Sony i TDK-SP, niestety to samo. Wskaźnik PI errors rośnie do połowy nośnika, potem maleje. Miałem tak przy nagrywaniu płyt dwuwarstowych ale błędy pojawiają się przy jednowarstwówkach. Ktoś może coś poradzić?:help: |
Cytat:
Jaki bios? jaka prędkość wypału, w systemie wszystko ok? porządek itd. No i na czym jakość płytek sprawdzana , no bo chyba nie na tej 116:> |
Cytat:
Firmware mam najnowsze 1.9. System ok ;) Prędkość nagrywania od x4 do x8. Mam dość stary komputer i przy większych prędkościach bufor szaleje. Sprawdzałem na Tsst 162c (jakiś samsung). Zresztą zarówno Sam jak i 116 nie mają możliwości dokładnego sprawdzania, testy robię więc w programie dvdinfo. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia na innym sprzęcie. Nie jestem zbyt obeznany w temacie, pytałeś czy system ok, jest ok ale tak się zastanawiam czy np. problemem może być wspomniany podstarzały sprzęt? Mogłoby się zgadzać, zastanawiające jest jednak, że wcześniej wszystko było ok. No nic, narazie wszystkie płytki są czytelne. |
Bufor szaleje powiadasz?
A ile masz RAMu? I jakiego programu do nagrywania używasz? :> |
Cytat:
Bufor szaleje tak, tak. Nawet kiedy próbuję nagrać coś x16, wypalanie trwa koło 12 minut, czyli tak jak gdybym nagrywał x8. Chyba będę musiał wymienić sprzęt, jest naprawdę stray. |
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji, pozdrawiam Blade Runner'a [; |
Cytat:
|
Raczej odradzałbym nero - przy 256 RAMu już sam twój XP pożera sporo. :kreci_gl:
Raczej coś małego, a darmowego. :idea: Projekt Freeware. :czytaj: |
Mój post sprzed 3m-cy zdaje się być niezauważonym, więc mam nadzieję że tym razem mi odpowiecie. Nie chcę być natrętny, ale kurnia nie widzę info na ten temat więc chyba nie jest grzechem zapytać.
Czy mając obecnie FW 1.08 mogę odblokować LF? Jeśli tak prosiłbym o wskazówkę, wystarczy mi info typu zrób downgrade biosu na 1.04 (o ile to możliwe) a potem tak jak inni w tym temacie...lub wrzuć 1.09 i coś tam. Albo proste nie da się..choć wolałbym jedną z 2 pierwszych opcji ;) |
Cytat:
Życie... :ysz: :czar: Aha! Ale w jakim napędzie konkretnie? :pytanie: :czytaj: |
Cytat:
No fakt, zapomniałem że to też o 116tkach. Mam 216tkę ;) |
Cytat:
W 216stce da radę odblokować LFa wgrywając chociażby firmware 1.09 dla modelu 216L ze strony www Pioneera Po uprzednim przerobieniu w MCSE - co by bios od L wszedł w nie L :taktak: Nie pamiętam tylko czy trza wpierwej wgrać kernela od 216L... :hmm: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
:czar: |
Witam. Od roku jestem posiadaczem Pioneera 215D@215L. Z nagrywarki jestem bardzo zadowolony. Idąc więc za przebojem poprzedniczki postanowiłem kupić nowszy model 216D do drugiego kompa. W przypadku 215D@215L tak jak przy zakupie, jak i przy przerobieniu bardzo pomocne okazało się to forum. Niestety w nowszym modelu zaczynają się schody, nie mogę przerobić na model 216L. Wersja biosu jest 1.09, a przeróbki na tym wątku dotyczą wcześniejszych. Więc ma pytanie, jak ja to mam zrobić z najnowszą wersją biosu? Bardzo proszę o pomoc.
|
Ok. Już se poradziłem :spoko:
|
Witam.
Zakupiłem napęd Pioneer DVR-216D z Allegro. Uaktualniłem na nim firmware na te ze strony producenta (wersja 1.09). Mógłby mi ktoś teraz łopatologicznie napisać skąd pobrać i jak wgrać firmware w wersji 1.09 z obsługą DVD-RAM oraz LabelFlash? Po przeglądnięciu tych 19 stron na forum jest do pobrania tylko jakaś "zmodowana" przez kogoś wersja 1.06. Czy może to jest te firmware które daje LabelFlash? "Pioneer DVR-216L_8.09 Buffalo oem Firmware" http://files.rpc1.org/index.php?act=view&id=5562 czy może to: "DVR-S16J" http://www.firmwarehq.com/download_9...9EUJ2.EXE.html Aktualizacja mam nadzieje jest prosta jak w przypadku innych napędów (czyt. włączyć plik exe i reszta samo się zrobi?) Bo czytałeś ,że tutaj jest zabawa z jakimś "kernelem" czy coś... |
|
romanesco - co mi po tej stronie? znajdę tam 'oryginalne' oprogramowanie. A ja potrzebuje te @216L.
|
Cytat:
|
Ponawiam pytanie bo nie otrzymałem odpowiedzi:
Mam Pioneera DVD-216D z firmware 1.09 Skąd wziąć i jak wgrać te @DVR-216L firmware które daje możliwość zapisu DVD-RAM oraz LabelFlash? |
wystarczy poczytać niniejszy temacik :)
|
Czy wam specom siedzącym w temacie tak trudno napisać normalnie? A nie tylko przeczytaj temat itp?
Temat przeglądałem 2 razy - i jedynie w jednym miejscu jest podane zmodowane firmware: "216D@S16J_1.06 MCC 004@YUDEN000 T03 + bitsetting + overspeed" Mi chodzi o zwykłe 216D@216L i nic więcej. Tak trudno napisać, skąd ściągnąć i jak wgrać? Jako ,że nikt na tym forum nie umie normalnie pomóż w problemie - jakąś tam pomoc znalazłem na jakiejś ruskiej stronie. Chciałbym się upewnić czy dobrze jest to napisane: DVR- 216D @ DVR-216L Flashujemy napęd 216D (1.09) na 216L (1.06) przy użyciu: DVRS16J_106.zip (http://forum.rpc1.org/Firmware/DVRS16J_106.zip) komenda: dvrflash.exe -ff k: s0415430.104 s0415431.106 Tylko to dotyczy starego firmware 1.06 a dostępne jest już 1.09. Więc jak potem z aktualizacją? Wystarczy może uruchomić tylko plik exe z flasherem (bo do 1.09 już niema osobno kelnera) który jest do pobrania ze strony Pioneera do napędu S16J? (DVR-S16J_FW109EUJ2 (S0415431.109)) Czy może jest możliwość wgrania od razu tego 1.09 poprzez komendę: "dvrflash.exe -ff k: s0415430.104 s0415431.109" zamiast "dvrflash.exe -ff k: s0415430.104 s0415431.106" ? |
wczoraj próbowałem wgrać firmware z 216L poprzez komendę
dvrflash.exe -ff n: S0415431.109 ale pod koniec wywaliło błąd (nie spisałem) i dioda od nagrywarki nie chciała zgasnąć, na szybko wgrałem oryginalny 109 do 126D i mam nadzieję, że to pomogło :ysz: |
u mnie też qpa. Wgrany firmware 216L do 216D o numerze 1.06 i każda próba upgradu nowszym softem kończy sie komunikatem "Available target is not found " lufa w krzakach. Czy komuś udało się wgrać firmware 1.09 po zastosowaniu tej metody 216D@S16J_1.06 MCC?
obawiam sie cholera, że powrót do 216D 1.09 też bedzie niemożliwy. Czyli teraz samiast pioneera 216D mam pioneera 216L firmware 1.06 bez możliwości upgrade. Byczo |
lektura nie boli... kilak stron wstecz opisywałem dawno temu jak to zrobić
|
może jeszcze raz podpowiedź? wydawało mi się że nie powinno być z tym problemów. Oczywiście większość rzeczy dobrze przeczytałem.
OKI dziękuję, już znalazłem, pozdrawiam SEKU przesympatyczny CZŁOWIEKU |
Witam
Mam problem i nie moge go rozwiazac wiec jak by ktos mnie mogl nakierowac to bylbym wdzieczny otoz przerobilem swojego pionka 216d na 216L a teraz chcialbym wrocic do oryginalu czyli 216d jak mam to zrobic ? z tego co wyczytalem to potrzebny jest kernel z oryginalu + bios np: 1.09 ale nie wiem juz co i jak normalnie sie juz pogubilem czekam na pomoc i pozdr... |
Dla tych którzy mają problemy z przerobieniem 216D na L - tak jak ja, mimo kilku wyjaśnień i plików, które zazwyczaj się krzaczyły, albo były takie same w 3 kopiach, tu: http://corusa.com/blog/2009/09/15/ho...flash-capable/ jest instrukcja, tu pliki: http://www.corusa.com/blog/wp-conten...r216_files.zip Pozdrawiam
|
Cześć!
Mam problem dosyć duży z Pioneer 116D IDE. Chce do przerobić na DVR -A16J. Wiec posiadam Firmware A16J (A0415431.109) ale brakuje mi Kernela do Biosu Pioneer 1.09 Poza tym gdy chce i tak zrobić -ff to wyskakuje mi coś takiego ...http://i46.tinypic.com/246w7qt.jpg I dalej nie wiem co robić, tacka napędy się wysuwa jakby była w niej płyta, a nie ma wogóle. I tak w kółko już próbowałem Kernele zmieniać nawet do wersji 1.06 Biosu A16J ale to tez nic nie daje. Bo Pioneer 116D ma najnowszy wgrany 1.09 i chyba nie dam rady go na A16J Proszę o Pomoc z moim Pioneer_em. Z Poważaniem. michaas |
Witam. Posiadam Pionka DVR-216D z wgranym firmware 1.09. Problem polega na tym, że podczas kopiowania czegoś z płytki na dysk strasznie tnie się muzyka odtwarzana w obojętnie jakim odtwarzaczu. Tnie również film DVD gdy chcę obejrzeć z płyty. Wie ktoś może na czym polega problem? Dodam, że system to win7. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
|
Witam, poczytałem na pierwszych stronach że plextor px-860sa to pioneer 216d i skorciło mnie żeby go przeflashować na pioneera.
Niestety żaden z podanych tu zestawów softów nie działa dobrze na tym sprzęcie. Niby jest pioneer, niby działa ale płyt nie czyta żadnych. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Może ktoś też palnął takiego byka? Pozdrawiam |
Cytat:
Co do oglądania filmów z dvd to tną te które nagrałeś na tym pionku czy filmy które oglądasz na 2 gim napędzie podczas kopiowania z pionka ? |
Witam.
Postanowiłem zmienić firmware w mojej nagrywarce DVR-216D z 1.04 na 1.09. Skopiowałem pliki i uruchomiłem DVRflasha jak w opisie " c:/dvrflash -ff f: S0415430.104 S0815001.109 " Program popracował, pojawił się komunikat "hold your breath for 30 seconds " ;) i koniec. Po restarcie kompa nagrywarka nie działa - nie wysuwa się tacka, cały czas świeci się dioda, w eksploatorze windows napęd jest widoczny jako CD-ROM, w menedżerze urządzeń normalnie jako Pioneer DVD-RW DVR-216 Identyfikator wystąpienia urządzenia: IDE\CDROMPIONEER_DVD-RW__DVR-216_________________0000____\5&3750960A&0&0.1.0 Co poszło nie tak i jak to naprawić? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nagrywam na płytach sony, więc raczej dobre. Obciążenie proca nie przekracza 15 procent.
|
Cytat:
|
Wydaje mi się że przy próbie wgrania nowego softu użyłem złego kernela :/
Detect Firmware pokazuje " DVR-216 Firmware Version 0000" a Information Tool " PIONEER DVD-RW DVR-216 Current Revision : 0000 Release Date : 08/01/23 Model : Not pioneer model. (OEM products)" Czy mógłby ktoś udostępnić mi oryginalny kernel do Pioneer'a DVR-216D lub dać jakiś link do niego? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |