![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
![]()
Witam!
Zamierzam kupic nagrywarke DVD i jak na razie zastanawiam sie nad Pioneer'em A05, jako ze np. Sony DRU500 jest za droga jak na swoje mozliwosci... Wiec pytania sa nasepujace. ![]() Czy A05 potrafi nagrywac z predkoscia x2 na wszystkich nosnikach z indeksem x2, czy tez jest podobna szopka jak z A03, ktora to niby tez potrafi palic plytki dvd-r z predkoscia x2 ale nie zawsze to wychodzi -- power calibraton error, itd. Podobne pytanie jak wyzej -- jak jest z nagrywaniem x4? Czy jak wloze do napedu plytke np. Princo x4 to z taka predkoscia ja wypale? Czy tez wypalanie x4 jest zarezerwowane dla nosnikow ktore Pioneer ma na swojej liscie? Jak jest z plytami DVD-RW? Mam aktualnie plyte Sony DVD-RW ver 1.1 - czy wypale na nia cos z predkoscia x2? Przegladnalem prawie cale archiwum tego forum oraz kilka innych, i im wiecej czytam tym mniej wiem. :cool: Bo jezeli ma byc tak, ze A05 pali x2 tylko na garstce nosnikow to lepszym wyjsciem bedzie zakupienie LD 4020 ktora z tego co wyczytalem pali bez problemow x2, tylko ze znowu ma problemy z DVDxCopy... Mam nadzieje, ze cos naskrobiecie -- jak to faktycznie jest...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Witam
Dostalem ostatnio do testów nagrywarke Pioneer 105 DVD-R niestety testuje ja bardzo krotko, lecz pewne spostrzezenia juz poge wysnuc: 1 Po otrzymaniu nagrywarki zkupilem nosniki od dwoch producentow a mianowicie Princo i Esperanza 2 Nosniki od Esperanzy maja indeks x4 3 Nosniki od Princo maja indeks x2 4 Po testach wypalania stwierdzilem ze oba rodzaje są wypalane z maxymalnymi predkosciami czyli ok 5500 KB/s i ok 2750 KB/s odpowiednio x4 i x2 5 Testy przeprowadzilem przy uzyciu programu nero 5.5.10.28 6 Testy przebiegly bezproblemowo na nosnikach w ilosci 20 szt lacznie za kazdym razem z wynikiem pozytywnym 7 Testy przeprowadzilem kopiujac filmy DVD zarowno z rekompresja jak i bez Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.12.2002
![]() |
Cytat:
Przeciez widze, ze dosyc duzo ludzi posiada ten model -- skrobnijcie chociaz dwa zdania. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
mam male pytanie...posiadam A-05 i stad tu umiescilem posta...
czy macie takie cos... jesli wloze plyte z paroma malymi drobinkami kurzu i ja nagram..wyjme zdmuchne te drobinki i pod spodem beda taki kropki jakby nie nagrana powierzchnia plytki? tez zawsze dokladnie patrzycie i oczyszczacie ewentulanie plytke podczas nagrywania dvd? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvr-108db, pioneer |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD | IndustrialUsagi | Napędy optyczne CD | 2 | 18.02.2007 02:44 |
Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |