Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2003, 21:00   #1
bratpit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.12.2002
bratpit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Pioneer A05 i kilka pytan

Witam!

Zamierzam kupic nagrywarke DVD i jak na razie zastanawiam sie nad Pioneer'em A05, jako ze np. Sony DRU500 jest za droga jak na swoje mozliwosci... Wiec pytania sa nasepujace.

Czy A05 potrafi nagrywac z predkoscia x2 na wszystkich nosnikach z indeksem x2, czy tez jest podobna szopka jak z A03, ktora to niby tez potrafi palic plytki dvd-r z predkoscia x2 ale nie zawsze to wychodzi -- power calibraton error, itd.

Podobne pytanie jak wyzej -- jak jest z nagrywaniem x4? Czy jak wloze do napedu plytke np. Princo x4 to z taka predkoscia ja wypale? Czy tez wypalanie x4 jest zarezerwowane dla nosnikow ktore Pioneer ma na swojej liscie?

Jak jest z plytami DVD-RW? Mam aktualnie plyte Sony DVD-RW ver 1.1 - czy wypale na nia cos z predkoscia x2?

Przegladnalem prawie cale archiwum tego forum oraz kilka innych, i im wiecej czytam tym mniej wiem. :cool: Bo jezeli ma byc tak, ze A05 pali x2 tylko na garstce nosnikow to lepszym wyjsciem bedzie zakupienie LD 4020 ktora z tego co wyczytalem pali bez problemow x2, tylko ze znowu ma problemy z DVDxCopy...

Mam nadzieje, ze cos naskrobiecie -- jak to faktycznie jest...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2003, 08:06   #2
wolfdog
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.06.2002
wolfdog zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

Dostalem ostatnio do testów nagrywarke Pioneer 105 DVD-R niestety testuje ja bardzo krotko, lecz pewne spostrzezenia juz poge wysnuc:

1 Po otrzymaniu nagrywarki zkupilem nosniki od dwoch producentow a mianowicie Princo i Esperanza

2 Nosniki od Esperanzy maja indeks x4

3 Nosniki od Princo maja indeks x2

4 Po testach wypalania stwierdzilem ze oba rodzaje są wypalane z maxymalnymi predkosciami czyli ok 5500 KB/s i ok 2750 KB/s odpowiednio x4 i x2

5 Testy przeprowadzilem przy uzyciu programu nero 5.5.10.28

6 Testy przebiegly bezproblemowo na nosnikach w ilosci 20 szt lacznie za kazdym razem z wynikiem pozytywnym

7 Testy przeprowadzilem kopiujac filmy DVD zarowno z rekompresja jak i bez

Pozdrawiam
wolfdog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2003, 09:03   #3
bratpit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.12.2002
bratpit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
wolfdog napisa***322;(a)
Witam

Dostalem ostatnio do testów nagrywarke Pioneer 105 DVD-R niestety testuje ja bardzo krotko, lecz pewne spostrzezenia juz poge wysnuc:

[...]
Dzieki za odpowiedz -- teraz juz cos wiem. Czy ktos jeszcze moglby sie wypowiedziec i dac znac jak to jest z innymi nosnikami z indeksem x2 oraz x4, np. Ritek, Datex i inne?

Przeciez widze, ze dosyc duzo ludzi posiada ten model -- skrobnijcie chociaz dwa zdania.
Stary 28.05.2003, 11:03   #4
painkor
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.07.2002
painkor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam male pytanie...posiadam A-05 i stad tu umiescilem posta...
czy macie takie cos...
jesli wloze plyte z paroma malymi drobinkami kurzu i ja nagram..wyjme zdmuchne te drobinki i pod spodem beda taki kropki jakby nie nagrana powierzchnia plytki?
tez zawsze dokladnie patrzycie i oczyszczacie ewentulanie plytke podczas nagrywania dvd?
painkor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvr-108db, pioneer

Twoje uprawnienia: