Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.09.2000, 22:54   #1
alchemik
Gość
 
Posty: n/a
Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\

Pioneer DVR-S101\S201\103\A03\S303\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\
Temat dotyczy pierwszej i drugiej generacji konstrukcji DVDRW Pioneer

Pierwszym modelem był Pioneer DVR-S101 wyłącznie obsługujący DVD-R(minus)-brak CD\CD-R i DVD+R .Prędkość odczytu i zapisu x1.
Oczywiście napęd SCSI....Cena w momencie debiutu na rynku ~5000$ i ważył 5kg....

Następca DVR-S201 również obsługiwał wyłącznie DVD-R \przy prędkości zapisu x1 a zwiększonej w stosunku do poprzednika prędkości odczytu do x2
Cena w momencie debiutu na rynku ~3500$

Seria DVR-103\A03\S303 to już seria nowoczesnych napędów również na interfejsie IDE-PIO4 z wsparciem dla CD\CD-R oraz DVD-RW

Seria DVR-104\105\106 otrzymała w aktualizacjach obsługę płyt DVD+R\+RW

Seria DVR-107\108 otrzymała wsparcie dla płyt DVD DL a cena w momencie wejścia na rynek wynosiła już tylko ...~100~`150$.

Czy napędy te posiadają blokadę regionów?, jeśli tak to jakie napędy nie posiadają blokady regionów? a jakie to są sposoby i gdzie można się o nich dowiedzieć jeśli można wiedzieć?

Nasze Muzeum:
Pioneer DVR-106D\DB\DA - 2003r
Pioneer DVR-MCC- 2004r.
Pioneer DVR-A04 -2002r. NOWY!!!!
Pioneer DVR-108 2004r.
Pioneer DVR-107DB 2004r.
Pioneer DVR-105 2003r.
Pioneer DVR-A03 2001r
Pioneer DVR-A05 2003r
Pioneer DVR-A06 2003r
Pioneer DVR-104\2 2002r
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A034\A045\A056\A067 \A078\ A08\-2015-05-28_07-19-54.jpg   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A034\A045\A056\A067 \A078\ A08\-2015-05-28_07-21-10.jpg   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A034\A045\A056\A067 \A078\ A08\-2015-05-28_07-21-23.jpg   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A034\A045\A056\A067 \A078\ A08\-2015-05-28_07-21-38.jpg   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A034\A045\A056\A067 \A078\ A08\-2015-05-28_07-05-35.jpg  


Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 07.12.2016 o godz. 16:14 Powód: aktualizacja
  Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.09.2000, 23:26   #2
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,725
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Owszem posiada blokade. Ale jest pare sposobow, ktore pozwalaja na jej obejscie. )
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2001, 00:39   #3
fazi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.06.2002
Posty: 1
fazi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem DVD Pioneer 105s

Dlaczego nie moge skopiowac pliku vob na HDD i czy da sie to jakosc obejsc prosze o pomoc
fazi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2001, 19:55   #4
Smiech
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.05.2001
Posty: 102
Smiech zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie możesz skopiować bo płyty DVD sa zabezpieczone
Użyj programu DECSS lub podobnego

Jak masz napęd SCSI to kiepsko wychodzi na nich przegrywanie vob na dysk, często sa poszatkowane
Smiech jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:11   #5
Lachu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.03.2002
Posty: 8
Lachu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pioneer DVR A03

Dlaczego ta własnie nagrywarka nie jest obsłogiwana przez CLonaCD
Czy moze mi to ktos wyjasnic
Lachu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:17   #6
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Może jeszcze twórcy clona niedodali obsługi tego modelu i dlatego,pewnie będziesz musiał poczekać na nowszą wersję clona.


Pozdrowienia
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:20   #7
Lachu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.03.2002
Posty: 8
Lachu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To jak mam przegrac gierke z PSX
Lachu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:25   #8
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nero oczywiście Nero ja tylko na Nero przegrywam psx-y
tryb2 raw "zapisz błędy takimi jakie są"


Pozdrowienia
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:29   #9
Lachu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.03.2002
Posty: 8
Lachu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pytanie czy orginały bez przerobienia tez chodza
Lachu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:34   #10
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ostatnio przegrałem 6 szt oryginałów i chulało ,chociaż w opisach w necie znalazłem że trzeba patcha do 2 z nich (konsola oczywiście przerobiona.


Pozdrowienia
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:38   #11
Lachu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.03.2002
Posty: 8
Lachu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A da sie tak przegrac z orginału aby chodziła bez przerobienia
Lachu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:43   #12
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nooo raczej nie bo psx w jakimś tam momencie gry sprawdza czy płyta to tłok czy wypalanka , a i nieprawdą jest że trzeba nagrywać tylko na czarnych lub na markowych ja to palę na essperanzach czy platinium i chodzą bez problemu.


Pozdrowienia
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2002, 23:50   #13
Taz40
Forumator
 
Data rejestracji: 26.02.2002
Posty: 813
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bez przeróby się niestety nie obejdie. Albo metoda na podmiankę(tylko że konsola może wyzionąć ducha)
Taz40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2002, 10:24   #14
Klaciak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.03.2002
Posty: 1
Klaciak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Pioneer DVR-A03

Posiadam nagrywarke Pioneer DVR-A03. Niestety nie moge kopiowac plyt DVD. Nie mam problemow z nagrywanie plyt CDR i CDRW. W momencie skopiowania filmu Z DVD na DVD-R wystepuje blad o tresci:
Unspecified write error. Probowalem juz roznych programow: Nero 5.5.7.8., VOB'a i Write DVD. Zrobilem nawet upgrade biosu nagrywarki z 1.65 do 1.68, ale to nic nie daje. Prosze o pomoc.
Klaciak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2002, 10:40   #15
BJack
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.01.2002
Posty: 18
BJack w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spróbuj użyć programu SMARTRIPPER z http://www.mp4.com.pl (wyszukaj go). Smartripper ma na celu miedzy innymi zrobienie pełnej kopi płyty DVD włącznie z jej rozkodowaniem (jak wiadomo wszystkie prawie filmy są zabezpieczone!). Trzeba w opcjach wybrać BACKUP i wskazać miejsce docelowe na dysku. Trwa to około 30 min. Myślę, że później jak zaznaczysz wszystkie pliki z tego katalogu i wrzucisz na dvd przy to bedzie chulać. Dzięki SMARTRIPPER'a można też usówać regiony!. I tak nagrana płytka (powinna) chodzić!. Nie próbowałem - nie mam DVD spawary. Jeśli zadziała daj znać.
BJack.
BJack jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvr-108db, pioneer

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pioneer DVR 216D pszczoly Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 0 19.05.2010 21:25
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D noe Napędy optyczne CD 4 02.06.2007 16:38
Pioneer DVR K12D problem z nagrywaniem DVD IndustrialUsagi Napędy optyczne CD 2 18.02.2007 02:44
Pioneer DVR K14RA i DL MapmuH Napędy optyczne DVD 0 22.10.2005 11:18
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? styrki Nośniki optyczne 6 22.08.2005 15:18


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.