Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer, Teac czy LiteOn ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-teac-czy-liteon-28867/)

ace2 20.12.2003 08:55

Cytat:

Napisany przez pawelvideo
Ważna jest jeszcze jedna żecz, przy wgrywaniu nowego firmware koniecznie należy wyjąć płytę z nagrywarki i przełączyć na tryb PIO, systemem lub w biosie .

Serio ??? ale te oprogramowanie robi update z poziomu Windows ?? i nie pisze o plytce i PIO. A jesli sie tak nie zrobi to co sie stanie ?

makaron 22.12.2003 11:46

bo moze być zgrzyt w transmisji danych i alocha z twoim sprzętem.No chyba że pierwsze co zrobiłeś to zgrałeś gdzieś kopie i potem przy pomocy programatru , bezstersowo ją wgrasz.wogule najlepiej isc do znajomego który ma programator(tylko nie jakieś syf bo to nie rozwiazanie)i bezstresowo updat'ować bios.Wiadomo swieta nagły pobór mocy i chwila bez prądu ----- tak zakończył mój LG na 5DNI życie.

ozgas 30.12.2003 11:02

Mam prośbę czy ma ktoś nagrywarkę inną niż liteona i mieszka w Warszawie. Kupiłem sobie płytkę ESPERANZA
DVD-RW i niestety moja nagrywarka 411 LITEON przy pierwszym podejsciu ja zwalił i niepotrafi jej skasowac( wyczyscic) twierdzi ze niejest to płykta RW (A JEST).
I teraz jesli kto s byłby tak życzliwy i spróbował skasować mi ta płytke na jakimś innym sprzecie. Pojecia nie mam czy to moja nagrywarka czy tak badziewna płyta jest powodem tego listu. Jak dotąd nie miałem problemów z tą nagrywarką a bios mam najnowszy G.
mail do mnie to admin@dzidzia.com Z góry DZIEKI

latet 30.12.2003 11:22

Cytat:

Napisany przez ozgas
Mam prośbę czy ma ktoś nagrywarkę inną niż liteona i mieszka w Warszawie. Kupiłem sobie płytkę ESPERANZA
DVD-RW i niestety moja nagrywarka 411 LITEON......

I pomyslec tylko, ze w najnowszym Chipie znow jest test nagrywarek DVD i znów (w kat. ECONO) zwyciężył LiteON...

latet

Lechu54 05.01.2004 16:24

Chcialem sie spytac jaka jest roznica między nagrywarkami

Pioneer DVR-106 a Pioneer DVR-A06 i
Lite-ON LDW-451S a Lite-ON LDW-411S

(czy sa jakies roznice techniczne i w dł.gwarancji)

Byłem nastawiony na kupon 411 bo raz: cena dwa:testy i wykresy ktore sa na CDRinfo.pl. Moze ktos napisze czy to sa niekompetentne testy Panow z CDRinfo.pl czy poprostu trafili na extra model litona? W ogole w/w testach Pioneer stoi dosc nisko (mam na nysli wykresy szybkosci i korekcji ktore sa umieszczone w tescie 411). Bo jeślii nie 411 to bedzie mnie tylko (a moze "aż":D) stac na DVR-106.

Prosze o odp!
Pozdrawiam!

Ps.podajcie prosze jescze jakies linki z testami nagrywarek DVD

JaHo 05.01.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez Pio321
No to teraz waham się między Pionieer DVR-106 a Teac DV-W50D.
Pioneer, stary gracz na rynku nagrywarek DVD, ma doświadczenie.
Teac, miał wzloty i upadki. Byc może DV-W50D jest niezły i warto go wziążć.
Różnica w cenie żadna. Specyfikacje mają te same.
Pionieera mogę już jutro odebrać z magazynu, Teaca musiałbym zamówić.
Może ktoś wie jak jest z korekcją błędów w Pionierach?

Hej! Jak widzę tego posta to wydaje mi się, że to prowokacja.
Jak widziałeś obydwa napędy to pewnie wiesz, że to jest to samo.
Ten link:http://www.digit-life.com/articles2/...ual/index.html podawał już ktoś na form (dzięki). Mając Pioneera kiedy zobaczyłem tego Teaca DV-W50D - lekko osłupiałem. Wersja pudełkowana Teaca jest tańsza niż OEM Pioneera.
Teraz masz zagwozdka!!! Co do wspomnianego Liteona to wg specyfikacji przechodzi on SD 2.8. Czy jest to prawda - należałoby sprawdzić w teście "EFM" wypalając testowego CD-R. Pioneer "106" tego testu na CD-R nie przechodzi - sprawdzałem. Decyzja neleży do Ciebie.

freelancer 05.01.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
Tanieje to wszystko. Ja swojego Pioneera kupowalem jeszcze za 790 bo potanial z 850 zl, potem poszedl na 820 zl, a nastepnie za 3 tygodnie byl potem juz za 650. ???

Ceny spadły przez Lite On po prost :):)

pozdrawiam

Pio321 05.01.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez JaHo
Hej! Jak widzę tego posta to wydaje mi się, że to prowokacja.
Jak widziałeś obydwa napędy to pewnie wiesz, że to jest to samo.
Ten link:http://www.digit-life.com/articles2/...ual/index.html podawał już ktoś na form (dzięki). Mając Pioneera kiedy zobaczyłem tego Teaca DV-W50D - lekko osłupiałem. Wersja pudełkowana Teaca jest tańsza niż OEM Pioneera.
Teraz masz zagwozdka!!! Co do wspomnianego Liteona to wg specyfikacji przechodzi on SD 2.8. Czy jest to prawda - należałoby sprawdzić w teście "EFM" wypalając testowego CD-R. Pioneer "106" tego testu na CD-R nie przechodzi - sprawdzałem. Decyzja neleży do Ciebie.

Hmm, w czym widzisz prowokację?
Co do ceny, to kupiłem Pionka OEM, a tu różnic praktycznie nie było.
Czym jest tajemnicze SD 2.8 i co daje?
LiteOn odpadł z mojego wyboru bezdyskusyjnie, po tym jak przeczytałem z jakimi probemami spotykają się użytkownicy tych napędów.

Pio321 06.01.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez Lechu54
Byłem nastawiony na kupon 411 bo raz: cena dwa:testy i wykresy ktore sa na CDRinfo.pl. Moze ktos napisze czy to sa niekompetentne testy Panow z CDRinfo.pl czy poprostu trafili na extra model litona? W ogole w/w testach Pioneer stoi dosc nisko (mam na nysli wykresy szybkosci i korekcji ktore sa umieszczone w tescie 411). Bo jeślii nie 411 to bedzie mnie tylko (a moze "aż":D) stac na DVR-106.

Oba napędy Pioneera niczym wewnętrznie się nie różnią. Nie wiem jak jest z LiteOn z serii 5.
Testy radzę czytać na zasadzie co dany model potrafi a czego nie, tak wybrany model skonfrontować z informacjami na temat problemów z jakimi spotykają się użytkownicy danego napedu. Najlepszymi testerami są ci którzy wypalają naprawde dużo płytek. Ale oni LiteOn-wó raczej nie uzywają ;)
Do testów trafiają sprawdzone już wczesniej napedy, one musza działać :)

JaHo 06.01.2004 01:17

Cytat:

Napisany przez Pio321
Hmm, w czym widzisz prowokację?
Co do ceny, to kupiłem Pionka OEM, a tu różnic praktycznie nie było.
Czym jest tajemnicze SD 2.8 i co daje?
LiteOn odpadł z mojego wyboru bezdyskusyjnie, po tym jak przeczytałem z jakimi probemami spotykają się użytkownicy tych napędów.

1. Prowokacja dlatego, że wielokrotnie pisano już na tym forum urządzeniach firmy X z logiem firmy Y na panelu, więc pytanie Teac, czy Pioneer w przypadku gdy jest to ten sam napęd ... chyba zignorowałeś link, który podałem.
2. SD 2.8 - Safe Disc 2.8 -dział zabezpieczenia CD-R (to nie jest takie trudne do znalezienia na cdrinfo.pl skoro dotarłeś do form)
3. Nie zachwalam Liteona, napisałem, że masz zagwozdka, bo swego czasu stałem przed podobnym dylematem i mój wybór padł na Pioneera. Wcześniej jednak rozważałem wieeele "za" i "przeciw".
Pozdrawiam.

Ice 08.01.2004 10:28

Co prawda mam Pioneer DVR-A06 od kilku tygodni ale jak dotychczas nie bylo zdnych problemow. Pali wszystko co sie da (nawet plyty chodnikowe :))) ).
Polecam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:09.