![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
![]()
Co wybrać?
![]() Dodam że jestem zadowolony z obecnego napędu, czyli NEC 1300A, ale mam możliwość sprzedania, więc mam okazje do poznania innego sprzętu. LiteOn (LDW-411S) + za 40x w CD i ewentualnie szybka wersja 8x. Pioneer (DVR-106) + bardzo dobre opinie użytkowników w necie. Teac (DV-W50D) ? Nie wiem jak się ta nagrywarka prezentuje na tle powyższych. Na co się pokusić?
Powered by: ... Ostatnio zmieniany przez Pio321 : 17.12.2003 o godz. 20:38 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
ja mam liteona 411s -kilku kumpli równiez- najmniejszych problemów -pali wsjo jak trzeba -zarówno dvd jak i cdr
problemy jakie maja z liteonami niektórzy uzytkownicy imho wynikaja z ich lamerstwa a nie problemów z samą spawarką tyle -polecam litka -naprawdę spox sprzet - wypaliłem około 50 róznych dvd i około 200 cdr-zadnego problemu |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
dudolot@wp.pl
50 dvd-r to wypalam w 3 dni
mam 3 sprzety 2x Teaca i pioneera a 04 moim skromnym zdaniem Teac to optymalny wybór (Liteona tez miałem i po 3 dniach oddałem) czasem śmieszą mnie uwagi na temat sprzętu jakie są na forum wypowiadane: jaki ten to zły a ten to dobry Ważniejsze są nośniki na jakich wypalamy
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Dzieki! latet |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
problemy jakie maja z liteonami niektórzy uzytkownicy imho wynikaja z ich lamerstwa a nie problemów z samą spawarką
Powiedz dlaczego tak uwarzasz ze tym ktorym nie wychodzi to odrazu lamerzy ?? Mam 811S i co wkladam chwalona przez wszystkich boxowa wersje Verbatima x2 odpalam chwalony DVDXCOPY PLATIUM puszczam kopiowanie , po zakonczeniu ide z plytka do Panasonica S75 i ogladam. A co widze latajace pixele i zrywany obraz !!! To powiedz jakim jestem lamerem ? w czym blad ? 40 plytek roznych producentow i 18 uszkodzonych odrazu lub zle nagranych. Predkosci nawet x1 nie pomagaja. Wyprobowan DVDClone , Nero i DVDXcopy. Bez wiekszych efektow. Pozdr. lamerow i profesionalistow. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
pozdrawiam aleksander |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
![]()
Do sklepu reklamuj sprzęta wymień na Pionnera A06 naprawde bedziesz z tej nagrywarki zadowolony chłopie ......
GoGoGo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
Jakich nosnikow probowales oprocz Verbatima?
Dysan (box) - 2szt - oba pixele nagrane x4 Esperanza ( box i rolka ) - 7szt - 4 bledy nagrywane x1 , x2 Mediastore - 5 sz - 4 kosz nagrywane x1 Hawk 2szt - 2 kosz, nagrywane x1 Akross - 1 szt - kosz nagrywane x1 Dvision - 6 szt - 2 kosz, nagrywane x1 Xdysk - 11 szt. - 5 kosz, nagrywane x4 Gigamaster - 5szt - 2 koszt, nagrywane x1 , x2 Princo - 5szt - 4 kosz nagrywane x1 , x2 Jednym slowem masakra !!! nowy bios nagrywarki absolutnie nic nie zmienil - najczesciej po nagraniu plytki nie da sie odczytac na stacjonarnym a czasem odrazu wypalarka nie umie. W najlepszy razie byly pixele, zaciecia lub zwisy. I tyle o LiteOn !!! wystawiam go na allegro i kupie cos innego. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
Plyty, ktore wymieniles - to nie sa zbyt dobre nosniki ,ale znani mi posiadacze Litoen 401/411 palili na tych plytach i lepiej lub gorzej im dzialaly. W kadym razie z tymi nosnikami bez problemowo radzi sobie Pioneer, wiec w sumie dobrze zrobiles pozbywajac sie Liteona. Jak dla mnie jedyna zaleta tej nagrywarki jest cena, choc konkurencyjne produkty wcale nie sa druzo drozsze. Wybralbym Pioneera, Sony, Plextora, Ricoha - te firmy maja juz jakies doswiadczenie na rynku nagrywarek DVD, a to, ze Liteon robi dobre nagrywarki CD-Rw, to jeszcze o niczym nie swiadczy. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
No to leci proste porównanko różnic w jakości nagrywania na jednym (tylko!) nośniku, pomiędzy napędami NEC 1300A a Pioneer 106D.
Występuje: Nośnik AN32 z nadrukiem Gigamaster. Jest to tania płytka, sprzedawana bez pudełka w cenie 4~5 zł. Media code z DVDInfo: 00000000 00 6C 00 00 01 40 C1 FD 9E D8 52 00 02 87 0E 15 .l...@....R..... 00000010 98 9A 90 00 03 41 4E 33 32 00 00 00 04 00 00 00 .....AN32....... 00000020 00 00 00 00 05 CC C0 00 00 00 01 00 06 0B 10 11 ................ Wykresy z KProbe: Płyta nagrywana na Nec-u przy prędkości 4x Ten sam nośnik na Pioneer 106 przy 4x: Proszę spojrzeć na wartości average PI i P0. Co ciekawe, płyta nagrywana 2x na Nec dawała na wykresie podobny wynik jak przy 4x, natomiast 2x na Pionierze przypominało bardziej dane z odczytu płyty Verbatima czyli prawie idealnie. DVDInfo speed test: Płytka z NEC-a: ![]() Pioneer ![]() Przy niskich prędkościach obrotowych prawdopodobnie różnic się nie zauważy. Pokazuje to jednak że Pioneer lepiej sobie radzi z trudnym nośnikiem niż Nec, co wcale nie oznacza że ten ostatni jest dużo groszy. Ot, jest pewna różnica ![]() Obawiam się że w przypadku nagrywarek LiteOn różnica na korzyść Pioneer-a i Nec-a była by dużo większa. Przyznam się że na początku miałem zamiar wybrać LiteOn-a bo ma 8x. Na szczęście po przeczytanu paru wypowiedzi, wybiłem sobie ten pomysł z głowy ![]() Dziękuje dyskutantom za pomoc w wybraniu właściwego napędu. Pozdrawiam Pio