![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Pioner DVR-212 SATA - VISTA
Witam,
mam pytanie do forum, czy ktos moglby mi pomoc zainstalowac/zrobic uzyteczna nagrywarke, ktora kupilem. Niestety problem lezy gdzies chyba w sytemie WINDOWS VISTA. System widzi nagrywarke w menedze urzadzen jako 'inne urzadzenia', a nie jako naped/nagrywarke. Moze to ustawienie w plycie glownej ?, zupelnie nie wiem co robic? po zamontownaiu urzadzenia, VISTA probuje zainstalowac nagrywarke, ale po chwili podaje kominkat, ze ROXIO CDR4 jest dla innego systemu..itd, i nic naped niezyteczny. w ustawieniach plyty wlaczalem opcje SATA, RAID itd i to tez nie dawalo rezultatu. moja plyta glowna to: MSI K9N-Neo F pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
po co instalujesz taki stary program do nagrywania ?
Nie dosc ze nie obsluguje nagrywarek dvd tym bardziej twojej to o viscie nie wspomnie Wgraj sobie jakiegos Nero 7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Tzn wlaczasz nero, dajesz na nowa kompilacje wybierasz np dvd-rom (iso) dajesz ok i dodajesz cos do kompilacji i dajesz na zapisz i co nie wypala ci plyty ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
mam podlaczona do kompa jeszcze jedna nagrywarke na IDE SAMSUNGA, ktora jako jedyna jest widziana przez VISTE. ta zlaczu SATAjets przez VISTE rozpoznana jako inne urzednie, bez mozliwosci zaingerownia w zmianejego nazyw itd....aktualizajca strowikow do PIONKA dawala rezultat, ze VIATA zglaszala aktualizacje i odnosila sie do strownikow ROXIO CDR4....zupelnie nie wiem dlaczego....ot i caly problem z VISTA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|