Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.11.2004, 22:23   #1
Piero
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2004
Piero w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywarką

Witam! Mam duży problem, kupiłem niedawno nagrywarkę pioneer DVR-108 i niestety okazłao się że na moim komputerze(Athlon 1Ghz,plyta Asus A7V133) nagrywarka ta nie chce nagrywać płyt tzn raz nagrywa(bardzo rzadko) a raz zawiesza się i nic poza resetem nie da się zrobić.Myślałem że to może wina sprzętu ale u kolegi ta sama nagrywarka działa bez zarzutu(komputer ma P41,5).Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc dlaczego u mnie nie działa i co może być tego przyczyną!Dzięki
Piero jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.11.2004, 22:48   #2
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

Data rejestracji: 08.11.2004
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak uruchomisz system powyłączaj wszystkie programy i narzedzia dzialające w tle. tak zeby został sam system i program do wypalania musi zadziałac
ja sprawdzałem moja nagrywarke na kompie z prockiem 466MHz 256Ramu i dyskiem 5GB i nagrywała bez problemu i to na win98 !!!
Stary 28.11.2004, 23:32   #3
Piero
Nowy na forum

Dzięki za odpowiedź ale to nie pomogło!Specjalnie dziś zainstalowałem windowsa i na takim "czystym" kompie włączyłem nagrywanie i to samo(tzn przy nagraniu 1% płytki nagrywara się wyłącza i zwiesza się komp)
Piero jest offline  
Stary 29.11.2004, 07:43   #4
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sterowniki VIA.
mbar jest offline  
Stary 29.11.2004, 12:12   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a DMA masz wlaczone i ASPI zainstalowane na tym "czystym" systemie

DMA na wszystkich napedach (hdd,optyka)
Stary 29.11.2004, 12:52   #6
Piero
Nowy na forum

Witam!Mam włączone DMA oraz mam zainstalowane najnowsze sterowniki ASPI oraz zainstalowałem nowe sterowniki VIA i myślałem że pomogło gdyż jedna płytka się nagrała dobrze ale niestety gdy chciałem nagrać drugą to stało się to co wcześniej tzn zaczeło nagrywać staneło na 1% (wogóle bufor nagrywarki się nie włączył) i przestała pracować nagrywarka i zwiesił się komp.Jakby ktoś miał jakieś nowe pomysły dlaczego tak się dzieje to będę bardzo wdzięczny
Piero jest offline  
Stary 29.11.2004, 13:13   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nagrywarke masz na innym kablu niz hdd ??

no i na master
Stary 29.11.2004, 13:17   #8
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moze zasiłka jak
maj3 jest offline  
Stary 29.11.2004, 13:20   #9
Piero
Nowy na forum

Mam na innej taśmie podpiętą nagrywarkę i cd(Teaca) a na innym hdd no i nagrywarkę mam na slave a cdka na master(ale to nie ma raczej znaczenia bo jak napisałem w pierwszym poście u kolegi na P4 działa dobrze a podpinał ją tak samo jak ja).Napewno nie jest to też wina zasilacza gdyż mam nowy zsilacz który działa dobrze.No ja już totalnie nie wiem co jest nie tak w moim kompie!Dzięki za odzew i czeakm na dalsze pomysły
Piero jest offline  
Stary 30.11.2004, 11:14   #10
ffariat
Kto pyta nie błądzi...

Data rejestracji: 08.11.2004
ffariat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piero
nagrywarkę mam na slave a cdka na master(ale to nie ma raczej znaczenia
a byś sie zdziwił
Stary 02.12.2004, 07:04   #11
Leoni
Bywalec

Data rejestracji: 06.07.2004
Leoni w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zainstaluj pci latency patch http://www.x86.pl/1/default.asp?IDD=20&IDP=1151&T=1&P=1
Leoni jest offline  
Stary 06.12.2004, 18:55   #12
Piero
Nowy na forum

Dzięki za odpowiedzi ale niestety żadna z nich nie pomogła!Zainstalowałem sterowniki VIA i PCI Latency patch zmieniłem taśmę do nagrywarki i zmieniłem ją na Master, nic nie pomogło tzn.raz nagrywarka nagra mi płytkę np.DVD, a raz zawiesza się przy np.10% nagranej płytki.Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły to czekam!
Piero jest offline  
Stary 06.12.2004, 19:04   #13
piotrek jogo
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2004
piotrek jogo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam potrzebuje pomocy mam nagrywarke dvd nite-one i mam problem ponieważ niemoge skopiować płyt dvd niektóre sie udaje ale niewszystkie
powiedzcxie co zrobic i jakich użyć programów. nero nie każdą płyte dobże wypali a może jakies zabespieczenia proszę powiedzcie jak kopiować
prosze o kontakt na forum lub na gg 6368690.
piotrek jogo jest offline  
Stary 06.12.2004, 22:32   #14
treumatic
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.12.2004
treumatic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
piero tak z ciekawosci masz dysk caviara ? bo ja mam identyczny problem...
treumatic jest offline  
Stary 07.12.2004, 00:10   #15
Piero
Nowy na forum

Mam dysk IBM 40 GB,jakbyś treumatic rozwiązał ten problem to napisz na forum co trzeba zrobić bo ja chyba już wszystkiego próbowałem i na moim kompie nie działa a u kumple wszystko gra!!
Piero jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: