![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2004
![]() |
problem z nagrywarką
Witam! Mam duży problem, kupiłem niedawno nagrywarkę pioneer DVR-108 i niestety okazłao się że na moim komputerze(Athlon 1Ghz,plyta Asus A7V133) nagrywarka ta nie chce nagrywać płyt tzn raz nagrywa(bardzo rzadko) a raz zawiesza się i nic poza resetem nie da się zrobić.Myślałem że to może wina sprzętu ale u kolegi ta sama nagrywarka działa bez zarzutu(komputer ma P41,5).Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc dlaczego u mnie nie działa i co może być tego przyczyną!Dzięki
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
jak uruchomisz system powyłączaj wszystkie programy i narzedzia dzialające w tle. tak zeby został sam system i program do wypalania
![]() ja sprawdzałem moja nagrywarke na kompie z prockiem 466MHz 256Ramu i dyskiem 5GB i nagrywała bez problemu i to na win98 !!!
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odpowiedź ale to nie pomogło!Specjalnie dziś zainstalowałem windowsa i na takim "czystym" kompie włączyłem nagrywanie i to samo(tzn przy nagraniu 1% płytki nagrywara się wyłącza i zwiesza się komp)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Sterowniki VIA.
|
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a DMA masz wlaczone i ASPI zainstalowane na tym "czystym" systemie
![]() DMA na wszystkich napedach (hdd,optyka) ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Witam!Mam włączone DMA oraz mam zainstalowane najnowsze sterowniki ASPI oraz zainstalowałem nowe sterowniki VIA i myślałem że pomogło gdyż jedna płytka się nagrała dobrze ale niestety gdy chciałem nagrać drugą to stało się to co wcześniej tzn zaczeło nagrywać staneło na 1% (wogóle bufor nagrywarki się nie włączył) i przestała pracować nagrywarka i zwiesił się komp.Jakby ktoś miał jakieś nowe pomysły dlaczego tak się dzieje to będę bardzo wdzięczny
|
![]() |
![]() |
#7 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nagrywarke masz na innym kablu niz hdd ??
no i na master ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
moze zasiłka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Mam na innej taśmie podpiętą nagrywarkę i cd(Teaca) a na innym hdd no i nagrywarkę mam na slave a cdka na master(ale to nie ma raczej znaczenia bo jak napisałem w pierwszym poście u kolegi na P4 działa dobrze a podpinał ją tak samo jak ja).Napewno nie jest to też wina zasilacza gdyż mam nowy zsilacz który działa dobrze.No ja już totalnie nie wiem co jest nie tak w moim kompie!Dzięki za odzew i czeakm na dalsze pomysły
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Kto pyta nie błądzi...
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
zainstaluj pci latency patch http://www.x86.pl/1/default.asp?IDD=20&IDP=1151&T=1&P=1
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odpowiedzi ale niestety żadna z nich nie pomogła!Zainstalowałem sterowniki VIA i PCI Latency patch zmieniłem taśmę do nagrywarki i zmieniłem ją na Master, nic nie pomogło tzn.raz nagrywarka nagra mi płytkę np.DVD, a raz zawiesza się przy np.10% nagranej płytki.Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły to czekam!
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2004
![]() |
witam potrzebuje pomocy mam nagrywarke dvd nite-one i mam problem ponieważ niemoge skopiować płyt dvd niektóre sie udaje ale niewszystkie
![]() powiedzcxie co zrobic i jakich użyć programów. nero nie każdą płyte dobże wypali ![]() ![]() prosze o kontakt na forum lub na gg 6368690. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2004
![]() |
piero tak z ciekawosci masz dysk caviara ? bo ja mam identyczny problem...
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Mam dysk IBM 40 GB,jakbyś treumatic rozwiązał ten problem to napisz na forum co trzeba zrobić bo ja chyba już wszystkiego próbowałem i na moim kompie nie działa a u kumple wszystko gra!!
|
![]() |
![]() |
|
|