Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor-problemy... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-problemy-43058/)

legion 20.11.2004 11:57

jak narazie to wstrzymali dostawy 716 bo spitolili cos plextools pokazuje niezle gory i doliny :D

:D a tak poza tym slawekj kupil sobie neca wiec niewiem czy jeszcze pleksa dokupi do liteona oraz nec'a 3500 :D

wydaje mi sie ze jest troche przesadzona opinia o plextorach podobnie jak o nec'ach :D

VIZZARD 20.11.2004 02:15

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.

No!

To jestem w stanie przyjąć :taktak:

I wydaje się mieć to sens

Faktycznie narazie nie ma co dalej gdybać :nie:

Trzeba poczekać aż przyjdą Plextory

I módlmy się, żeby umiały nagrywać [śmiech]

Bo w przeciwnym przypadku

Cały nasz misterny plan weźmie w łeb :taktak:

pawelblu 20.11.2004 02:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak nie wiadomo o co chodzi :idea:

To zawsze chodzi o pieniądze ... :D

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Skąd będziemy wiedzieć, że to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie żadnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powyższy fakt?

Kim będą ci ludzie i skąd wiadomo, że będą oni kompetentni do wypowiadania się w tej materii?

"Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy
Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych
Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "

To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.

VIZZARD 20.11.2004 01:57

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...

Jak nie wiadomo o co chodzi :idea:

To zawsze chodzi o pieniądze ... :D

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Skąd będziemy wiedzieć, że to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie żadnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powyższy fakt?

Kim będą ci ludzie i skąd wiadomo, że będą oni kompetentni do wypowiadania się w tej materii?

"Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy
Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych
Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "

pawelblu 20.11.2004 01:44

Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...

VIZZARD 20.11.2004 01:10

Cytat:

Napisany przez legion
jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp:D plextools tez bedzie nie wiarygodny:D

Za taką cenę sprzęt ten nie może być niewiarygodny :nie:

Wiarygodność jest już wkalkulowana w cenę

I nie jest kwestią osądu czy wniosków

Ale ma być przyjmowana jako pewnik ^_^

legion 20.11.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Kiedy do kProbe także miało dostęp mało osób

Nikt nie podważał wiarygodności tegoż :nie:

I w tym miejscu rozpoczyna się cały przekręt

Bo jeżeli Liteon osiąga zbyt dobre wyniki nagrywania - to jest to fake

A jeżeli Plextor zacznie osiągać podobne i lepsze wyniki na swoim sofcie - to będzie to jakość :spoko:

:rotfl:

jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp:D plextools tez bedzie nie wiarygodny:D

VIZZARD 20.11.2004 00:35

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tak, a czyje bo jakos sobie nie przypominam zeby kiedykolwiek ktos podwazal wiarygodnosc PlexTools (zreszta z bardzo prostego powodu - narazie bardzo malo osob mialo do niego dostep...).

Kiedy do kProbe także miało dostęp mało osób

Nikt nie podważał wiarygodności tegoż :nie:

I w tym miejscu rozpoczyna się cały przekręt

Bo jeżeli Liteon osiąga zbyt dobre wyniki nagrywania - to jest to fake

A jeżeli Plextor zacznie osiągać podobne i lepsze wyniki na swoim sofcie - to będzie to jakość :spoko:

:rotfl:

terpilowski 19.11.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez justysia
jako ze sa to gry na konsole predkosc jest x2, nie wywala zadnych bledow, po prostu po zapisaniu lead-in nie nagrywa juz dalej(tylko na plytach DVD, bo na CD wszystko ladnie chodzi),nagrywarka zachowuje sie tak jakby chciala odczytac plyte a nie ja zapisac....

a jestes pewna, ze nosniki nie maja jakis uszkodzen mechanicznych ?
moze to wina po prostu kiepskich nosnikow .. no ale to troszke naciagana teoria. pewnie sprawdzialas kilka rodzajow plytek :)

justysia 19.11.2004 21:16

jako ze sa to gry na konsole predkosc jest x2, nie wywala zadnych bledow, po prostu po zapisaniu lead-in nie nagrywa juz dalej(tylko na plytach DVD, bo na CD wszystko ladnie chodzi),nagrywarka zachowuje sie tak jakby chciala odczytac plyte a nie ja zapisac....

legion 19.11.2004 20:56

@justysia no koledzy dobrze doradzaja ale powiem tak ze magiczne slowo Plextor nie zawsze przedstawia soba bezawaryjnosc ale ktos ma na forum plexa moze ci doradzi cos :D

pawelblu 19.11.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Co za różnica?

I tak przecież - nie moje to zdanie

Że wszystkie testy

To jedno wielkie gówno :mruga:

BTW Jeżeli PlexTools jest dla prawdziwych mężczyzn

To co ma powiedzieć justysia :idea:

:>

Tak, a czyje bo jakos sobie nie przypominam zeby kiedykolwiek ktos podwazal wiarygodnosc PlexTools (zreszta z bardzo prostego powodu - narazie bardzo malo osob mialo do niego dostep...).

VIZZARD 19.11.2004 19:22

Cytat:

Napisany przez terpilowski
a dla prawdziwych mezczyzn to tylko plex-tools ?
bo ja to wole przesluchiwac :)

Co za różnica?

I tak przecież - nie moje to zdanie

Że wszystkie testy

To jedno wielkie gówno :mruga:

BTW Jeżeli PlexTools jest dla prawdziwych mężczyzn

To co ma powiedzieć justysia :idea:

:>

terpilowski 19.11.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jaaaaaa?!?

Chociaż .... :idea:

Z polskich też się coś nagrywa ... :>

a dla prawdziwych mezczyzn to tylko plex-tools ?
bo ja to wole przesluchiwac :)

wracajac do tematu tego plextora, moze partia/seria plytek jest zwalona - nie takie cuda sie juz zdarzaly. moze autor posta da nam wiecej informacji :)

VIZZARD 19.11.2004 18:31

Cytat:

Napisany przez terpilowski
Vizzard, moze ty z polskich nagran jestes ?
:)

Jaaaaaa?!?

Chociaż .... :idea:

Z polskich też się coś nagrywa ... :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.