Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.04.2005, 14:17   #1
Dimass666
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2004
Dimass666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hehehe - Plextory sa do bani i juz :-/. Moj PX-708A byl zakupiony w USA i po niespelna miesiacu (?) uzytkowania padl (uklad optyczny toru DVD).Naped zostal odeslany do Stanow po czym wyslany zostal do producenta (oczywiscie na koszt wlasciciela).Po odeslaniu napedu przez Plextora brat sprawdzil czy dziala (no i dzialal), lecz po przyjsciu do Polski te same objawy...(pomaranczowa dioda...).Napisalem list do ALSTORa w ktorym zadalem zapytanie czy mozna z tym napedem cos zrobic w Polsce.W odpowiedzi otrzymalem list w ktorym napisano mi "prawdopodobnie bedziemy w stanie panu pomoc, niestety nie bedzie mnie chwilowo w Polsce - prosze sie odezwac za 2-3 tygodnie". - Napisalem ale odp. juz nie otrzymalem. A "drugi" naped pochodzil oczywiscie z lutego 2004 (! - skads chyba to znamy)...
Teraz jestem szczesliwym posiadaczem NECa ND-3500A (zero problemow i smiga wszystko ladnie-pieknie

Pozdrawiam.
Dimass666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.04.2005, 16:02   #2
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No to wygląda, że teraz przyszedł czas na plextora. Mój już drugi PX-716A jest w serwisie. Objaw- napęd zapomniał, że płyty CD też powinien obsługiwać
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 16:10   #3
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to moj 708 dokladnie takie same objawy - zapomnial ze obsluguje CD . I powtarzam, to juz trzeci model 708 ktory uwalil sie w ten sposob ! A jak teraz jeszcze czytam ze 716 w taki sam sposob sie psuje, to mam ochote brzydko zawolac zalamujac rece Czyzby wszystkie plextory DVD od pierwszego do ostatniego ( 716 ) modelu mialy nieprzemyslana ia zla konstrukcje ?! Kurcze, mam jeszcze dzialajacy w 100% palnik CD-R Plextora SCSI 8x, ktory juz uwywam w jednej z maszyn paaaare dobrych lat i nie sprawil mi do tej pory zadnych problemow, a tutaj nagle nowoczesne napedy z trudem wytrzymuja JEDEn ROK !! Plextor zawsze byl co najmniej 2x drozszy bo byl co najmniej 2x lepszy. Zawsze byly to nagrywarki-kombajny nie-do-zajechania ! A teraz widze ze z tej ronomy to pozostalo tylko 2x drozszy, a lepszy, hmmmmmm, pozostawie bez komentarza. Niech kazdy uzytkownik Plexa sam sobie wyciagnie wnioski. Moze to tylko ja mam pecha i w takim wypadku nie powinienem robic antyreklamy.

Pozdrawiam.

Twoje uprawnienia: