![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Witam Pana ,
Niestety muszę dołączyć się do głosów moich poprzedników. Problem z zapisem i rozpoznawaniem nośników DVD-R nie leżą po stronie Plextora ale wynikają głownie z jakości nośników które Pan używa !!!!!!!!!!! Oto link do zalecanych przez Plextora nośników : http://www.plextor.be/English/technical/recmedia.asp A co do wersji firmware myślę ,że Plextor nie jest rekordzistą w ilości ich zmian ![]() Pozdrawiam Tomek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Ja juz dawno wyroslem z kupowania "najlepszego" i markowego sprzetu. Skoro nie widac roznicy to po co przeplacac
![]() ![]() A co do plextorow. Mam jeszcze taki naped CD-RW 40/12/40. To bydle owszem pali, ale co ktoras plyta jest zla. Tzn. po weryfikacji znajduje sie kilka plikow, w ktorych rozni sie np. 1 bajt. Binaria z taka modyfikacja staja sie bezuzyteczne wiec plyte trzeba palic jeszcze raz. No i zawsze musze marnowac czas na weryfikacje. Nie pomaga zmiana firmware na nowszy, wymiana kotrolera IDE i sterownikow do niego, nie pomagaja markowe plyty ani nawet nagrywanie innym programem. Po prostu nagrywarka robi to sama z siebie. Nigdy juz wiecej nie kupie plextora. A teraz o liteon'ach. Bledy w firmwarze? Na oficjalnej stronie komentarze przy nowych wersjach to tylko.... "match more media" Bledow brak ![]() Pozdrawiam, And... |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
A co do plextorow. Mam jeszcze taki naped CD-RW 40/12/40. To bydle owszem pali, ale co ktoras plyta jest zla. Tzn. po weryfikacji znajduje sie kilka plikow, w ktorych rozni sie np. 1 bajt. Binaria z taka modyfikacja staja sie bezuzyteczne wiec plyte trzeba palic jeszcze raz. No i zawsze musze marnowac czas na weryfikacje. Nie pomaga zmiana firmware na nowszy, wymiana kotrolera IDE i sterownikow do niego, nie pomagaja markowe plyty ani nawet nagrywanie innym programem. Po prostu nagrywarka robi to sama z siebie. Nigdy juz wiecej nie kupie plextora.
QUOTE] To dlaczego nie oddasz Plextora do serwisu tylko kładziesz go na szafę ? Objaw o którym piszesz to albo zabrudzony albo uszkodzony układ optyczny . Radzimy sobie z takim problemami ![]() więc spokojnie możemy go u nas naprawić !!! Pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
Widze że wsadziłem kij w mrowisko:-)
po pierwsz enie uzywam esperanzy, po drugie MSonic to moze i gó...no ale ma to do siebie ze jest tani i na TDKu wypala sie pięknie i na mojej toshibie 1712 czyta sie bez błędów czego nie mozna powiedizeć o takiej samej płytce wypalonej plextorem. to chyba swiadczy o jakosci zapisu nieprawdaż? dodam ze na plextorze szybkosc wypalania jest znamionowa dla tej plytki a na TDKu zdaje sie ze szybciej. Spróbowałem właśnie nagrać płytkę DVD+RW Dysan x2,4 okazuje sie ze sa błędy przy weryfikacji. To co Dysan też jest be? po prostu sttrach cokolwiek kupować do tego plextora, no chyba ze to mają być tylko verbatimy i tdk. tylko ta cena. mam jeszcze dwie plytki dvd-r Dysana i cos mi sie zdaje ze bedzie to samo, przeciez to paranoja. |
![]() |
![]() |
|
|