Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2004, 11:29   #1
alstor_serwis
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
alstor_serwis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam Pana ,
Niestety muszę dołączyć się do głosów moich poprzedników.
Problem z zapisem i rozpoznawaniem nośników DVD-R nie leżą po stronie Plextora ale wynikają głownie z jakości nośników które Pan używa !!!!!!!!!!!
Oto link do zalecanych przez Plextora nośników : http://www.plextor.be/English/technical/recmedia.asp
A co do wersji firmware myślę ,że Plextor nie jest rekordzistą w ilości ich zmian
Pozdrawiam
Tomek
alstor_serwis jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2004, 13:46   #2
and2ree
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.12.2003
and2ree w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja juz dawno wyroslem z kupowania "najlepszego" i markowego sprzetu. Skoro nie widac roznicy to po co przeplacac Wole kupic sprzet tanszy (teoretycznie gorszy) ale za to czesiej, niz raz kupic drogo. Np. kiedys kupilem nagrywarke za 1800 zl. W tym czasie mozna bylo kupic inne za 1000. Pomyslalem sobie kupie "dobry" sprzet bedzie na dluzej. Poczytalem w sieci recezje i pobieglem do sklepu. Okazalo sie ze kupilem najwiekszego gniota z dobrymi recenzjami Teraz lezy na szafie i sie kurzy.
A co do plextorow. Mam jeszcze taki naped CD-RW 40/12/40. To bydle owszem pali, ale co ktoras plyta jest zla. Tzn. po weryfikacji znajduje sie kilka plikow, w ktorych rozni sie np. 1 bajt. Binaria z taka modyfikacja staja sie bezuzyteczne wiec plyte trzeba palic jeszcze raz. No i zawsze musze marnowac czas na weryfikacje. Nie pomaga zmiana firmware na nowszy, wymiana kotrolera IDE i sterownikow do niego, nie pomagaja markowe plyty ani nawet nagrywanie innym programem. Po prostu nagrywarka robi to sama z siebie. Nigdy juz wiecej nie kupie plextora.
A teraz o liteon'ach. Bledy w firmwarze? Na oficjalnej stronie komentarze przy nowych wersjach to tylko.... "match more media" Bledow brak Szczerze mowiac nigdy nie dotknely mnie te bledy opisywane na roznych forach. A nie powiem zebym uzywal dobrych nosnikow. Mam 3 wypalarki liteon'a i jestem niesamowicie zadowlony. W tej cenie nie znajdziecie nic lepszego. I jeszcze te "nieudokumentowane" wlasciwosci...

Pozdrawiam, And...
and2ree jest offline  
Stary 22.01.2004, 14:09   #3
alstor_serwis
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2003
alstor_serwis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co do plextorow. Mam jeszcze taki naped CD-RW 40/12/40. To bydle owszem pali, ale co ktoras plyta jest zla. Tzn. po weryfikacji znajduje sie kilka plikow, w ktorych rozni sie np. 1 bajt. Binaria z taka modyfikacja staja sie bezuzyteczne wiec plyte trzeba palic jeszcze raz. No i zawsze musze marnowac czas na weryfikacje. Nie pomaga zmiana firmware na nowszy, wymiana kotrolera IDE i sterownikow do niego, nie pomagaja markowe plyty ani nawet nagrywanie innym programem. Po prostu nagrywarka robi to sama z siebie. Nigdy juz wiecej nie kupie plextora.
QUOTE]
To dlaczego nie oddasz Plextora do serwisu tylko kładziesz go na szafę ?
Objaw o którym piszesz to albo zabrudzony albo uszkodzony układ optyczny .
Radzimy sobie z takim problemami Te napędy miały dwa lata gwarancji !!!
więc spokojnie możemy go u nas naprawić !!!
Pozdrawiam
Tomek
alstor_serwis jest offline  
Stary 22.01.2004, 15:47   #4
barszczyk
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2004
barszczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Widze że wsadziłem kij w mrowisko:-)

po pierwsz enie uzywam esperanzy, po drugie MSonic to moze i gó...no ale ma to do siebie ze jest tani i na TDKu wypala sie pięknie i na mojej toshibie 1712 czyta sie bez błędów czego nie mozna powiedizeć o takiej samej płytce wypalonej plextorem.
to chyba swiadczy o jakosci zapisu nieprawdaż?
dodam ze na plextorze szybkosc wypalania jest znamionowa dla tej plytki a na TDKu zdaje sie ze szybciej.

Spróbowałem właśnie nagrać płytkę DVD+RW Dysan x2,4
okazuje sie ze sa błędy przy weryfikacji.
To co Dysan też jest be?
po prostu sttrach cokolwiek kupować do tego plextora, no chyba ze to mają być tylko verbatimy i tdk. tylko ta cena.
mam jeszcze dwie plytki dvd-r Dysana i cos mi sie zdaje ze bedzie to samo, przeciez to paranoja.
barszczyk jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: