![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
"Chodzi o to, że wiele osób twierdziło, że jeżeli płyta jest x8 to nagrywarka powinna ją wypalać x8 , bo inaczej to złom. "
Jezeli jest to dobra plyta to nie widze powodu dlaczego nie mialaby sobie poradzic z nagraniem jej x8. Jezeli sobie nie poradzi to kiepski sprzet, bo producent oszukuje. Czym innym jest sens nagrywania takich plyt na codzien, ale test to test, musi byc przeprowadzany tak zeby wycisnac z nagrywarki tyle ile deklarowal producent. "A jeżeli do Liteona , LG, lub innego palnika by było dodane takie oprogramowanie to wyniki prawdopodobnie były by zbliżone, bo łatwiej było by robić selekcje płyt." Na LiteOnie mozna uzywac Nero i Kproba, jednak nie maja one bezposredniego przelozenia na wyniki Plextools. "Tylko dlaczego wiele osób sie upierało na tym, że wypalanie w ten sposób jest głupie?" Nie wiem - nie wiem o co chodzi ... "Przecież wiadomo, że nie ma dwóch identycznych płyt czy napędów." Tak - mozemy to podejrzewac ![]() "Podważaliście testy BenQ, a widze, że Plex też nie jest idealny co sami przyznaliście." Troche mieszasz. Nie dalismy wiary wynikom Qscan Benq, ktory sprawsza plyte PRZED nagraniem i prognowuje czy jest ona dobra czy kiepska - ten program sie nie sprawdzil i dlatego zostal skrytykowany. Qscanem Plextools tez nikt sie od poczatku nie podniecal, ale w pewnym momencie sie okazalo ze nie daje wiarygodnych wynikow. Jezeli chodzi o testy Nero przeprowadzone na Benq to "umowilismy sie" ze zakladamy ze sa wiarygodne, choc coprawda nie jest to do konca prawda (chodzi wogole o wyniki Nero i Kproba a nie konkretnie o te robione na Benq, rowniez na LiteOnie i innych zwracajacyh bledy PIE i PIF) to niech tak juz zostanie, by byc politycznie poprawnym. Wiec do testow Nero na Benq zarzutow rzaczej wiekszych nie bylo. "Czy warto kupować nagrywarke za taką cene? " Szczerze, to z tego co widze to nie. Ale jezeli okaze sie test Land/Pit daje prawidlowe wyniki (tzn jak mowi Not good to plytka sie zacina w stacjonarnym a jak mowi Very Good to obraz leci plynnie i nie ma krzakow), to oplaca sie go wziasc jako np. druga nagrywarke dla fanatyka takiego jak ja (wlasciwie dla mnie to jako trzecia) tylko po to zeby bawic sie tymi narzedziami plextoolsa. "Jak nikt wcześniej nie posiadał plexa to się nim wszyscy zachwycali. A teraz co ?" Jakos nie widzialem tej wszechobecnej euforii. To ze ktos kiedys powiedzial ze czeka na plexa to nic nie znaczy. Tak samo ludzie czekaja na liteony i neci. Zreszta tak naprawde wiekszosc z nas wie ze Plex do tej pory nic nie pokazal jezeli chodzi o nagrywarki DVD. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |