![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2005
![]() |
Cytat:
Niestety dwa dni później objawy uległy pogorszeniu i Plextor po wypaleniu jednej płyty DVD nie potrafił już nawet odczytywać kolejnych czystych płyt ![]() Formatu kompa nie zrobiłem ale udało mi się przeprowadzić krótkie testy na innym kompie i objawy były takie same czyli: 1. Uruchomienie kompa 2. Odczyt wypalonej płyty z filmem Efekt: pozytywny 3. Praca nagrywarki przez około 20 minut (uruchomione odtwarzanie filmu) 4. Wysunięcie tacki z płytką i ponowne jej wsunięcie 5. Odczyt płytki Efekt: negatywny ![]() 6. Wyłączenie kompa na około 1,5 h (pierwszy test przerwa około 0,5 h) 7. Uruchomienie kompa 8. Odczyt płytki (dla pierwszego testu wynik negatywny ![]() Efekt: pozytywny Moja diagnoza: skoro objawy są identyczne na dwóch różnych komputerach uznałem że przyczyny należy szukać jednak w wadliwej pracy nagrywarki i zdecydowałem się oddać ją do serwisu. Wczoraj otrzymałem informację że mogę się zgłosić po odbiór nowego modelu ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|