![]() |
|
Nagrywarka i HDD są na sata wiec dma niema tu chyba nic do rzeczy
|
gregor1000- podejrzewam ze problem lezy po stronie mobo-actualizacia biosu rozwiazuje te problemy na niektorych plytach
|
pomocy,mam Plextor PX-716A do tej pory paliłem różne płytki- markowe i nie, +i-,i wszystko chodziło w stacjonarnym wybrednym onkyo,teraz sie szarpnąłem na zakup verbatimek advanced azo dvd+r razy 8 i stacjonarny płytke widzi ale nie startuje coś z nimi nie tak czy co?
ps.do tej pory leciałem głównie na tdk-r i nigdy żadnych problemów |
Kto jest producentem tych płyt?? MCC, TY, Ritek czy może CMC??
Jak Advanced Azo, to pewnie Ritek lub MCC, ale nigdy nie można byc pewnym ;) Sytuacja w sumie dziwna, bo PX716 lubi te nośniki. Sprawdź booktype. Wczesniej nagrywałes na minusach, te Verby to plusy- niektóre odtwarzacze stacjonarne nie lubią płyt +R. Zmien booktype na DVD-ROM, może coś pomoże. |
dzieki,piszą że MCC-producent,niezbyt sie orientuje gdzie mam zmienić ten booktype w stacjonarnym czy plexim??
|
naderer w plextools
Ilość załączników: 1
masz ten program dolaczony na plytce CD do napedu :pisze:
|
super dzięki,całe życie człowiek sie uczy i tak głupi umrze,pozdro
|
podobno była też wadliwa seria plextora i ją wymieniali na gwarancji,czy ktoś wie jakie to numery serii???
|
Poszukaj na forum, wydaje mi się, że początek 2004 roku, nr zaczynający się od 01 lub 02
|
mój plextor ma takie nr. PX-716A/T3
BARCODE 4945059507437 S/No 507424305283 TLA#0203 kupiony w komputroniku,jutro ich zaatakuje jaka to seria była wadliwa bo coś na forum nie moge znależć,a może jednak ktoś pamięta??? |
naderer--spokojnie napewno masz sprawny naped !! bez paniki
|
głównie używałem go do dvd i było ok.ale z cd-r miałem zawsze problem bo kiedy zrzucałem fotki w jpg to pisał ze nagrał ok. a potem sam ich nie chciał czytać pisząc że nie obsługiwany format w napędzie,może mam coś żle ustawione???taki ze mnie bystrzak he he!!
|
Ilość załączników: 2
Nudziłem się dzisiaj, więc przeprowadziłem kilka testów z różnymi ustawieniami mojego Plexa :D
PowerRec to bardzo przydatna funkcja. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27301&stc=1 Ta płytka została nagrana z prędkością 8x z wyłaczonym PowerRec. Błedy PI Failure na granicy tolerancji, wprawdzie wszystko w normie, ale dla mnie ta płyta może być jedynie podstawką pod piwo. Identyczny nosnik nagrany z tą samą prędkością, zawierający te same dane, ale z włączonym PowerRec http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27300&stc=1 Zdecydowanie niższe szczytowe wartości błędów PI Failure oraz o połowe niższa sumaryczna ilośc tych błędów. |
Jak mylicie czy Lightscribe będzie dostępne na Plextor'ze PX 716A w przyszłości??? W końcu mogliby panowie z Plextora zrobić coś fajnego. Co o tym sądzicie?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |