![]() |
Ilość załączników: 1
zdecydowanie wiecej bledow PIE ale zdecydowanie mniej bledow POE
zaraz test transferu z nero Załącznik 14325 |
Cytat:
Bo moim zdaniem te wnioski sa bez sensu. Wlasnie chodzi o to, jak bedzie sie zachowywala plyta po np. dziesiatym nagraniu, czyli jak poprzednie wypalenie pitow i landow wplynie na nagranie nastepnego cyklu. Testowac po pierwszym nagraniu to sobie mozna plytke R. Plytki RW sluza do (uwaga...) wielokrotnego nagrywania :wow: Scanowanie pierwszego nagrania daje ocene uzytkowa plyty RW, wtedy gdy ktos NIGDY jej nie skasuje i NIGDY nie nagra po raz kolejny. Wtedy taki test ma sens, ale juz zakup plytki RW to tego typu nagrywania nie ma sensu. Takze jakto mowia: Prosba o testy plytek RW po skasowaniu, a nie po pierwszym nagraniu bo to nic o plytce RW nie mowi. no i oczywiscie jak to mowia na koniec: :) PS. A tych parametrow to jest tylko 100 a nie np. 1000 albo 1000000, a moze to na zasadzie kto da wiecej ?? W tej sprawie rowniez poprosilbym o jakis artukul ze specjalistycznego serwisu (najlepiej zagranicznego). |
kolejny TDK taki jak wczoraj.
teraz do palenia wylaczylem funkcje AutoStrategy i wypale ja x8 :) Załącznik 14319 |
jest nowy bios do 716 ale to wersja beta
@Bartez thx za info :) wgralem go ale nie ma niestety jeszcze softu ktory zidentyfikuje ze palnik nagrywa DVD-R DL - nawet PlexTools nie wykrywa mozliwosci zapisu tych plytek. trzeba czekac na oficjalny bios i na nowy PlexTools ktory pewnie pojawi sie z wprowadzeniem nowego biosu czyli w polowie stycznia:) a zaraz kolejne testy :) |
Po co robić testy ?
Proszę kupić kilka płytek RW nagrać czyste a póżniej zrobić testy i porównać. Ja to zrobiłem dziesiątki razy. Za każdym następnym nagraniem i tu zaznaczam tym samym plikiem błędy są większe. Więc jak to rozumieć ?. Już pisałem odpowiednikiem każdego bitu są na płycie pity i landy. Ich ilość w zależności od objętości pliku jest taka sama (porównując te same pliki). Dlatego w testach możemy tylko nagrywać ten sam plik. Różnice w wynikach występują w wyniku istnienia ponad 100 parametrów, które mają wpływ na ostateczną jakość. Czym więcej będziemy kasować i ponownie nagrywać mimo tego samego pliku ilość błędów będzie coraz większa. Aż przyjdzie taki moment, że płytka RW będzie do kosza. Dlatego to ograniczenie w ilości kasowania płyt RW. I dlatego w teście Write Transfer Rate Plextools ukazuje się odpowiedni komunikat. :taktak: :) |
@slawek ja tez bym poprosil zrodlo :) mam nadzieje ze to nie chip :D
|
Cytat:
|
slawek ale nie mam teraz plyt czystych a test przeprowadzam na tym co mam narazie :)
|
Płytki RW do testów nagrywamy tylko raz.
Póżniej są generowane dodatkowe błędy. :taktak: Przy próbie Write Transfer Rate Test Plextools pojawia się komunikat o nie nagrywaniu płytek RW. :) |
|
|
|
|
trzeba miec drugi palnik do testow ;)
|
Cytat:
Turboni! No piękny podpis! :mruga: |