Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.12.2004, 20:31   #76
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jest nowy bios do 716 ale to wersja beta

@Bartez thx za info

wgralem go ale nie ma niestety jeszcze softu ktory zidentyfikuje ze palnik nagrywa DVD-R DL - nawet PlexTools nie wykrywa mozliwosci zapisu tych plytek.

trzeba czekac na oficjalny bios i na nowy PlexTools ktory pewnie pojawi sie z wprowadzeniem nowego biosu czyli w polowie stycznia

a zaraz kolejne testy
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.12.2004, 21:06   #77
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
kolejny TDK taki jak wczoraj.

teraz do palenia wylaczylem funkcje AutoStrategy

i wypale ja x8


Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:07
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 21:17   #78
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Po co robić testy ?
Proszę kupić kilka płytek RW nagrać czyste a póżniej zrobić testy i porównać.
Ja to zrobiłem dziesiątki razy.
Za każdym następnym nagraniem i tu zaznaczam tym samym plikiem błędy są większe.
Więc jak to rozumieć ?.
Już pisałem odpowiednikiem każdego bitu są na płycie pity i landy. Ich ilość w zależności od objętości pliku jest taka sama (porównując te same pliki).
Dlatego w testach możemy tylko nagrywać ten sam plik.
Różnice w wynikach występują w wyniku istnienia ponad 100 parametrów, które mają wpływ na ostateczną jakość.
Czym więcej będziemy kasować i ponownie nagrywać mimo tego samego pliku ilość błędów będzie coraz większa. Aż przyjdzie taki moment, że płytka RW będzie do kosza.
Dlatego to ograniczenie w ilości kasowania płyt RW.

I dlatego w teście Write Transfer Rate Plextools ukazuje się odpowiedni komunikat.

Widze ze jednak artykuliku na ten temat nie ma - szkoda, szkoda.

Bo moim zdaniem te wnioski sa bez sensu. Wlasnie chodzi o to, jak bedzie sie zachowywala plyta po np. dziesiatym nagraniu, czyli jak poprzednie wypalenie pitow i landow wplynie na nagranie nastepnego cyklu. Testowac po pierwszym nagraniu to sobie mozna plytke R. Plytki RW sluza do (uwaga...) wielokrotnego nagrywania

Scanowanie pierwszego nagrania daje ocene uzytkowa plyty RW, wtedy gdy ktos NIGDY jej nie skasuje i NIGDY nie nagra po raz kolejny. Wtedy taki test ma sens, ale juz zakup plytki RW to tego typu nagrywania nie ma sensu.

Takze jakto mowia:

Prosba o testy plytek RW po skasowaniu, a nie po pierwszym nagraniu bo to nic o plytce RW nie mowi.

no i oczywiscie jak to mowia na koniec:



PS. A tych parametrow to jest tylko 100 a nie np. 1000 albo 1000000, a moze to na zasadzie kto da wiecej ?? W tej sprawie rowniez poprosilbym o jakis artukul ze specjalistycznego serwisu (najlepiej zagranicznego).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 21:39   #79
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zdecydowanie wiecej bledow PIE ale zdecydowanie mniej bledow POE

zaraz test transferu z nero


Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:07
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 21:57   #80
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no i nero - test transferu

Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:08
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 22:08   #81
androx
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.12.2004
Posty: 44
androx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
zdecydowanie wiecej bledow PIE ale zdecydowanie mniej bledow POE

zaraz test transferu z nero
Co to są za błędy POE?
Słyszałem o PI i to one są bardzo ważne a POE?
czy możesz to wyjaśnić?
A dlaczego nie ma u ciebie błędów PI
androx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 22:26   #82
bart_3d
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 18.09.2004
Posty: 435
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
POE - Parity Outer Errors
Jak sadze sa to bledy powstale, gdy naped nie jest w stanie skorygowac danych przy pomocy koddu PI.
bart_3d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 22:34   #83
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dokladne wiadomosci o bledach i jakie sa normy to bede mial na dniach z firmy Alstor.

ale bledy PIE to tak na wzor bledow w KProbe - PI czyli max 280
a bledy POF to uszkodzenie mechanichne nosnika
a co do bledow POE to nie wiem

ale tak jak wyzej pisalem czekam na odpowiedz a oni czekaja tez na odpowiedz z fabryki Plexa

ale wiem jedna rzecz ze plyta perfekcyjnie nagrana powinna miec jak najnizsze PIE i zero (0) bledow POE i POF.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 22:40   #84
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Po co robić testy ?
Proszę kupić kilka płytek RW nagrać czyste a póżniej zrobić testy i porównać.
Ja to zrobiłem dziesiątki razy.
Za każdym następnym nagraniem i tu zaznaczam tym samym plikiem błędy są większe.
Więc jak to rozumieć ?.
Już pisałem odpowiednikiem każdego bitu są na płycie pity i landy. Ich ilość w zależności od objętości pliku jest taka sama (porównując te same pliki).
Dlatego w testach możemy tylko nagrywać ten sam plik.
Różnice w wynikach występują w wyniku istnienia ponad 100 parametrów, które mają wpływ na ostateczną jakość.
Czym więcej będziemy kasować i ponownie nagrywać mimo tego samego pliku ilość błędów będzie coraz większa. Aż przyjdzie taki moment, że płytka RW będzie do kosza.
Dlatego to ograniczenie w ilości kasowania płyt RW.

I dlatego w teście Write Transfer Rate Plextools ukazuje się odpowiedni komunikat.

No i się zaczęło ...

VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 22:54   #85
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i kolejne TDK takie samo - zaraz wypale x4 je
Dołączone obrazki
File Type: png bez tytułu.PNG (12.3 KB, 773 oglądane)
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 23:55   #86
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i wykres po wypaleniu w predkosci x4

Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:08
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 00:15   #87
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
i test transferu w nero

zauwazylem jedna zaleznosc:

wplyw bledow FE na czystej plycie na ilosc bledow POE na nagranej plycie - widac to na ostatnich wykresach

a jeszcze jedno stwierdzam ze te plytki TDK chociaz sa x8 to trzeba je palic x4 to wtedy jest ok a wszystko powyzej to lipnie wyglada


Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:08
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 00:49   #88
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z ciekawosci zrobilem test w PlexTools scan orginalnej tloczonej plytki
oto wyniki


Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:09
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 01:09   #89
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no i tak z ciekawosci drugi orginal przeskanowany w PlexTools


Plextor PX-716A\SA-bez-tytulu.png
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 04.04.2015 o godz. 19:09
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2004, 01:46   #90
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
tak przy okazji co to za film Laweczka ?
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.