Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.07.2005, 19:49   #1
dar3k
Bywalec

Data rejestracji: 04.01.2003
dar3k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
liteon 1213S nie czyta/nie nagrywa CD

Mam naped Liteon 1213S nie czyta ani nie nagrywa plyt CD a plyty DVD normalnie dzialaja testowalem go na 2 kompach i na 3 systemach ani na 98 nie dzialal ani na XP ani na 2003
Co moze byc powodem tej usterki poniewaz caly czas dzialal ok az raz nagrywalem plyte cd i prad mi wylaczyli (burza byla i wylaczyli :/) i po odpaleniu juz nie dzialalo mozna jakos to naprawic? probowalem juz wgrac na nowo biosa nic nie dawalo przerobilem na naped 1653 lecz nic to nie dalo to wrocilem spowrotem do 1213. oddac go na gwarancje czy kombinowac cos samemu jak samemu to co? moze ktos mial podobna sytuacje?
dar3k jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.07.2005, 20:08   #2
Grz3cHu
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2005
Grz3cHu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja bym oddal na gware a noz dostaniesz nowszy model i lepszy
Grz3cHu jest offline  
Stary 22.07.2005, 20:08   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nic nie kombinuj, oddaj i po kłopocie.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 22.07.2005, 23:50   #4
dar3k
Bywalec

a nie wiecie czasem czy te nagrywarki maja 2 lasery jeden do cd jeden do dvd bo dziwi mnie fakt dlaczego dvd odczytuje a cd nie (czasem nawet powiesi kompa)
dar3k jest offline  
Stary 23.07.2005, 00:32   #5
Yarozelsky
Gość

Witam,miałem identyczna nagrywarke jak ty , od samego poczatku byly z nia same klopoty- raz wypalala plyty raz nie ,dopiero po zmodowaniu jej na 1653 wypalala ale bardzo kiepsko,na szczescie juz si jej pozbylem .Moja rada- do serwisu a tam najlepiej dogadaj sie - doplac i wymien na cos innego

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 23.07.2005 o godz. 00:40

Stary 23.07.2005, 15:08   #6
bart_3d
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.09.2004
bart_3d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dar3k
a nie wiecie czasem czy te nagrywarki maja 2 lasery jeden do cd jeden do dvd bo dziwi mnie fakt dlaczego dvd odczytuje a cd nie (czasem nawet powiesi kompa)
Każda nagrywarka DVD ma 2 lasery (podczerwony do CD i czerwony do DVD).
Padł ci podczerwony laserek. Sam nic nie zrobisz. Wal na serwis.
bart_3d jest offline  
Stary 23.07.2005, 15:32   #7
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Yarozelsky ładnie tak namawiać do zdrady własnego litkowego obozu litek wcale nie jest taki zły, oczywiście jeżeli działa poprawnie, a dar3k jak napisał nie nażekał na niego do czasu tego zaniku prądu. (jak już na Coś innego to dlaczego miąl by dopłacać Benki są teraz tanie jak barszcz )

@dar3k do serwisu i wymienią na nowszy model (ja dostałem w zamian za padnięte 1653--> 1673 i jest super)

rork jest offline  
Stary 23.07.2005, 16:08   #8
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez rork
@Yarozelsky ładnie tak namawiać do zdrady własnego litkowego obozu litek wcale nie jest taki zły, oczywiście jeżeli działa poprawnie, a dar3k jak napisał nie nażekał na niego do czasu tego zaniku prądu. (jak już na Coś innego to dlaczego miąl by dopłacać Benki są teraz tanie jak barszcz )
Zdradzilem Trafilem na bardzo trefny model[co bylo widac na wykresach ktore zamieszczalem] a jako ze byl to pierwszy naped z tej firmy jaki mialem to sie zrazilem i niemialem ochoty dawac drugiej szansy tej firmie wiem ze niektore litki pala wysmienicie ,wystarczy pogladac wykresy niektorych userow
a jesli chodzi o doplate to juz jest indywidualna sprawa miedzy Dark3k a serwisem ,a serwisy jakie sa - wszyscy wiedza
pozdrawiam

Stary 23.07.2005, 16:16   #9
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No to powodzenia na nowej drodze ży.. wypalania

rork jest offline  
Stary 17.08.2005, 14:11   #10
dar3k
Bywalec

dzieki za rade ;-)
oddalem do serwisu i dostalem nowy sprzet...
Liteon DRW-3S16703C
dar3k jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: