Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2021, 21:24   #211
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,128
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Gratulacje będziesz zadowolony 760 i 755 to legenda.

dziś kupno sprawnego modelu to jak wygrana w totolotka

trafiłem na OLX w ostatnich 10latach około 10szt. Plextora 760/755 tylko jedna sztuka sprawna jedna była słaba. a pozostałe trypy dawcy części tylko mechanicznych

za czasów jak były dostępne jako NOWE kupiłem jedna sztukę 760 coś w okolicach 500zł z Polskiej dystrybucji. a wtedy nagrywarki Samsunga i LG sprzedawali po mniej jak 100zł.

niestety moja sztuka przepadła w domu rodzinnym jak się wyprowadziłem Mama zutylizowała w wielkim kontenerze z śmieciami ... ale to było dawno temu kawał historii
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2021, 15:52   #212
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam jeszcze takie głupie pytanie, wybaczcie, ale jestem laikiem
Czy do tego napędu da się włożyć taką mini płytę (i znowu nie znam nazwy dla tego), taką mniejszą wersję zwykłej 12 calowej płyty, na której były dołączane często sterowniki do sprzętów.
Jak tak to jak technicznie to zrobić? Na szufladce jest jakiś otwór na taką mniejszą płytkę, żeby dobrze siedziała i się nie przesuwała podczas wsuwania tacki?
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 01:31   #213
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej,
nagrywarka już przyszła.
Generalnie jestem po pobieżnych testach, i niestety zauważyłem pewną dziwną rzecz. Nie wiem czy to normalne, czy mam się martwić, ale przejdźmy do sedna.
Po podłączeniu do kompa przez adapter na IDE Unitek wszystko elegancko, szufladka ładnie się wysuwa, włożyłem płytę, odczytuje ą normalnie, słychać głośne buczenie standardowe jak płyta się szybko kręci.
Przychodzi pora aby ją zgrać. No to naciskam zgraj przycisk w programie EAC i... Napęd zaczyna wydawać z siebie dziwne dźwięki, jak by chciał wysoko kręcić ale niemugł. Szkoda, że nie nagrałem tego dźwięku. Brzmiało to jak jakaś maszyna budowlana coś jak jakaś szlifierka kontowa, tak mi się skojarzyło. Po jakiś kilku sekundach dźwięk ustaje. Ja to się w ogóle dziwię co tak cicho chodzi ten napęd i jaka fajna kultura pracy. Cała płyta zgrała się bez przeszkód, ale cholernie wolno z oczywiście cichutkim napędem.
Potem przychodzi kolej na drugą płytę. Zgrywa się ostatni track, mieli, mieli, w końcu obroty napędu stają ku zeru, gdyż mam ustawione w EACu stygnięcie napędu co godzinę na 15 minut. Ja się dziwie, przecież płyta jest w dobrym stanie więc co tak mieli ten ostatni track. Anulowałem zgrywanie, przełożyłem na próbę do laptopowego i włączyłem zgrywanie dwóch ostatnich tracków. I o zgrozo mój HLDT DVDRAM GUD0N poradził sobie z ostatnim trackiem. Już myślę sobie, że napęd mam uszkodzony. W między czasie odpiąłem adapter od prądu i takie tam.
Tknęło mnie coś i jeszcze raz podłączyłem wszystko robiąc tak samo. Wszystko było jak poprzednio płyta, która była mielona przez napęd normalnie wczytała się tak jak poprzednio. Naciskam zgraj przycisk i co słyszę? Napęd na pełnych obrotach i płyta zgrywająca się o wiele szybciej. Oczywiście mowa tu o tej samej płycie. I dopiero teraz napęd chodzi jak powinien, płyta zgrywa się w dość szybkim tempie i cały proces zakończył się sukcesem. Ciekawi mnie co się stanęło na początku i czy to nie uszkodziło napędu. Za niskie zasilanie, ja nawet nie ruszałem podłączonych wtyczek od adaptera, tylko wyciągałem wtyczkę zasilania od gniazdka.
Początkowo szybkość zgrywania wynosiła około 2x, bardzo wolno, potem po ponownym podpięciu standardowo jak w innych napędach 3 albo nawet 4x.
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 07:51   #214
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,997
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Graco1 Podgląd Wiadomości
A ja mam jeszcze takie głupie pytanie, wybaczcie, ale jestem laikiem
Czy do tego napędu da się włożyć taką mini płytę (i znowu nie znam nazwy dla tego), taką mniejszą wersję zwykłej 12 calowej płyty, na której były dołączane często sterowniki do sprzętów.
Jak tak to jak technicznie to zrobić? Na szufladce jest jakiś otwór na taką mniejszą płytkę, żeby dobrze siedziała i się nie przesuwała podczas wsuwania tacki?


obsługuje normalnienie mini cd i mini dvd - wkładasz na tackę 8cm i zamykasz...

Cytat:
Napisany przez Graco1 Podgląd Wiadomości
Hej,
nagrywarka już przyszła.
Generalnie jestem po pobieżnych testach, i niestety zauważyłem pewną dziwną rzecz. Nie wiem czy to normalne, czy mam się martwić, ale przejdźmy do sedna.
Po podłączeniu do kompa przez adapter na IDE Unitek wszystko elegancko, szufladka ładnie się wysuwa, włożyłem płytę, odczytuje ą normalnie, słychać głośne buczenie standardowe jak płyta się szybko kręci.
Przychodzi pora aby ją zgrać. No to naciskam zgraj przycisk w programie EAC i... Napęd zaczyna wydawać z siebie dziwne dźwięki, jak by chciał wysoko kręcić ale niemugł. Szkoda, że nie nagrałem tego dźwięku. Brzmiało to jak jakaś maszyna budowlana coś jak jakaś szlifierka kontowa, tak mi się skojarzyło. Po jakiś kilku sekundach dźwięk ustaje. Ja to się w ogóle dziwię co tak cicho chodzi ten napęd i jaka fajna kultura pracy. Cała płyta zgrała się bez przeszkód, ale cholernie wolno z oczywiście cichutkim napędem.
Potem przychodzi kolej na drugą płytę. Zgrywa się ostatni track, mieli, mieli, w końcu obroty napędu stają ku zeru, gdyż mam ustawione w EACu stygnięcie napędu co godzinę na 15 minut. Ja się dziwie, przecież płyta jest w dobrym stanie więc co tak mieli ten ostatni track. Anulowałem zgrywanie, przełożyłem na próbę do laptopowego i włączyłem zgrywanie dwóch ostatnich tracków. I o zgrozo mój HLDT DVDRAM GUD0N poradził sobie z ostatnim trackiem. Już myślę sobie, że napęd mam uszkodzony. W między czasie odpiąłem adapter od prądu i takie tam.
Tknęło mnie coś i jeszcze raz podłączyłem wszystko robiąc tak samo. Wszystko było jak poprzednio płyta, która była mielona przez napęd normalnie wczytała się tak jak poprzednio. Naciskam zgraj przycisk i co słyszę? Napęd na pełnych obrotach i płyta zgrywająca się o wiele szybciej. Oczywiście mowa tu o tej samej płycie. I dopiero teraz napęd chodzi jak powinien, płyta zgrywa się w dość szybkim tempie i cały proces zakończył się sukcesem. Ciekawi mnie co się stanęło na początku i czy to nie uszkodziło napędu. Za niskie zasilanie, ja nawet nie ruszałem podłączonych wtyczek od adaptera, tylko wyciągałem wtyczkę zasilania od gniazdka.
Początkowo szybkość zgrywania wynosiła około 2x, bardzo wolno, potem po ponownym podpięciu standardowo jak w innych napędach 3 albo nawet 4x.
Zdecydowanie lepiej używać pod interfejscem ATA\IDE do EAC..również EAC na wszystkich napędach z chipsetem Sanyo oraz NEC \ Resenas bardzo wolno pracuje -usb jeszcze bardziej spowalnia ...ale to wina tylko EAC i jego niedopracowania ....również system jest ważny - dobrze używać maksymalnie XP \ W7 -wiele zaawansowanych funkcji nie działa na nowszych systemach w tym napędzie.

Na PlexTools XL Pro nawet na USB i nawet W10 szybkość zgrywania jest bardzo dobra ...
https://www.cdrinfo.pl/download/1113216787

Plextor PX-760A\SA-2021-05-19_07-43-53.png
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 09:15   #215
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Niestety nie mam ani win7, ani XP, nie wiem czy wirtualna maszyna się tu liczy.
Podpinam go pod Adapter taki jak
Unitek Y-3324
Nie mam stacjonarnego komputera i dlatego tak sobie radzę.
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2022, 12:16   #216
GL1zdA
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 23.08.2018
Posty: 2
GL1zdA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ktoś może potwierdzić, że w tych napędach oddzielnie pada odczyt CD i DVD? Bo mam 2, oba czytają CD bez problemu, ale DVD zazwyczaj nie czytają. Nagrywane czasem im się uda, ale tłoczone prawie nigdy. Da się coś z tym zrobić?
GL1zdA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2022, 07:18   #217
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,997
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Normalne = ponieważ jest laser z dwoma diodami zespolony w jednym pryzmacie i soczewce = czyli dwa niezależne obwody do CD i DVD.
Te lasery Sanyo SF-DS10K często tracą moc lub ulegają awarii w torze DVD.
W takim wypadku działa tylko tor CD
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.08.2022, 21:53   #218
MrPepka
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.05.2021
Posty: 6
MrPepka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witajcie
Zakupiłem niedawno Plextora PX-760A na allegro za 150 zł. Kłopot jest z nim taki, że nie odczytuje płyt. Co jest jednak dziwniejsze to część płyt CD jest w stanie odczytać bez problemów, a część nie. Podobnie jest z DVD. Część płyt DVD odczytuje, część nie. Sprzedawca (tak właściwie to był sklep komputerowy) twierdził, że napęd u niego działał, ale odmówił wysłania filmików gdzie by pokazywał, że napęd faktycznie działa (twierdził, że sprzęt został spakowany do kartonu i leżał w magazynie). Czytałem o tym, że Plextory z serii 700 mają słabe lasery i zastanawiałem się czy by nie kupić napędów Asus czy LG, ale problem jest taki, że napęd kupiłem aby zrzucać płyty na redump.org. Chciałem tam dodać też parę płyt wielosesyjnych, a ta strona wymaga swojego programu do zrzucania płyt (DiscImageCreator), a ten program płyty wielosesyjne zrzuca jedynie w Plextorach z serii 700. I niestety, ale jestem udupiony. Ponieważ ciężko jest zdobyć sprawny egzemplarz Plextora z serii 700 zastanawiałem się czy samemu mógłbym domowo naprawić napęd choćby poprzez przeczyszczenie lasera (mógłbym go też wymienić, ale jest to ostateczność podobnie jak i wymiana napędu na inny). Na pewnym DSC (VGPC) jest opisane jak wymienić laser w tym napędzie, jakie lasery używać itp itd. No i mam pytanie. Czy opłaca się czyścić laser czy lepiej darować i od razu wymienić laser? Dodam, że napęd mam podłączony przez adapter Ugreen IDE-USB 3.0 do gniazda USB 3.0 w hubie, do tego adaptera dostarczam też zasilanie przez gniazdo Power w napędzie i z zasilacza podłączonego do listwy. A i jeszcze coś. Używam systemu Windows 11. Czy to może mieć wpływ na odczyt płyt?

Ostatnio zmieniany przez MrPepka : 29.08.2022 o godz. 23:48
MrPepka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2022, 10:41   #219
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,997
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Laser do wymiany
Plextor PX-755A\760A\SA Refurbished -Wymiana OPU
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2022, 15:38   #220
MrPepka
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.05.2021
Posty: 6
MrPepka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A mam pytanie. Czy oprócz tych dwóch laserów od Sanyo SF-DS10L i SF-DS10N są jeszcze jakieś lasery zgodne z PX-760A? Te dwa pierwsze lasery są ciężkie do zdobycia
MrPepka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2022, 11:26   #221
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,997
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Fabrycznie jest Sanyo SF-DS10K o zwiększonej mocy w stosunku do SF-DS10L/N/ HL więc jeżeli takie stosujemy to lasery muszą być w idealnym stanie żeby dobrze działał Plextor PX=760

W Chinach są jakieś podróbki ale działają beznadziejnie - te co testowałem miały 20%~50% mocy fabrycznej i praktycznie nie do użytku w Plextor

https://pl.aliexpress.com/item/1005002814262973.html

Ostatnie oryginalne DS10L jakie widziałem na Ebay kosztowały 80$.

Najprościej nadal jednak znaleźć używany laser z NEC lub Liteon
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2022, 12:25   #222
MrPepka
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.05.2021
Posty: 6
MrPepka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK dzięki za odpowiedź
W których napędach NEC lub Liteon są te lasery od Sanyo? W każdym czy też w wybranych modelach?
MrPepka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2022, 13:45   #223
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,997
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MrPepka Podgląd Wiadomości
OK dzięki za odpowiedź
W których napędach NEC lub Liteon są te lasery od Sanyo? W każdym czy też w wybranych modelach?
Tylko w tych modelach jest Sanyo SF-DS10 pasujące do Plextor PX-760
W nawiasach modele OEM / klony techniczne LiteOn / NEC


LiteOn
SHW-160P6S (AOpen DUW1616L PRO, HP dvd735d, Philips SPD2401L, Sony DW-Q120A, TEAC DV-W516GD )
SHW-160H6S (HP dvd740r )
SHM-165P6S (AOpen DSW1685L, Philips SPD2410L1, Sony DW-G120A, TEAC DV-W516GDM)
SHM-165H6S ( HP dvd840d, Philips SPD6001L, Sony DW-G121A)
SHM-165S6S
LH-16A1P

NEC
ND-3550A/3551A ( Mad Dog MD-16X2DVD9-8X)
ND-4550A/4551A
ND-3650A
ND-4650A
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2022, 12:52   #224
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,128
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
MrPepka

za 150zł do Plextora 755/760 to się obudowę kupuje

mam kilka sztuk PX- 755/760 stany kolekcjonerskie
udzielę gwarancji
co do ceny to tanio już było ale zapraszam na pw.

ew. dawcę lasera z NEC też posiadam
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
plextor, px-760a

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.