![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Pliki .PDI - jak sobie z nimi radzić?
Witam,
Rekompresuję filmik przy pomocy InstantCopy8. Jak wiadomo, w efekcie otrzymam plik (pliki?) .pdi. Wiem, że najprościej jest wypalić taki plik przy pomocy DVD-Decryptera, ale czytałem, że uzyskana w ten sposób płytka jest nieco nietypowa, tzn. działa OK w stacjonarnych, ale moze się dziwnie zachowywać w kompie - np. PowerDVD lub WinDVD moge się wieszać lub odmawiać wspołpracy. Czy to prawda? Co sądzicie o konwersji PDI -->ISO? Czy to bezpieczne? Jak potem najlepiej wypalić takiego ISO? Ponoć da się go podłączyć pod Daemona, ale jak sie wtedy wrzuci uwidocznione w wirtualnym napędzie VOBy do Nero, to Nero pokaże błąd. Uzytkownicy Instant Copy - jak sobie z tym wszystkim radzicie? Dzięki, latet |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Nie miałem nigdy problemu po uzyciu PDITool, klikam opcję 'Extract all files' i otrzymuję wszystkie pliki pojedyńczo, a później to już jak Ci wygodniej
![]() ps. pozdrowienia dla enia
#3 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Palę wszystko po IC8 w DVDDecrypterze i żadnych problemów nie miałem.
Możesz też nagrać ją w Alcoholu po zrobieniu pliku *.mds w DVDDecrypterze (Tools->Cerate MDS File). Potem taki obraz można nawet podmontować do wirtualnego napędu. Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
1. Wypalić plik PDI w DVDDecrypterze 2. Skopiować spowrotem folder Video_Ts na twardziela 3. Otworzyć Nero, projekt Video-DVD 4. Wszucić pliki .vob z twardziela do projektu (w celu wypalenia kopii płytki). Nie wykrzacza Ci się przy pkt. 4? Latet |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
No można zrobić to jescze inaczej.
W pakiecie IC8 jest też wirtualny napęd w którym montujemy pliki .pdi. Wtedy bez problemu możesz sobie przegrać je na HDD jako voby. Albo programik PDI2ISO przekształcasz pliki w obraz ISO i wypalasz bezproblemowo w Nero.
#6 | |
Nikoniarz
Cytat:
Ale faktem jest, że jak tak zamontowaną płytkę (*.mds) próbowałem zgrać przy pomocy DVDShrinka to wywalało jakiś błąd. pozdrawiam, |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Ale jakoś się wzdrygam przed (niepotrzebną) instalacją kolejnego wirtualnego napędu w sytemie. I tez nie wiem po co mam przekształcać PDI na ISO, skoro w podobnym czasie (nie tak krótkim!) mogę przy pomocy PDI-Tool przekształcic PDI na poprawny katalog Video_ts z VOB-ami (przynajmniej nie potrzeba NTFS). Pozdrawiam, latet |
|
![]() |
![]() |
#8 | ||
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Chyba nie chcesz wypalać filmów, których dalsze, poprawne skopiowanie byłoby utrudnione? Cytat:
latet |
||
![]() |
![]() |
#9 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
ale pamiętam że radziłem sobie w ten sposób: pliki w postaci pdi ładujemy do PDI2ISO, montujemy virtualnie i wtedy zapodajemy do Shrink'a, powinno zadziałać.
![]() |
#10 | |
Nikoniarz
Cytat:
Płyty tak nagrane chodzą IDEALNIE. A czy potem nie możesz tego zrzucić DVDDecrypterem, tylko z eksploratora? Nawet nie zabezpieczone płyty kopiowałem w ten sposób Mode->Iso->Read potem write i po bólu. Pozdrawiam, |
|
![]() |
![]() |
|
|