Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2004, 18:19   #1
zbynek
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.10.2003
zbynek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na płycie DVD nie widać plików danych

Nie widziałem na forum odpowiedzi na to pytanie. Mam nagrywarkę DVD Liteon lw-411. Po nagraniu jednej sesji (ścieżki) Nero 6.0 z danymi wszystko jest ok. Nie zamykam sesji i dogrywam w natępnym podejściu nowe dane (za dzień, może dwa ). Wypala normalnie, info pokazuje, że dysk zmniejszył swoją objętość, sesja jest widoczna jako druga. Wszystko pięknie, cacy. Wychodzę z Nero. Zaglądam Explorer`em i nic. Jest tylko pierwsza sesja. Nawet w trybie DOS nie widać, że coś się zmieniło (też brak plików). No to wchodzę do Nero i info dysku - jest ścieżka, oświeżanie dysku - są wszyskie dane. A Windows ME jest upary i dalej nie widać plków dogrywanych. Tylko nie mówcie o zmianie płyt DVD bo testowałem to na kilku. Co ciekawe DVD-+RW zachowuje się normalnie. Teraz sobie coś przypomniałem. Raz zmieniałem nazwę płyty ale nie wiem czy to może mieć coś wspólnego.
zbynek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2004, 18:30   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zbynek
......Tylko nie mówcie o zmianie płyt DVD bo testowałem to na kilku......
o zmianie płyt nie aleo zmianie systemu tak,o ile dobrze pamiętam to już był poruszany taki problem i tak jak piszesz na 98,Me nie widzi dogranych sesji w XP jest już wszystko OK ale dla pewności poszperaj na forum
Stary 13.08.2004, 09:24   #3
GULIwer
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.08.2004
GULIwer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ten sam problem mam poruszałem go tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38147 i niestety WinXP+SP1 nie daje rady może SP2 może Win2003 ale tego nie mam jak sprawdzić A może inny czytnik ale sprawdzenia możliwość odczytu na innych DVD też nie mam
GULIwer jest offline  
Stary 14.08.2004, 10:56   #4
zbynek
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.10.2003
zbynek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki. Poczytałem już sobie. Jedynym wyjsciem z sytuacji jest właśnie gromadzenie danych i wypalenie wszystkiegow jednej sesj i
zbynek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: