![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Karolina & xbox & DVDRIP
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Ja "sciskam" DVDShrinkiem i efekty za super... w wiekszosi wywalam dodatki - na co mi one... zostawiam jedna/dwie sciezki dzwiekowe i napisy... Dodatki i tak zadko ogladm... a bez nich czesto film kompresuje do 80-90% - co daje swietne efekty... Po kompresji filmu 68% tez nie bylo zle...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Andreas
Ludzie co wy tytaj mowicie o jakis nagrywarkach dual itd... 9 coś tam giga można na dzień dzisiajszy skopiowac bez straty na jakosci (ewentualnie 10 %) to jest bardzo malo, jak nei mniej. Zapraszam do zassania 2 programow z netu :
InterVideo DVDCopy i AnyDVD milej zabawy ![]() ps.... ściągnijcie sobie najnowsze wersje programowe. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#18 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
A ja zapraszam kolegę do okulisty...
![]() ![]() ![]()
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
#19 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Sorry 1stwasp ale wygladasz na całkowitego nowicjusza który wypowiada sie w temecie którego nie zna.
Do twojej i tobie podobnym wiadomości, 90% filmów nie przekracza wielkości 4,3 GB reszta to menu, dodatki, inne jezyki itp.
#20 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
i co tu duzo mowic , jak ktos i tak wie lepiej !
#21 |
Redakcja
![]() |
Kolego Fafer, długo się zastanawiałem, czy Ci w ogóle odpowiedzieć, ale w trosce o poziom forum zadam sobie ten tród..., otóż to co napisałeś jest Twoim SUBIEKTYWNYM spostrzeżeniem i "Do twojej i tobie podobnym wiadomości" dodam, że może z 20 do 30% filmów po wyrzuceniu zbednych rzeczy wchodzi na dyski 4,35G bez dodatkowej obróbki obrazu.
No chyba, że "Ty i tobie podobni" jako zbędny dodatek uważają również obraz filmu - wtedy zgodzę się z Tobą w całej rozciągłości...
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
#22 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Po 2: mnie to śmieszy ![]() To samo sobie się przeczy-7,5GB na płyte 4,7GB ![]() Po 3: chyba, że jest mowa o jakiejś kompresji, a o tym nie mam pojęcia. Pozdro for @ll!
![]() |
#23 | |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#24 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
wiec tak jak kolega 1stwasp napisal w wiekszosci na plytkach dvd 7.5gb sa roznego typu dodatki a sam film rzadko przekracza 5 gb wiec lekkie skapresowanie i masz film na jednej plytcce dvd , a roznica z orginalem jest taka niewielka ze zwykly smiertelnik tego nawet nie zauwarzy ! nawet na tv 50'
wiec no problema !!!
#25 |
Redakcja
![]() |
Kolego - czytaj to co się pisze zanim się wtrącisz ze słusznymi skąd inąd uwagami ale, kolega jelon111, który zainicjował ten wątek wypowiedział się cytuję:
"chodzi mi o plytke ktora moze pomiescic 9,7 gb danych. nie wiem czy jest jednostronna czy dwustronna czy dwuwartwowa czy jednowarstwowa. poprostu chce cale filmy nagrywac ktore zawieraja ponad 4,7 gb a nie bawic sie w jakies dzielenie filmu na dwie plyty, czy usuwanie jakis dodatkow, itp." - więc pewnie się zgodzisz, że tak się nie da... Prawdą jest też to, że jak wywalisz z płyty wszystko co niepotrzebne, to ze 20% filmów mieści się na dysku 4,7G bez żadnych dodatkowych kompresji i prawdą jest to co piszesz o kompresji - zresztą nikt tu nie mówił, że jest inaczej, a moja wcześniejsza żartobliwa uwaga wzięła się stąd, że jeżeli całą zawartość płyty, która ma z 7G skompresujemy do 4,7G to różnica będzie zawsze... Zresztą ja też tak zawsze kompresuję filmy - wywalam wszystko i dobrym kompresorem mpeg kompresuję sam film - i prędkości bitowe zazwyczaj oscyluja ponad 4000kbps i rzeczywiście różnicy na telewizorze zwyczajnie nie widać - to wszystko prawda, tylko pytanie było zadane o co innego... To się nazywa chyba bierny analfabetyzm... ale przy odrobinie dobrej woli można z tego wyjść...
![]() |
![]() |
#26 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
to wychodzimy !!!!
|
|