![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
PŁytka Dwustronna -jak PrzerobiĆ
Mam płytkę dwustronną i chciałbym ją przerobić do nagrania na 1cd.Pech chce że jest to moja pierwsza taka płytka no i nie zabardzo wiem jak sie do niej dobrać
Może ktoś mi udzieli porady jakim programem to zrobić. Mile widziana krótka insrukcja , najlepiej w miarę prosta żeby inni też mogli z tego skożystać |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
A jaki format ma być w efekcie końcowym?
#3 |
Bywalec
![]() |
Format jest mi obojętny ale film jest 16:9 i taki może pozostać
|
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że chcesz to zmieścić na 1 cd,
domyślam się, że jesli film zajmuje 2 strony dvd - to nie jest krótki, w takim razie jakość takiego filmu zrobionego na 1 cd będzie bardzo słaba, tego właściwie nie da się oglądać. Ok, Twój wybór, płytke 2-stronną robisz podobnie jak 1-stronną, ripujesz każdą stronę do osobnego katalogu, a potem kompresujesz albo każdą z osobna - wtedy docelowo ustawiasz wielkośc pliku=1/2 cd, albo łączysz 2 strony np. w DVD2AVI tworząc odpowiedni projekt, można też posłuzyć się AviSynthem i załadowac AVS do programu.
#5 |
Bywalec
![]() |
Płytka ma po 3GB na stronę i 3 opcje językowe, jak usunę 2 ścieszki to prawie się obejdzie bez kompresi. Tylko jak to zrobić aby film był czytany jako jedna całość
|
![]() |
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a nie mozesz tego
nagrac na dwie plytki ?
#7 |
Bywalec
![]() |
Mogę,ale lubię sobie utrudniać życie. wiesz jak człowiek sobie coś ubzdura to już nie popuśći .Pazatym jakbym odpuszczał sobie każde tematy to bym nic o tej maszynce do liczenia nie wiedział
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
A w ogóle to film chcę upchać na 1 DVD, a nie CD, przepraszam za niedomówienie. Zapomniałem że jak się coś pisze to trzeba się do końca wysłowić z CD jest sprawa banalna, wystarczy vob-y zgrać do jednego katalogu nadając vob-om z drugiej strony płytki kolejne wolne numery i użyć Fleskmpeg a on potraktóje woby jako jeden film
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
TUTAJ masz podpowiedź - przeczytaj sam dół postu o możliwości DVDShrinka.
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 16.10.2003 o godz. 15:56 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Dzięki instrukcja jest super , zapisałem ją sobie na dysku i zaraz biorę sie do dzieła. Innym też radzę ją sobie zapisać a nuż widelac sie moze przydać.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Użyłem vobedit i ifoedit. nie wiem czemu ale nie mogłem zrobić tego DVDShhirkiem , nie zabardzo wiem jak go użyć. Film wyszedł Ok. tylko nie wiem czemu wyszły mi zielone napisy, jak można zmienić ich kolor !!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2003
![]() |
Nawet po wycięciu języków, film ulegnie dodatkowej kompresji. I straci na jakości. W przypadku bajek dokładnie tego nie widać, ale przy filmach wyrażnie, czasami mniej, więc zostaje tylko przegrać na 2 DVDR
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Wiesz, ale obraz i dźwięk mi wyszedł jak lusterko . tylo napisy są do kitu.w orginale mają przestrzenny wymiar(cień w innym odcieniu) a na kopi te dwa obrazy są w tym samym kolorze i się zlewają. Jak byś mi podpowiedział jak używać DVDshirka , bo jakoś nie mogę obrobić na raz nim obu połówek filmu, byłbym wdzięczny. Mam wersję 3.0 beta 5
|
![]() |
![]() |
#15 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Aby zmiemić kolor napisów na orygialny musisz posłuzyć się IfoEdit i nim skopiować kolor - link z opisem juz podałem.
Do krótkiego opisu łączenia DVDShrinkiem też podałem linka, nie wiem co Ci nie wychodzi?
|
|