Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.04.2004, 18:22   #1
rafi_pl
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.07.2002
rafi_pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
philips751 HELP

prosze o pomoc w zwiazku z doborem nosnikow DVD pod PHILIPSA 751. nagralem ostatnio 7X ESPERANZA minusy (4x, ale palone 2x) (an31) 3 na 7 plytek nie rozpoznaje. nagralem plyte INTENSO minus 4x (palone 4x)-tez nie widzi. dwie esperanzy (jak wyzej, tylko ID-gsc002) sa odczytywane poprawnie... wszystko palone with LG GSA4040b A302 & Alcohol 120%... no i teraz musze znow cos nagrac. ale boje sie ze znow zmarnuje plytke... mozecie jakos pomoc?? co on czyta najlepiej z tanich nosnikow? slyszalem ze lepiej sprawuje sie z plusami.
rafi_pl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.04.2004, 00:28   #2
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak masz palnik co obsluguje booktype to wykorzystaj te funkcje. Philips bedzie widzial plytke po nagraniu jako dvd-rom, powinno byc lepiej. Jezeli twoj LG nie potrafi zmieniac bitsettingu to nie wiem. Ja mam stacjonarnego philipsa 729, pale na 451@812s uzywajac axe i princo za 4,50 z kija i jest ok!

Powodzenia

pozdr
pykson jest offline  
Stary 07.04.2004, 00:30   #3
pykson

jeszcze raz ja

sprostowanko to powyzszego posta
nie chce, zeby ktos myslal, ze mi na przerobionym 451 booktype dziala, a tak mozna zrozumiec to co wyzej napisalem. booktype nie dziala na 451@812s ale i tak na philipsie jest ok (wiekszosc moich plytek to - ale z + tez nie mam problemow)

to tyle
pykson jest offline  
Stary 07.04.2004, 08:44   #4
rafi_pl
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.07.2002
rafi_pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak sie dowiedziec o tym booktype czy ten moj lg gsa4040b to obsluguje? a jeszcze 1pytanie- jesli nagram plytke z danymi (dvd-rom) z plikami mp3 czy stacjonarne odtwarzacze normalnie odczytaja te mp3?? jesli odczytuja cdr z mp3??
rafi_pl jest offline  
Stary 07.04.2004, 16:20   #5
pykson

co do booktype lg to poszukaj czegos na lge.pl
ja zgralem sobie kiedys 2 gb teldyskow i 2 gb mp3 na dvd, bez zadnych tam standardow, po prost w nero jako plyte z danymi. wsadzona do mojego plhilipsa, tak z ciekawosci sprawdzilem, odtwarza wszystkie mpegi i mp3 bezbolesnie.
pewno nie kazdy stacjonarny czytnik na to pozwala, chociaz sadze, ze skoro czyta mp3 to taka plytke tez chwyci
pykson jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: