![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.01.2005
![]() |
płyty DVD nagrywają sie ponad godzinę przy 16x Liteon 1673S
Witam, wiem że temat był już wałkowany , ale zdup... już 15 płytek na testach i przeczytałem kaźdy z postów na podobne tematy i dalej to samo.
Wszystko zaczęło się po zmianie platformy na nową (core2duo 2,13 płyta MSI P965 NEO + 1G RAM), nagrywarka Liteon 1673S + najnowszy bios. W trakcie nagrywania jest taki efekt jakby komputer był całkowice obciązony, kursor w trakcie przesuwania "haczy" dzwięki np z GG zacinają się, wszystko otwiera się powoli no i czas zapisu płyty DVD ponad 1h niezaleznie od wybranej prędkości. W menadźeźe zadań widać uzycie procka w 46%. co już sprawdziłem: - taśma 80 ok - zainstalowane ForceASPI 1.8 - nagrywarka ustawiona na mastera i wpięta w jedene złącze IDE na płycie - odinstalowywałem już kontrolery IDE - na wszystkich podstawowych kanałach ide ustawione DMA jedynie na ostatnim pomocniczym kanale IDE bieżący tryb transferu w urządzeniu głównym jest w trybiePIO pomimo iż tryb transferu mam ustawiony na DMA. Niestety w biosie płyty mam tylko do wyboru w trybie PIO - AUTO , mode 0 ,1, 2, 3, 4 , wszystkie ustawienia próbowałem i nic się nie zmienia. Czy można go jakoś inaczej zmienić, np z poziomu XP ? No i jeszcze nie wiem jak sprawdzić na którym kanale IDE chodzi moja nagrywarka. Czy ktoś wie co z tym zrobić ?? bo mnie już ręce opadają. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|