Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2004, 09:09   #1
ma_trix
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2004
ma_trix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Płyty DVD+R czy DVD-R która najlepsza do PS2???

Witam wszystkich którzy mają jakieś pojęcie w tej dziedzinie,otórz mam ps2 które czyta również DVD+R ale słyszałem że należy nagrywać na - dlaczego na - ,czy na + jest jakieś większe zużycie lasera,czy płytki sie nie wczytują,czy cobo nie wiem i nie rozumiem.Posiedam nagrywarke Liteon LDW 411s @ 811s,i chciałbym nagrywać na + gry na PS2(kopie zapasowe)bo lepiej wypala +,a dodatkowo x8.

Prosze o jakieś konkretne rady.

Pozdrawiam
ma_trix jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.04.2004, 23:46   #2
cmentarz2
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.04.2004
cmentarz2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
praktycznie wszystko jedno

Cytat:
Napisany przez ma_trix
Witam wszystkich którzy mają jakieś pojęcie w tej dziedzinie,otórz mam ps2 które czyta również DVD+R ale słyszałem że należy nagrywać na - dlaczego na - ,czy na + jest jakieś większe zużycie lasera,czy płytki sie nie wczytują,czy cobo nie wiem i nie rozumiem.Posiedam nagrywarke Liteon LDW 411s @ 811s,i chciałbym nagrywać na + gry na PS2(kopie zapasowe)bo lepiej wypala +,a dodatkowo x8.

Prosze o jakieś konkretne rady.

Pozdrawiam
ale najlepsze sa -R ja robie sobie na +R ale tylko dlatego ze moj TDK440N nie chce mi wypalac na -R chyba to wina biosu musze zmienic na 1.0A bo nie wypala mi plytek-R POZDRAWIAM
cmentarz2 jest offline  
Stary 29.04.2004, 23:55   #3
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma znaczenia czy + czy -. Jak chcesz oszczedzic laser to kupuj firmowe płytki pokroju verbatim, tdk. Zostało juz udowodnione ze ma to przeogromny wpływ na długosc zycia lasera (temp układów la jest na markowych dvd zdecydowanie nizsza verb ok 30 stopni przy np 60 st na esperanzie). Naturalnie liczy sie tez palnik i jego jakosc zapisu ale na markowych dvd to nawet litki sie bardzo dobrze spisują.
Esiek jest offline  
Stary 30.04.2004, 07:59   #4
mjq666
downloader

Data rejestracji: 03.01.2003
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
chciałbym nagrywać na + gry na PS2(kopie zapasowe)bo lepiej wypala +,a dodatkowo x8
Wedlug mnie wypalanie x8 to czyste wariactwo. Czy te pare minut ma az tak duze znaczenie? Wypalaj x4 to dluzej pozyje leser w PS2.

mjq

Ostatnio zmieniany przez mjq666 : 30.04.2004 o godz. 08:01
mjq666 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: